Prehistoria gen > Inne platformy
nowe Gizmondo
waron:
według oficjalnych zapowiedzi następca konsoli przenośnej Gizmondo wyjdzie jeszcze w tym roku(dokładnie w zimę)!
Strona Gizmondo: http://www.gizmondolive.com/
nie wiem jak wy, ale ja się bardzo cieszę, bo w odróżnieniu do poprzedniej konsoli ta będzie tak jak handheld'y GP32 i GP2x(model F200 jest genialną maszynką jeśli ktoś tak jak ja miał z nią do czynienia) open source'ową maszynką z darmowym zestawem oprogramowania do tworzenia własnych gier i aplikacji!
mam nadzieję, że scena tej konsoli będzie równie dobra jak ta z GP32 i GP2x.
coś mi się wydaję, że DS nie będzie jedynym handheld'em, którego będę chciał :grin:
co o tym sądzicie?
svonston:
Jeżeli nowe Gizmondo będzie choć namiastką GP32 czy GP2X, to może być ciekawe - kolejna mega-maszyna do emulacji wszystkiego w naszej kieszeni.
Wiesz, nie ma co porównywać DS czy PSP do tego, bo na dwóch pierwszych grasz w gry przeznaczone tylko na te konsole (emulatory i scena homebrew jest jedynie dodatkiem, choć wiem, że zaraz ktoś się oburzy, że głównie emuluje na PSP), a na GP32/GP2X tylko i wyłącznie emulujesz.
Czekam na premierę, wyczekuję poczynań sceny, ale i tak nie kupię.
waron:
--- Cytat: svonston w Sierpnia 17, 2008, 19:00:02 pm ---Jeżeli nowe Gizmondo będzie choć namiastką GP32 czy GP2X, to może być ciekawe - kolejna mega-maszyna do emulacji wszystkiego w naszej kieszeni.
Wiesz, nie ma co porównywać DS czy PSP do tego, bo na dwóch pierwszych grasz w gry przeznaczone tylko na te konsole (emulatory i scena homebrew jest jedynie dodatkiem, choć wiem, że zaraz ktoś się oburzy, że głównie emuluje na PSP), a na GP32/GP2X tylko i wyłącznie emulujesz.
Czekam na premierę, wyczekuję poczynań sceny, ale i tak nie kupię.
--- Koniec cytatu ---
akurat Gamepark'i to całkowicie open source'owe maszynki - emulatory mają załączone już w firmware(przynajmniej niektóre), ale powstało na nie setki darmowych i płatnych gier, oprogramowania i emulatorów dzięki ogólnodostępnym aplikacjom do tworzenia gier. mam nadzieję, że z nowym Gizmondo będzie tak samo.
ja osobiście chciałbym zobaczyć GP3x z patentami z F200 głównie dlatego, że wycofali już 2x całkowicie z produkcji, a używki są dość drogie.
siudym:
Ciekawe jakie bebeszki beda - jak mocne, to bedzie z czasem kombajnik do emulatorow :-D W psp niestety emu np. amigi kuleje, snes ledwo ledwo, n64 tez ledwo.
waron:
--- Cytat: siudym w Sierpnia 18, 2008, 11:36:12 am ---Ciekawe jakie bebeszki beda - jak mocne, to bedzie z czasem kombajnik do emulatorow :-D W psp niestety emu np. amigi kuleje, snes ledwo ledwo, n64 tez ledwo.
--- Koniec cytatu ---
to polecam ci zainwestować w gamepark'a - 2x to monstrum jeśli chodzi o emulatorki. nowa pandora to też potwór jeśli chodzi o specyfikacje - najmocniejszy handheld na rynku:
procek - 600mhz(z możliwością podkręcenia do 900) i dodatkowy 430mhz odpowiedzialny za grafikę
karta graficzna PowerVR SGX 530
128mb ram
ogólnie bestia - przy dobrych koderach da radę zrobić w pełni działające emulatorki n64 i dreamcast'a, a scena gamepark'owa może się pochwalić chyba najlepszymi koderami(zrobili emulator psx'a, który działa dużo lepiej na gp2x niż ten wydany przez samo sony dla psp).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej