Jeszcze nekst geny nie weszły na rynek a wy tu juz takie spekulacje. rotfl
A Xbox 360 to co? Pies? (do fanboyów - TAK, wiem, że wg WAS X360 to nie next-gen, ale oficjalnie to konsola nowej generacji).
tak, dziecko jacka thompsona (jack thompson jr.) z pewnością będzie miało mase roboty
Właśnie Jack Thompson. Cały ten cyrk z grami, może pójść też w zupełnie innym kierunku. My tu gadu-gadu o tym jak będzie wyglądać konsola nowej generacji a równie prawdopodona jest...ostra cenzura gier. Znacie panią Clinton, prawda? Kobieta, która ma spore szanse na wygranie przyszłych wyborów prezydenckich w USA jest zdecydowaną przeciwniczką gier i po ew. wygraniu może spróbować zmienić prawo tak, by nakładało kolejne ograniczenia na gry video.
Nintendo wprawdzie będzie bezpieczne (najwyżej będziemy grali tylko w Kirby: Puci Puci Pu), ale z takim GTA możemy się w przypadku wygranej Hilary raczej pożegnać - w końcu nie od dziś wiemy, że gry wpływają źle na psychikę...
I ja tu nie mówię o czymś zupełnie nierealnym. Skoro na cenzurowanym na Zachodzie znalazły się święta Bożego Narodzenia, to i gry mogą...
100% zaangażowanie gracza, byłoby jednak trochę niebezpieczne- niewiadomo za dużo o skutkach negatywnych takiego oddziaływania.
Wystarczy, że za pomocą tej technologii zaczniesz odczuwać ból jaki odczuwają bohaterowie gier. Np w kolejnej części Ninja Gaiden odrąbujesz komuś ramię i od razu czujesz przejmujący ból w ramieniu. W końcu gracze sami chcą realizmu...
Jeśli wymyślili już płaszcz- niewidkę jak z Gitsa (kamerki rejestrujące otoczenie- tyle że cały tabun ludzi musiał przyt tym byc i całość podpięta do komputerów)- to ja w nich wierzę
Taa, kamuflaż termooptyczny.
W sumie to wizja wspomaganych komputerowo ludzkich organizmów nie jest taka odległa. W tej chwili prowadzone są badania nad nanotechnologią, która pozwoli na powiększenie możliwości człowieka. W Deus Ex mamy wszczepy zwiększające siłę itp. Niedługo, może za 15 lat, operacje przeprowadzane za pomocą miniaturowych obiektów wewnątrz ciała mogą stać się faktem.
A co, jakby tę technologię wykorzystać w grach np sportowych, na znacznie większą skalę?. W takim Maddenie na przykład. Innymi słowy - to, co w siebie pompujesz w rzeczywistości, pozwala na zmiany wirtualnego "ja".