Hm...no to może ja też skorzystam z pomocy tutejszej loży eksperckiej w dziedzinie TV i innych tego typu sprzętów. Byłoby fajnie gdybyście znaleźli chwilę na choćby krótką odpowiedz...
Sprawa wygląda tak, że lada dzień przymierzam się do kupna telewizora LCD, głównie pod PS3 a co za tym idzie również filmów BR no i jak bóg da telewizję cyfrową w HD. Zależy mi na znalezieniu telewizorni do ok 3 tys. zł. Nie większej niż 32 cale (większy model po prostu nie zmieści się u mnie w pokoju) No i zależy mi, żeby obsługiwał to słynne i mistyczne "full HD" czyli 1080p. Bardzo intensywnie myślę nad
TYM modelem SONY – myślicie, że się nada? A może ktoś z was zna jakieś inne dobre modele pozostałych firm, spełniające wymienione przeze mnie kryteria i mieszczące się w podanym przedziale cenowym(do ok. 3 tys?) Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie bo szczerze mówiąc średnio się na tym znam;)
Poza tym mam jeszcze jedno pytanie do tutejszych znawców tematu. Niewykluczone, że było ono już tu wałkowane ale mimo to zaryzykuję i je zdam. Na jednym z for poświęconych w całości telewizorom LCD przeczytałem, ze dużo lepszym pomysłem od inwestowania w tzw. TV "FULL HD" jest poszukanie odbiornika o mniejszej rozdziałce (HD READY) ale za to z lepszymi podzespołami. W ogóle był taki czas ze dość często spotykałem się z opiniami ludzi rozczarowanych faktem, że dali się złapać na chwyt marketingowców z tzw. "Full HD" Sam również przymierzam się do zakupu takiego odbiornika ale przyznam, że mam obawy co do zasadności tego kroku. Czy waszym zdaniem te narzekania ludzi są zasadne? Czy warto dzisiaj inwestować w telewizor o najwyższej rozdziałce (Full HD), no i czy faktycznie różnica między standardami HD-READY a FULL-HD (z góry przepraszam że posługuję się tymi marketingowymi sloganami ale tak jest mi łatwiej) jest aż tak znaczna? Wiem, że troszkę odbiegam od głównego tematu tym pytaniem, no ale ciekaw jestem waszych opinii a nie mam specjalnie czasu i ochoty na wertowanie setek stron temu poświęconych. Poza tym tu mam najbliżej;)