|
pawel_k
|
 |
« Odpowiedz #280 : Luty 13, 2008, 03:35:21 am » |
|
a w czym macie problem że używana? ja zarówno SotC jak i ICO kupiłem używane, za jedną i drugą dałem po prawie 110zł, kolosy francuskie wydanie kolekcjonerskie a ICO zwykłe niemieckie, ale najważniejsze że same gry po angielsku. W sumie fajnie jest rozdziewiczać taką grę z folii ale nie popadajmy w paranoję  jeśli ktoś nie skusi się na którąkolwiek z tych gier tylko dlatego że to używka to będzie wielkim lolkiem  żeby nie było całkiem offtopicowo to napiszę że gra (kolosy, bo ico czeka na koniec mojej przygody z ps2  ) wywarła na mnie niesamowite wrażenie. dla mnie przegięty był 15 kolos, po prostu nie mogłem go najpierw zmusić do tego co powinien zrobić a potem nie mogłem wskoczyć tam gdzie trzeba wskoczyć przez co walczyłem z nim ponad 3 godziny, ale to już tylko moje zmęczenie dawało o sobie znać  pierwszy latający kolos był niesamowicie klimatyczny, a drugiego latającego strasznie ciężko było zabijać (bo jak zabić coś co się nawet nie broni?). ale i tak największe wrażenie zrobił na mnie przerażony wzrok drugiego kolosa pochylającego się nad bohaterem a Argo - niesamowite zwierzę  widać było jego strach jak biegał przerażony na widok kolosów. bez niego gra straciłaby dużo ze swego uroku  nie wiem też czy przejdę jeszcze raz tą grę, po skończeniu stwierdziłem że już swoje przeżyłem, już zabiłem te kolosy więc nie chcę psuć sobie pierwszego odbioru gry kolejnym razem, ale po tym jak pokazałem ją koledze (2 pierwsze kolosy na obczajenie  ) na nowo odkryłem jej piękno i teraz nie wykluczam że za jakiś daleki czas do niej nie wrócę 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 03:38:07 am wysłane przez pawel_k »
|
|
|
|
|
|
pachu
|
 |
« Odpowiedz #281 : Luty 13, 2008, 14:25:14 pm » |
|
Epickość walk, muzyka i krzyk bohatera "Agro !!!" w trakcie walki - bezcenne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elfor
|
 |
« Odpowiedz #282 : Luty 13, 2008, 14:28:04 pm » |
|
nakręciliście mnie i mam teraz ochotę w to zagrać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryo
|
 |
« Odpowiedz #283 : Luty 13, 2008, 15:17:01 pm » |
|
krzyk bohatera "Agro !!!" w trakcie walki - bezcenne.
Racja, niby mała rzecz a cieszy. BTW. Wszedł ktoś z Was osobiście na świątynię?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piter_neo
|
 |
« Odpowiedz #284 : Luty 13, 2008, 15:33:07 pm » |
|
krzyk bohatera "Agro !!!" w trakcie walki - bezcenne.
Racja, niby mała rzecz a cieszy. BTW. Wszedł ktoś z Was osobiście na świątynię? Ja nie mogłem się powstrzymac. Ciekawość mnie zżerała, dlatego nie mogłem sobie oduścić. Chyab 4 razy musiałem przejść grę aby mi się udało tam wspiąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Supersonic
Gość
|
 |
« Odpowiedz #285 : Luty 13, 2008, 21:32:04 pm » |
|
Chyab 4 razy musiałem przejść grę aby mi się udało tam wspiąć.
A ile trzeba by wyjść bo jestem po trzecim przejściu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marins
|
 |
« Odpowiedz #286 : Luty 16, 2008, 20:38:58 pm » |
|
Ile jest kolosów w Shadow of the Colossus ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojtq
|
 |
« Odpowiedz #287 : Luty 16, 2008, 20:39:55 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marins
|
 |
« Odpowiedz #288 : Luty 16, 2008, 20:44:12 pm » |
|
Thx to jeszcze zostało mi 6 do pokonania...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jay jay
|
 |
« Odpowiedz #289 : Marzec 06, 2008, 10:34:09 am » |
|
Ktoś mi może powiedzieć jak rozwalić 4 bydlaka ? Wiem ,że trzeba skiknac na jego ogonek , ale nie wiem kuzwa jak . Ani chłoptaś nie chce się wybić z progu niczym Małysz , ani tez nasz rumaczek nie wie jak się zachowac (tylko cwaniak ucieka  ).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2008, 10:43:22 am wysłane przez jay jay »
|
|
|
|
|
Snake_Plissken
Global Moderator
Gagarin

PSN: Shadow_Snake
|
 |
« Odpowiedz #290 : Marzec 06, 2008, 10:56:35 am » |
|
Tutaj masz filmik jak pokonać tego kolosa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marins
|
 |
« Odpowiedz #291 : Marzec 06, 2008, 18:07:09 pm » |
|
4 był banalny gorzej z 14 jak dla mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylvan Wielki
|
 |
« Odpowiedz #292 : Lipiec 05, 2009, 13:22:08 pm » |
|
Tak czy siak, Kolosy, to jedni z najbardziej majestatycznych bossów w historii gier. Choć na dobrą sprawę można ich nazwać (nie)zwykłymi przeciwnikami, bo jakoś tak niespecjalnie w definicję boosów się wprasowują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ubol
|
 |
« Odpowiedz #293 : Lipiec 05, 2009, 15:12:31 pm » |
|
Jak ktoś by chciał grę sprzedać to proszę mi dać znać na PW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spyro
|
 |
« Odpowiedz #294 : Luty 19, 2010, 22:44:33 pm » |
|
Hmm ja mam nadzieje że sony pokusi się o jakiś Remake Ico i SotC tak jak było w przypadku GoW1&2 przy premierze TLG. Było by miło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kyokushinman
|
 |
« Odpowiedz #295 : Luty 24, 2010, 15:31:23 pm » |
|
Gra nie dla mnie nuda jak cholera  .Podchodzilem do niej 4 razy,aby sie przekonać,co niektórzy z was w niej widzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wuher
|
 |
« Odpowiedz #296 : Luty 24, 2010, 22:21:40 pm » |
|
Najdłużej męczyłem z 13, największym ze wszystkich zresztą. Generalnie jak już przedziurawiłem mu wszystkie bebechy miałem problem ze wskoczeniem na skrzydlo. Dużo bardziej podobał mi się drugi latający, 5, tam przynajmniej było czuć pęd i wiatr we włosach  . Oba małe "byczki", 11 i 14 to najgorsze imo walki ale przynajmniej troche inne od reszty. Najbardziej, poza 5 lubie oba węże, 7 i 10, zwłaszcza tego drugiego jak jeździłem po tej jaskini spieprzając przed nim i kombinowałem co właściwie można tej mendzie zrobić. Poza tym 3, chyba najbardziej rozpoznawalny "rycerz", i jaszczurka, bodajże 8. Z czworonogów mimo wszystko żółwik, 9, którego nie mogłem zmusić do wejścia na gejzer, a jak już to zrobiłem to za cholere nie wiedziałem jak na niego wleźć. 12 był strasznie przekombinowany, a ostatni strasznie mnie zawiódł, chyba przez to że się nie mógł poruszać.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2010, 22:55:25 pm wysłane przez Wuher »
|
|
|
|
|
|
Spyro
|
 |
« Odpowiedz #297 : Luty 24, 2010, 22:42:09 pm » |
|
Może lepiej to do spoilera. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wuher
|
 |
« Odpowiedz #298 : Luty 24, 2010, 22:55:07 pm » |
|
Co niby zaspoilowałem? Do czego są podobne? A nie, przy jednym prawie napisałem jak go pokonać. Niech będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylvan Wielki
|
 |
« Odpowiedz #299 : Marzec 01, 2010, 02:00:49 am » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=jqd9GiaJUos&feature=fvwNiektóre kolosy duże nie są.  Co do samej gry, chciałbym jakiś remake z prawdziwego zdarzenia na PS3. Silnik nadchodzącego The Last Guardian. Jedna ramka, fHD. I przeżyć raz jeszcze to ogromne wrażenie gdy spotkaliśmy pierwszego przeciwnika. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|