@Stalker - autosugestia albo Marcepan próbuje żartować aby rozluźnić Siebie/atmosferę co nie co przed nadciągającą burzą - dam niedługo pełne obrazki to sobie zobaczysz czy uda ci się dojrzeć to co Marcepanowi - po takim małym to nic nie ocenisz.
Widać niedokładnie czytasz te swoje ukochane porównania gdyż przy GRID wyraźnie piszą o lepszym cieniowaniu w wersji na PS3.
Shadows and lighting on PS3 appear to be a touch improved
Także zanim zaczniesz sobie i innym wmawiać że to MarcePan widzi na screen'ach rzeczy, których tam nie ma to poczytaj linki, które sam dajesz bo znowu walnąłeś gafę.
Stalker jak widzisz cieniowanie i oświetlenie na PS3 wypada lepiej więc jednak radzę iść do tego okulisty.
Opublikowane: Czerwiec 30, 2008, 16:24:13
Największą wadą wersji na PS3 jest fakt że aby osiągnąć 30fps poświęcono v-synch.
Na PS3 gra rwie 30-40% wysyłanych klatek - jest to bardzo widoczne i potrafi wyglądać odrzucająco podczas zakrętów i mijania dużych elementów scenerii.
Wiesz co ja na to? Mam, gram codziennie stwierdzam że to BZDURA. Może pomyliło im się z tragicznie skaczącym Colin:Dirt na X0.
@Marcepan
Zaraz zaraz ja to pisałem do Stalkera, Stalker odpisał o mnie
Tak pozatym: Porównania jakie wrzuca nam tu Anonimowy są potrzebne i to szczególnie dla osób posiadających dwie platformy wiec bravo anonim
Ty gadałeś z nim o GRID itd. , zaś twoje późniejsze wycięcie cytatu i odpowiedź nie były zbyt jasno skierowane (do mnie teraz już wiemy).
Czemu się więc dziwisz, że Stalker się pomylił skoro piszesz o ukochanych porówaniach które tak (ktoś) lubi czytać (w domyśle można by było zrozumieć, że to Stalker - skoro uważa moje porównania za przydatne i czeka na obiecany dobrej jakości screen) i nie domyślił się że jednak piszesz do mnie a nie do niego i po co sadzisz mu te lekko chamskie teksty o logice?
Dwa - wiesz może byś tak nie rwał się do przodu z wnioskami? Przecież napisany ten tekst o rozluźniamiu atmosfery był ZANIM ja jeszcze zrobiłem to streszczenie EG - ba! byłem wiesz w początku roboty - zbierałem LINKI do tych obrazków , a to trochę trwa mimo wszystko nie mówiąc już o tym że jeszcze zostało przeczytanie a nie rzut pobieżny okiem na tekst i do tego po opracowaniu linków dokładne przetłumaczenie, napisanie wniosków i wycięcie cytatów (tak jak pisałem byłem zajęty czym innym - jeszcze głupie 1,5h minęło zanim było gotowe - 14:35 - 16:20) - i patrząc na ten mały obrazek napisałem że jak już skończę to podam linki do dużych obrazków żeby Stalker sam sobie mógł sprawdzić o czym piszesz, bo Ty;
(po trzecie) dałeś mały kijowy obrazek a po takiej miniaturce na pierwszy rzut oka to ja się nie podejmowałem oceniać czy oparłeś się na autosugestii czy się nabijasz aby rozładować się zanim nadejdzie kolejne niezbyt łaskawe dla PS3 porównanie EG - wiesz te uśmieszki , 3x COOL co dałeś.... - (podobno nie znam się na żartach ale Ty owszem
)
Co nie. Jak już tak szczegółowo rozpatrujemy grafikę to jedziemy już po całości. Lepsze cienie na PS3 i ch...
Cicho, cicho bo w GRID widać lepsze cienie w wersji na PS3:
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/ss_preview_grid13.jpg.jpg?slideshow=true
Billboard z lewej strony, który jest widoczny od tyłu na PS3 rzuca znacznie mocniejsze i lepsze cienie.
Po czwarte Ja pisałem
żartobliwie przynajmniej się starałem - brałem przykład z Ciebie - jest buźka? Jest, są nawet 3 w całym tamtym poście. Tekst żartobliwy? A owszem;
@Stalker - autosugestia albo Marcepan próbuje żartować aby rozluźnić Siebie/atmosferę co nie co przed nadciągającą burzą - dam niedługo pełne obrazki to sobie zobaczysz czy uda ci się dojrzeć to co Marcepanowi - po takim małym to nic nie ocenisz.
- a dobrze pamiętam jakiego to Pana ostatnio zgrywałeś, że
buźkę wstawiasz znaczy się Ty żartujesz i jaki to Ja jestem nie kumaty, że tego nie łapię i śmiem wziąść Ciebie na serio
Pamiętasz jeszcze?
Spójrz dokładnie co postawiłem na końcu zdania. Jest tam buźka która mruga okiem więc pisałem to żartem. Weź się chłopie opanuj bo tak Ci gula skacze jak okazuje się że jakaś gra na PS3 (już któraś z kolei) niszczy graficznie pozycje z X0 że momentami boję się iż moje żarty mogą doprowadzić Cię do zawału. Prze LOL z Ciebie i masz poważne problemy emocjonalne związane z ładnymi grami na PS3 gdyż gdziekolwiek gdy ktoś o nich wspomni to Ty wylatujesz ze swoimi pseudo mądrościami by udowadniać wszystkim jakie to PS3 jest bee i fee.
To się kwalifikuje pod leczenie.
A teraz nie jadą ci
hipokryzją te Twoje teksty o tym jakie ja tu gafy walę i jeszcze te głodne kawałki o ukochanych porównaniach
jakbym się w tamtym poście (skierowanym w tej części do której się dowalasz do Stalkera) z armatami stawiał przeciwko Tobie a nie pisał tego z przekąsem i żartobliwie- i huzia na Juzia bo Ci się uda potyczkę o 2 słowa wygrać!
Może
zamienimy co nieco z tego twojego cytatu - tak dla żartu? Ciekawe czy będzie pasować
(Marcepanie) Spójrz dokładnie co postawiłem na końcu zdania. Jest tam buźka która mruga okiem więc pisałem to żartem. Weź się chłopie opanuj bo tak Ci gula skacze jak okazuje się że jakaś następna gra na PS3 X360 (już któraś z kolei już kilkadziesiąt któraś multiplatformowa) niszczy graficznie pozycje z X0 porty na PS3 że momentami boję się iż moje żarty mogą doprowadzić Cię do zawału. Prze LOL z Ciebie i masz poważne problemy emocjonalne związane z ładnymi grami na PS3 X360 gdyż gdziekolwiek gdy ktoś o nich wspomni to Ty wylatujesz ze swoimi pseudo mądrościami by udowadniać wszystkim jakie to PS3 jest bee i fee. super duper UNCHARTED!!11!
To się kwalifikuje pod leczenie.
PS.
Muszę przyznać że się Stalkerowi nie dziwię - chwilkę mi to zajeło zanim doszedłem później, patrząc na cały duży obrazek, o co ci z tymi cieniami chodziło (myślałem pewnie jak on, że chodzi ci o cienie rzucane przez te bilbordy na ulicę! a nie jeden bilboard na drugi/rusztowanie - ciężko powiedzieć czy to są cienie a nie coś innego bo niezbyt sensownie to wygląda szczerze mówiąc):
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/grid13.jpg.jpgi tak bym tu mógł spierać czy są "lepsze" cienie ale mi to wisi bo co do "mocniejszych" w tym miejscu to masz rację wygląda to niemal tak kwadratowo i naturalnie jak ten w UEFA Euro 2008
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/8/Euro9.jpg.jpgAle w Eurogamerze napisali dobrze - że te cienie są na tych cyfrach 3D - na tych dużych żółtych na PS3:
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/grid8.jpg.jpg (popatrzcie na 9kę)
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/grid14.jpg.jpg (popatrzcie na 3kę)
- muszę przyznać WIELKIE zwycięstwo dla PS3
PSS.
Anyway (jak to mawiają angole) - jakbyś jednak chciał tak jechać po całości po GRID'zie to poza tym co było już napisane - to na PS3, co jest zresztą widoczne doskonale na wszystkich zrzutach, jest 'lekko' rozmazany obraz - a fe!
oraz dodatkowo jeszcze obrazki 9,10 pokazują:
brak drutów/lini energetycznych na tych dużych kolistych zbiornikach na PS3 - ale feler
http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/grid9.jpg.jpghttp://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/6/1/0/7/9/grid10.jpg.jpg