Wrzesień 11, 2010, 02:00:38 am *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja Chat  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Goldeneye  (Przeczytany 7507 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
syon
Pionier
*

stay heavy

Zignoruj
« : Styczeń 05, 2007, 11:54:28 am »

Gdy pierwszy raz kilka lat temu położyłem swoje łapska na N64, pojawił się wówczas również Goldeneye. Co to było wtf_anim Nie mogłem ani na chwilę oderwać się od konsoli, brat pisał mi usprawiedliwienia nieobecności w szkole lawinowo. Gierka miała wszystko: świetną grafe, świetną muzykę, świetny-niezaprzeczalnie-wymiatający gameplay, po prostu rządziła na całej linii.

Potem konsole trzeba było opylić. Kilka lat biłem się z myślami by raz jeszcze chwycić za PPK 7 i skopać pare sowieckich tyłków. I stało się. Jakiś czas temu kupiłem używke N64 i Golda. Nie ma tych 'ochów' i 'achów', grafika już nie powala jak dawniej, jednak gameply... no cóż, dla mnie ta gra jest nieśmiertelna Very Happy
michalc
Kapitan Żbik

Zignoruj
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2007, 09:58:22 am »

Wymiot na maksa w siglu jak i multi, niezapomniane nocki z kumplami na splicie we czterech i skitrany golden gun w kiblu na jakies mapce to byly czasy Smile
siudym
Global Moderator
Marynarz z Potiomkina

« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2007, 16:57:15 pm »

Michal: Dokladnie Smile Multi bylo swietne i sama gra oczywiscie. Ogolnie gra zaszokowala mnie gdy ja kupilem, pamietam jak zamowilem chyba w "Renomie" uzywanego karta za 159zł (nowa stala 210zł) Gdy listonosz przynosl paczke, okazalo sie, ze gra byla w tej cenie nowa w folii - to bylo piekne uczucie Smile

_Music
Global Moderator
Łajka

« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2007, 21:33:38 pm »

Fakt- to było piękne.
Jednakże pamiętam jak kłopotliwe było zdobycie golden guna- ja pitolę, ten element z podłogą był chyba spierniczony.

razor1
Obywatel
**

Zignoruj
« Odpowiedz #4 : Styczeń 29, 2007, 20:33:46 pm »

Goldeneye to moja gra wszechczasow!! >Najlepsza a zarazem najdrozsza. Sprowadzili mi wersje ntsc i ta przejsciowke ntsc-pal, bo wersji pal jeszcze nie bylo. Zaplacilem za nia 360zl, ale ani przez chwile nie zalowalem tych pieniedzy.

Niech Twoje zasady moralne nie powstrzymaja Cie od zrobienia tego co sluszne.
Krauser
Przodownik pracy

Zignoruj
« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2007, 11:46:08 am »

Goldeneye to dla mnie najlepszy bond do tej pory przeszedłem go 3 razy i moge powiedzieć że jeśli ktoś ma n64 a nie ma to niech kupuje tą gre w ciemno.Nawet jeśli będzie droga, to bez obaw jest warta swojej ceny.

NO BRAIN - NO GAIN

POK
Marynarz z Potiomkina

Zignoruj
« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2007, 12:38:35 pm »

Goldeneye był moją 4 grą na N64. W sumie to miałem go całkiem szybko, bo jakieś 2 miechy po premierze, a kupiłem go za ok 280zł. Jak wiadomo ani trochę nie żałuje wydanych na niego pieniędzy. Pamiętam jak zagrywałem się z kumplami na multi, te emocje jak uciekalo się z flagą, albo stało się obróconym do ściany w jakimś ciemnym zakamarku, aby nikt nie wiedział gdzie jesteś. To samo tyczy się singla i przechodzenia po kilkanaście (kilkadziesiąt?) razy danej misji, aby wyrobić się w czasie i zdobyć upragniony bonus. Do tego należy dodać świetne bronie (chyba z 30 sztuk), wspaniałą grafikę (jak na tamte czasy oferowała mnóstwo ciekawych rozwiązań jak np dziury po kulach w ścianach) i muzykę. Moim zdaniem gra spokojnie zasługiwała na 10/10.

Goldeneye miał tyle świetnych patentów (sporo ciekawych trybów multi, spora ilość krótkich misji, mnóstwo bonusów) i dziwi mnie fakt, że w nowych grach próżno szukać takich bajerów, które przecież strasznie podbijają zabawę i długość grania.

PSN ID: POK_PL
Paweł Dziuba
Pionier
*

Zignoruj
« Odpowiedz #7 : Grudzień 05, 2007, 15:20:03 pm »

Dla mnie to najlepsza strz. FPP do dziś , licząc wszystkie konsole .
Można w niej ustrzelić w powietrzu rzucany granata czy minę - i to pomimo 20fps średnio !!!
Do dziś ma genialny engine , np. fizyka ciał przy wybuchu , IQ - dopiero HALO się z nią ( i to tylko ) zrównał , wychylanie z za węgła - do dziś mało która gra to ma , a żadna nie ma tego tak dobrze zrobionego ( np. ostatnio " MOH:V " na X-360 ) , łatwość , płynność , szybkość i precyzja grania ( w dużym stopniu także dzięki - takiemu - padowi ) , wizualny efekt chodu/biegu przy pomocy kołysania ekranu - do dziś to ścisła czołówka , reakcja ( i ich wytrzymałość - na śmierć ) przeciwników na strzały w zależności od miejsca trafienia . I mogę jeszcze długo wymieniać zalety , zalety/cechy i jakość których brak mi w każdej ( do dziś ) innej strz FPP .
Czy ktoś z Was " zrobił " 1min. 13 sek. w misji ( na czas - w celu odblokowania czegoś tam ) nr. - właśnie numeru nie pamiętam , ale piszę o tej misji gdzie trza się zmieścić w 1.20 , a 1.14 to najlepszy wynik jaki można zrobić - a mnie się udało raz zrobić 1.13 ( 1.14 - kilkanaście razy zrobiłem ) . 1.13 to abstrakcja i zbieg kilku " czynników enginu " - po kilkuset godz. grania .
_Music
Global Moderator
Łajka

« Odpowiedz #8 : Grudzień 22, 2007, 19:11:24 pm »

1min. 13 sek. w misji ( na czas - w celu odblokowania czegoś tam ) nr. - właśnie numeru nie pamiętam , ale piszę o tej misji gdzie trza się zmieścić w 1.20 , a 1.14 to najlepszy wynik jaki można zrobić - a mnie się udało raz zrobić 1.13 ( 1.14 - kilkanaście razy zrobiłem ) . 1.13 to abstrakcja i zbieg kilku " czynników enginu " - po kilkuset godz. grania .

Zgaduję że chodzi ci o 3 misję, gdzie porywamy awionetkę z pasa startowego?
Mi też się udało zmieścić w jakimś tam czasie odgórnie narzuconym i coś tam odblokowałem :]

Btw- ile się w to nagrałem, to wciąż nie wiem dokładnie na czym polegał sekret zdobycia złotego pistoletu w ostatniej dodatkowej misji- już skakałem po tych płytkach, kombinowałem, chodziłem wdłg opisów w N+ bodajże- i czasem to przejście było zaliczane, czasem nie :]

siudym
Global Moderator
Marynarz z Potiomkina

« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2007, 03:28:04 am »

Ogolnie to gra spowodowala niezly opad szczeki w "swoim" czasie (reszta gier, to byly archaizmy przy GE). Tak samo, jak nie lepiej szczena mi opadla w ostatniej misji na antenie, gdy animacja chwilami dobijala do 1fps/s Very Happy:D:D To bylo straszne:D

Halski
Towarzysz

Grrracz

Zignoruj
« Odpowiedz #10 : Styczeń 25, 2008, 21:46:20 pm »

A coś słyszałem, że mają port na Xbox Live zrobić, nie?

http://grrr.pl -  blog dla prawdziwych grrraczy!
BAZYL
Towarzysz

Email

Zignoruj
« Odpowiedz #11 : Luty 10, 2008, 00:12:45 am »

O czym ty w ogóle bredzisz? Tutaj jest rozmowa o N64 a nie X-klocku...  Confused
Mikes
Łajka

Ej.

Zignoruj
« Odpowiedz #12 : Luty 10, 2008, 01:04:17 am »

O czym ty w ogóle bredzisz? Tutaj jest rozmowa o N64 a nie X-klocku...  Confused
Jest to temat o tej grze a nie o N64 i ma prawo o tym mówić. Port miał być ale chyba zawiesili prace bo N nie pozwoliło. Były już filmiki nawet.

Patosław
Marynarz z Potiomkina

www.backdash.pl

Zignoruj
« Odpowiedz #13 : Luty 21, 2008, 01:04:56 am »

gierkę niedługo sprawdze leci do mnie przez allegro  Cool

Super Street Fighter IV -
Ryu/Ibuki/Juri
Blazblue CS-
Lambda/Hazama
aizen
Towarzysz

Zignoruj
« Odpowiedz #14 : Luty 21, 2008, 02:36:28 am »

http://video.google.pl/videoplay?docid=-1515661027137267566&q=goldeneye+game&total=1043&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1

tu macie cała gre w nieco ponad godzine

Paweł Dziuba
Pionier
*

Zignoruj
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 17, 2008, 03:17:32 am »

1min. 13 sek. w misji ( na czas - w celu odblokowania czegoś tam ) nr. - właśnie numeru nie pamiętam , ale piszę o tej misji gdzie trza się zmieścić w 1.20 , a 1.14 to najlepszy wynik jaki można zrobić - a mnie się udało raz zrobić 1.13 ( 1.14 - kilkanaście razy zrobiłem ) . 1.13 to abstrakcja i zbieg kilku " czynników enginu " - po kilkuset godz. grania .

Zgaduję że chodzi ci o 3 misję, gdzie porywamy awionetkę z pasa startowego?
Mi też się udało zmieścić w jakimś tam czasie odgórnie narzuconym i coś tam odblokowałem :]

Btw- ile się w to nagrałem, to wciąż nie wiem dokładnie na czym polegał sekret zdobycia złotego pistoletu w ostatniej dodatkowej misji- już skakałem po tych płytkach, kombinowałem, chodziłem wdłg opisów w N+ bodajże- i czasem to przejście było zaliczane, czasem nie :]

Nie o 3 misję mi idzie , a o misję  " Military Archives " ( przejście na czas na 3 poziomie trudności - poniżej 81 sekund trzeba było zejść , aby odblokować BONUS ) .
Złoty GUN można zdobyć bez problemu , z tym że w NEO+ ścieżka była błędnie opisana - trzeba było iść ( pierwszy zakręt ) po lewej stronie , a nie po prawej .
Jak już się zaliczyło jakiś BONUS ( np. Golden GUN ) ,to był na stałe zapisany ( z tym że trzeba było go włączyć ) .

Jeśli ktoś chce do mnie napisać , zapraszam : pawdok3@interia.pl
Opublikowane: Czerwiec 17, 2008, 02:58:00
gierkę niedługo sprawdze leci do mnie przez allegro  Cool

Patosław , i jakie wrażenia ; aby w pełni czerpać przyjemność trza mieć dobrą gałkę w padzie .
Mnie ( od czasu GE 007 ) do tej pory żadna strz. FPP/TPP tak nie usatysfakcjonowała ( a grałem prawie we wszystko , ze znaczniejszych produkcji ) - ale ciągle czekam i jestem w " nadziei " .
Choć oceny 10/10 jej nie daję - dla mnie to jest , była i będzie to gra na 9+ ( " mimo " że to najlepszy FPPek w histori - obok DOOMa ) .
Niestety następca , Perfect Dark , nie był tak udany - zbyt niska płynność ( już 007 był na granicy przyzwoitości - nawet w tamtych czasach ; ala ratował się genialnym enginem , sterowaniem i ... padem ) , nierówny poziom poziomów i zbyt pstrokata ( lub uboga ) grafika/kolorystyka .
Patosław
Marynarz z Potiomkina

www.backdash.pl

Zignoruj
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 19, 2008, 13:08:29 pm »

Jak dla mnie najlepszy Fpp na N64 tylko mam cholernie zjechany analog w padzie i troszkę mi grę utrudnił  Sad

Super Street Fighter IV -
Ryu/Ibuki/Juri
Blazblue CS-
Lambda/Hazama
Paweł Dziuba
Pionier
*

Zignoruj
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 24, 2008, 09:12:19 am »

Jak dla mnie najlepszy Fpp na N64 tylko mam cholernie zjechany analog w padzie i troszkę mi grę utrudnił  Sad

Kup ( np. na Allegro ) pada w b. dobrym , lub idealnym stanie ( " chodzą " po 25-40zł ) , lub nowego ( czasami , z rzadka , pojawiają się ) - NAPRAWDĘ warto .
Taki pad ( kupuj TYLKO oryginalny ! ) wytrzyma ( licząc od nowości ) 1-3 lat - w zależności od intensywności i częstotliwości  użytkowania .
Tylko - przy zakupie używanego - szczegółowo się wypytaj ( najlepiej tel. ) o stan pada , szczególnie gałki analogowej !
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2008, 09:16:08 am wysłane przez Paweł Dziuba » Zapisane
Malutki
Pawka Morozow

Zignoruj
« Odpowiedz #18 : Lipiec 12, 2009, 21:51:40 pm »

GT Anthology : GoldenEye 007
http://www.gametrailers.com/video/goldeneye-007-gt-anthology/52623

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!