No Rosji może się dostać po pipie . Brytyjska prokuratura już oznajmia , że to Moskwa za tym zabójstwem stała . A Putinowi chciwośc wyszła bokiem bo teraz polonem oddychają turyści w samolotach . U*ierdolił dwa trzech ludzi ale nie uda mu się zwalczyć wszystkich opozycjonistów . Niewykluczone ,że świat dowie się o nowum obliczu dobrego tatusia Putina .
Współpracownikowi Litwinienki udało się
http://wiadomosci.onet.pl/1443843,12,item.html
Opublikowane: Grudzień 03, 2006, 09:03:16
Temat powraca niczym bumerang za sprawą jednego , acz bardzo ważnego dokumentu .
http://www.zeitgeistmovie.com/
Ja nie mam pytań
Poza jednym . Kiedy koniec świata ??
Rosji nic się nie dostanie... każdy na Rosję szczeka, ale jak co do czego przychodzi, to siedzą pokornie w ciszy.Rosja może nie jest potęgą nowoczesnych technologii, chociaż kto ich tam wie, ale ma niesamowity potencjał militarny, nie sądze żeby ktokolwiek na świecie odważył się podnieśc na nich łape, zresztą kto miałby to zrobic, nieudolna unia europejska, czy mocne tylko w buzi USA, które jest waleczne, ale tylko ze słabszymi... tak więc nie widze nikogo, kto mógłby cokolwiek wymusic na Rosji, która de facto, jest bardzo zżyta, ma swoje wartości których pilnie strzeże, nie pozwalajac emigrantom na to, aby ich wartości były równo lub wyżej mierzone od Rosyjskich, przez co są silni jako naród.
Co do filmu, bardzo ciekawie zrobiony, całkiem mocne argumenty, chociaż można wyczuc nutę propagandy, czepiając się jednej religii... chrześcijańskiej co ostatnio modne, podkreślając cały czas że wszystko będzie tak jak za Hitlera, jakby to Hitler był jedynym złem w historii , a że za jego panowania wymordowano najwiecej ludzi, w tak krótkim czasie, to efekt dostepnego arsenału wówczas, oraz opieszałość Aliantów, zresztą co ciekawe Niemcy atakując Polaków,byli dośc słabo uzbrojeni, w porównaniu z armią Francuską, a przecież do tego należy liczyc jeszcze UK chociaż te już słabiej wyglądało pod względem uzbrojenia, mimo tego faktu nawet nie drgneli palcem... conajmniej pół roku zajęło Hitlerowi odpowiednie uzbrojenie swojej armii, tyle czasu miała Francja i Anglia, na załatwienie sprawy, ile milionów istnień można było uratowac, widocznie chcieli tej wojny, tutaj można się dopatrywac pewnych podobieństw i faktów z filmu. Kolejnym motywem gdzie czuc nutę propagandy, to jak podkreślali podzacz wojny zginęło ileś tam Żydów... no tak inne nacje się nie liczą, o Polakach to nawet nie wspominam, ponieważ ci nie mniej od Żydów się nacierpieli, Kolejna nutka propagandy to sprawa rasizmu, oczywiście biali źli ludzie nękający cały świat i obrazki KKK, ostatnio oglądałem program na discovery, gdzie był poruszony ten problem, i jak się okazuje najczęściej gwałcone kobiety na tle rasowym, to własnie białe... kolejne żniwo fałszywej tolerancji europy zachodniej i USA, ja to tak odbieram bynajmniej. Co do grupy trzymającej władze nad światem... cóż całkiem możliwa sytauacja, patrząc na to co się wyprawia na świecie, i musze przyznac, że czasami cieszę się gdy słysze, że Polska jest jak to mówią niektóre "polaczki" (tu z pogardą bo inaczej nie można) "zaściankiem" europy, bo ta zaściankowośc może się jeszcze kiedyś okazac wybawieniem
... tyle odemnie w tym temacie.