Mhm co do CoD4 to przegrałem w niego 600godzin na PieCu tak więc pasuję, chyba że chodzi o nowego, ale słyszałem niepochlebne recenzję (mówię o PC). Czyli wychodzi na to, że konsole mają bardzo podobny poziom? I lepiej patrzeć tylko na gry jakie wychodzą na daną platformę? Powiem szczerze, że ciężko jest mi podjąć jakąkolwiek decyzję, ponieważ zauważyłem, że pełno fanbojstwa jest i nie wiem czyje odpowiedzi brać na serio :p. Do tego na obydwu konsolach są gry w które chciałbym pograć, no i nie ukrywam bardzo zależy mi także na dobrym multi, a na dwie konsole niestety mnie nie stać. Męczę ten temat od środy, przetrzepuje google, ale nie mogę się cały czas zdecydować...
Jakieś 96% gier, to pozycje wieloplatformowe (mowa o x0, PS3, PC, Wii ma swój świat). Stąd, jeśli ktoś twierdzi, że konsola D, jest lepsza, od V pod względem growym, ma coś z głową, a na pewno zapyziałym fan boyem jest, którego nie należy słuchać.
Wiesz, dawniej impotencja intelektualna, psioczyła na PS3, ze ma tylko dwa dobre tutułu. Motor Storm i Resistance mianowicie. Ale powiedz, kto przyrównuje dziecka siłę i szybkość, do tej jaką nastolatek prezentuje....
Później było jeszcze lepiej. "Bo na PS3 fajny to tylko MGS i Wipout są, reszta syf", tylko, że ta "reszta" to dokładnie to co x0 posiada w swych zbiorach.
Poprzedni rok dobitnie ukazał co jet lepszym wyborem. Batman, Dirt 2, Bordelands, MW2, Tekken6, SF IV, NfS: S, AC II, Dragon Age i wiele innych. Jak widzisz, wszytkie te cudowne produkcie ukazały się na obie konsole - większość także na PC. Różnice (growe) są tylko w segmencie tytułów na wyłączność.
Tu sprzęt Sony równiez wygrywa. Jasne, Forza nwa wyborna jest, ale co poza tym, miał x0 do zaoferowania? Halo ODST....
Co innego Sony. Od inFamous, poprzez Demon's Souls, Raczet i Klank najnowszy, Killzone2, Uncharted 2 ....
Spójrz tylko na najbliższe miesiące. GT5 oraz GoW III vs .... no właśnie, versus co? A reszta - Dante's Inferno, Split Second, zwyczajowo na każdą z konsol.
Ale to temat growy. Teraz przejdźmy do innego aspektu. Wiesz , że blisko 40% konsol M$ bardzo szybko pada. To najbardziej wadliwa konsola w dziejach. I tu nie ma nic na swoją obronę. Przyrównuj ac do PS3 jest tragicznie. Co śmieszne, poprzedni x był w tej materii zacny, a kontynuator, jakoś tak lipnie się prezentuje.
To też weź pod uwagę. Tz. powiem ci tak, mój x nie padł jeszcze. Miał to szczęście. Być może istotnym elementem, jest to, że sporo gier, które są na xo, ukazują siętakże na PC - L4D przykładowo, i to na nim gram, z racji tego, że prezentują się lepiej przykładowo, a przy tym są tańsze. A zakup PS3, też przesuwał mojego x w kierunku szafy, do towarzystwa Wii, SNES, DC, PSX i innych.
Niemal każdemu (nie twierdzę, że wszystkim , ale większości) x360 padał, nie raz. A co to za zabawa, w wakacje oddać na kilka tygodni konsole, a później w okolicach świąt? Dokładnie tak miał mój kolega.
Nic zabawnego.
Pamiętaj, matematyka nie kłamie. A chyba nie jesteś aż takim fanem Halo, by kupić gorszy sprzęt dla jednej serii.