Nikt pewnie w to nie gra, ale napiszę tutaj moje wrażenia z grania przez tydzień tak po chwilkę dziennie bo wróciłem do niej jakoś tak z ciekawości.
Parę dni temu wszedł najnowszy patch, który bardzo mocno zmienia grę. Miałem lekkąbekę, bo twórcy wprowadzajac nowego patcha najwidoczniej mocno inspirowali się Destiny, bo teraz mamy porządny wstęp fabularny (bardzo podobny do tego z Destiny) po którym zdobywamy swój statek i z niego wylatujemy na misję. Sam statek, który orbituje przy planecie na której ostatnio byliśmy, jak i komputer pokładowy z prawie identycznym głosem jak ghost z Destiny strasznie walą zrzynką z tej gierki. No ale to jest akurat argument za, bo teraz jest to dużo bardziej grywalne i ma mocniejszy feeling gry z jako taką fabułą, a nie tak jak wcześniej gdzie po prostu wybieraliśmy misję z menu, wskakiwaliśmy na mapkę i byle by dobiec do końca. Doszły też pety wiec można sobie wychodować zwierzaka, który nam będzie w trakcie gry pomagał.
Tak więc jeśli Destiny jest wypas pseudo MMO-FPS triple A title, tak po najnowszym patchu gra dostała mega boosta do klimatu i spokojnie mogę polecić ją jako taki TPP-bieda-Destiny-shootero-slasher free to play. Nie ma paywalla, więc wszystko w grze można sobie wytworzyć zdobywając surowce i schematy na misjach, a że to jest 4 osobowy coop to nie ma bólu, że ten co zapłacił to ma lepiej i dostajemy w dupe, bo co najwyżej będzie nas boss ciągle łotał.
Tak więc polecam sobie w szczególności teraz obczaić gierkę, bo bariera wejścia w ten tytuł mocno się obniżyła po najnowszym patchu. Ja będę sobie pykał tak misyjkę dziennie bo fajna