prodigy303
Pionier
|
 |
« Odpowiedz #540 : Sierpień 07, 2006, 23:53:29 pm » |
|
Dokładnie.
Ta seria istniała jak dla mnie dzięki fabule... RE4 to kpina jeżeli chodzi o to.
|
|
|
|
|
|
::.. Show Must go on ..::
|
|
|
|
LesiuGR
|
 |
« Odpowiedz #541 : Sierpień 08, 2006, 00:42:19 am » |
|
Ja gralem (juz nie gram) w Residenta okolo 14h, a potem mi sie znudzilo to strzelanie  . Ogolnie gra jest bardzo dobra. Grafika wspaniala, fabuła DENNA. Dla mnie tak 8+ 
|
|
|
|
|
|
PSN ID: Gerro31 XBL GT: Lesiu PL
|
|
|
|
Mantis
|
 |
« Odpowiedz #542 : Marzec 07, 2010, 11:29:26 am » |
|
RE4 to najlepsza gra na gc. Miałem ją pierw na konsoli Nintendo, po tym grałem na ps2, teraz miałem okazję pograć na swoim PC. Nie czuję się oszukany, wersja na GC ma największy klimat i jest najlepsza:)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 20:22:48 pm wysłane przez Mantis »
|
|
|
|
|
|
Ursin
|
 |
« Odpowiedz #543 : Marzec 09, 2010, 01:24:13 am » |
|
Zgadzam się RE4 rządzi  Ludzie nawet nie wiecie jak mi się chce pograć w tą wspaniałą grę tylko czasu brak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mantis
|
 |
« Odpowiedz #544 : Marzec 09, 2010, 20:29:48 pm » |
|
A to co studia, czy praca, że czasu brak? Uwielbiam grać w RE4, równie bardzo jak w Uncharted2. Swoją drogą czwarta część RE posiada rewelacyjny klimat. Jako fan wszystkich poprzednich części, bardzo wiele sobie obiecywałem wraz z nadejściem RE4. W pierwszej chwili zawiodłem się na całkiem innej atmosferze, niż ta w poprzedniczkach. Inaczej sobie to wyobrażałem, ale wystarczyło, że dałem się wciągnąć, a wtedy odpłynąłem na maksa. Okazało się też, że jak dla mnie to najbardziej właśnie klimatyczna część. Niestety RE5 mnie rozczarowało kompletnie:( Dobra gra, ale przygody Leona zmiatają ją bez większych problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Solid Snake 1989
|
 |
« Odpowiedz #545 : Marzec 09, 2010, 20:53:55 pm » |
|
Dobra gra, ale przygody Leona zmiatają ją bez większych problemów. No dokładnie! już chyba wolałbym RE4 w HD niż tą 5. Nie dość że klimat był lepszy, to jeszcze gameplayowo było lepiej--sklepikarz, normalny ekwipunek, łączenie skarbów, zajebiści bossowie (może poza Salazarem).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mantis
|
 |
« Odpowiedz #546 : Marzec 10, 2010, 10:23:57 am » |
|
Brak sklepikarza w RE5 jest odczuwalny i bolesny, bo z nim wiązało się odszukiwanie skarbów, a i koleś fajną gadkę miał hehe. Walki z bossami w RE5? Prawie wcale ich nie odczułem. W RE4 jak grało się za pierwszym razem to co chwila brakowało amunicji, a walki z bossami następują jedna po drugiej. Cały czas coś się dzieje na ekranie, powala pomysłowość każdej sekcji. W RE5 nie ma tylu urozmajceń, brak pomysłów, a system chowania się za osłonami został daremnie wprowadzony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iko
|
 |
« Odpowiedz #547 : Marzec 10, 2010, 13:08:15 pm » |
|
aż sobie raz jeszcze przejde RE4 na GaCława, wspomnienia ;p
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2010, 13:10:41 pm wysłane przez iko »
|
|
|
|
|
|
Solid Snake 1989
|
 |
« Odpowiedz #548 : Marzec 10, 2010, 13:30:26 pm » |
|
W RE5 na plus...grafika i animacje wszelakich macek--to mi się podobało. Reszta RE4>RE5.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mantis
|
 |
« Odpowiedz #549 : Marzec 11, 2010, 16:32:54 pm » |
|
Grafika na pewno jest ładniejsza w RE5, ale jednak fajniejsze miejscówki ma RE4. Aż chciałbym zobaczyć to wszystko jeszcze raz na ps3/x360. Ale nie mam zamiaru biadolić, że tak się nigdy nie stanie, bo już samo rozkoszowanie się grafiką z gacława mi wystarcza. Tylko na początku rozdzielczość niska daje się we znaki gdy jest się zaraz po kilku godzinkach spędzonych z grami na najnowsze konsole. Ale gdy już się do rozdzielczości przyzwyczaji, to RE4 nadal doprowadza mnie to zachwytów nad wykonaniem. Dla mnie jest to graficzny król epoki SD!! Wracam do grania na GC.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylvan Wielki
|
 |
« Odpowiedz #550 : Marzec 21, 2010, 15:29:34 pm » |
|
Ale pamiętam doskonale jakie ogromne wrażenie robiła, zaraz po tym jak ją kupiłem. A z tym remake nie bądź taki pewny. GaCek dostał swego (obłędnego) RE, to może na którejś tam generacji pojawi się odświeżona wersja RE4.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mic
|
 |
« Odpowiedz #551 : Marzec 21, 2010, 21:28:34 pm » |
|
capcom jest chciwy  moze nawet juz na ps3 i move? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ursin
|
 |
« Odpowiedz #552 : Kwiecień 14, 2010, 22:10:30 pm » |
|
Wiem wiem =- pała ze mnie, że dopiero po m-cą tu się wtrącam. Nie wiem jak z RE 5 bo tylko kilka przygód miałem. Mogę dodać tylko tyle, że macie chol#$ną rację co de RE 4 i że jeden z elementów piątki który mi przypadł do gust to Mercenaries na dwóch 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|