W Rocket League, gdzie handluje się w zasadzie wszystkimi kosmetycznymi rzeczami (skórkami, kołami, boostem, itp.)
Ja miałem to szczęście, że kilka tygodni po tym, gdy zacząłem grać, to te przedmioty, które po meczach dostaje się za darmo (tzw. non-crates) wymieniłem na losowy przedmiot z wyższego tieru i dostałem najpopularniejszy samochodzik (Octane) w najpopularniejszym kolorze (biały). TW Octane codziennie jest wśród najbardziej pożądanych przedmiotów na
https://rl.insider.gg/pc. Za tą popularnością idzie oczywiście cena (różna na każdej platformie) i fejm. Zawsze mnie ta popularność dziwiła - Octane to defaultowy samochodzik, no a jego wersja malowana ma w zasadzie tylko pomalowane krawędzie - i tyle, w innych autkach malowanie widać lepiej i jest imo lepiej zrobione, no ale i tak cena jego jest dziesięciokrotnie wyższa od innych malowanych autek. Poszukałem jakiegoś starego screena, żeby wam pokazać:

Po lewej jest mój dawny generator fejmu

w wersji białej, w środku jest wersja szara (warta 10 dolarów maks, a bardzo podobna xd), a po prawej wersja defaultowa, posiadana przez każdego. I powiedzcie - czy ta różnica jest warta takiej ceny? Jasne, że nie, ale popyt jest szalony i trzeba skorzystać, dopóki gra jeszcze nie umarła. Co nie zmienia faktu, że i tak mi jest trochę smutno