Autor Wątek: Kącik emulacji  (Przeczytany 12319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jay jay

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 25-03-2005
  • Wiadomości: 4 740
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Kącik emulacji
« dnia: Lutego 01, 2006, 20:43:05 pm »
Wiadomo nie każdy może ,ale chce  :D .

Moje pytanie brzmi:
Czy (a jesli tak na jakich ) gracie na emulatorkach ?


Osobiście pykam najwiecej w gry z GBA i SNESa .Obecnie szukam dobrego emulatorka do SNESa celem rozegrania dłuższej w szóstą część Final Fantasy , bowiem ten który posiadam nie moge nic zrobić (ani do tyłu ani do przodu , po prostu akcja siada )

Aha , jak ktos ma jakieś fajne gry to prosze o kontakt ! :D
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.


mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Kącik emulacji
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2006, 21:25:48 pm »
dobry emulator snes? są dwa: zsnes oraz snes9x (www.zsnes.com / www.snes9x.com) lepszych nie ma.

ZenoN

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 30-01-2006
  • Wiadomości: 161
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2006, 21:47:00 pm »
Gram. Jakby tego mało konsolami zainteresowałem się poprzez emul PX i serię RE. Później był Sillent Hill. Pomyślałem że konsola to zajebista sprawa i cyk!

soolars

  • Gość
Kącik emulacji
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 04, 2006, 15:37:39 pm »
Nie wiecie czasem czy mozna wyemulowac na PS2 amigę? Chodzo mi modele z prockami Motoroli 68000 (Amiga 500 i 600). Bardzo chcialbym sobie zagrac na padzie w SWOS'a przy TV jak za dawnych czasów....

ZenoN

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 30-01-2006
  • Wiadomości: 161
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 04, 2006, 15:55:33 pm »
Byłbym zapomniał właśnie kończę Legend of Zelda:Link in the past(Chyba tak to sie pisze) na ZSNES(Na tym emul. posiadłem też FF5,6 i Chrono Trigger'a).

Greg

  • ZMP-owiec
  • ****
  • Rejestracja: 30-11-2003
  • Wiadomości: 335
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2006, 19:59:38 pm »
ja mam emulator Jaguara i mam problem : mianowice nie dziala mi dzwiek... obraz jest idealny, pelne 60 klatek na sekunde (Rayman) a dzwieku zero :( moze ktos pomoc?

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Kącik emulacji
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2006, 21:20:04 pm »
Cytat: "soolars"
Nie wiecie czasem czy mozna wyemulowac na PS2 amigę? Chodzo mi modele z prockami Motoroli 68000 (Amiga 500 i 600). Bardzo chcialbym sobie zagrac na padzie w SWOS'a przy TV jak za dawnych czasów....


Jest takie emu:
http://ps2emu.dcemu.co.uk/uae4ps2.shtml

Ale jest wolny, sam autor napisał ze PS2 nie jest w stanie emulowac amigi na 100% predkosci (a graniu z dzwiekiem juz całkiem trzeba zapomniec)

Natomiast na xbox'e emulator amigi UAEX emuluje amige nawet 1200 AGA z 100% predkocią i z dzwiekiem. Sam uzywam i powiem tylko ze brak słów... emulacja PERFEKCYJNA, super jakosc dzwieku, zero błedow emulacji, pełna predkosc a nawet wiecej bo mozna przyspieszac (cos mi sie wydaje ze Xkloc emu amigi ciągnie 150-250% oryginału)

Jest jeszcze UAE na Dreamcasta ale nie sprawdzałem (ale mozna byc pewnym ze jest wolniejszy niz wersja na PS2)

A w SWOS lepiej pograj na emu segi megadrive/genesis - ona na PS2 chodzi szybko.

Aras

  • Pawka Morozow
  • *****
  • Rejestracja: 03-08-2005
  • Wiadomości: 919
  • Reputacja: 1
  • Hige!
Kącik emulacji
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 08, 2006, 17:16:11 pm »
moim faworytem jest Visual Boy advance- prześwietny emulator, gierki w wszystkich gameboyów bez przekłaman (wszystko jak na kieszonsolce), do tego nie trzeba grac w "okienku" można rozszerzyć obraz gry na cały monitor! pada oczywiście tez mozna podpiąć pada, saveowac w dowolnym momencie i schoty ściągać...

Aras poleca :lol:
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Kącik emulacji
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 08, 2006, 20:45:41 pm »
jest podobne emu GBA na xbox'a, tez emulacja płynna i bez przekłaman i pada masz od razu podpiętego;P

Nie ma jak emulacja starej konsoli na konsoli nowszej:D
Na pc głupio sie gra:/

setezer

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 08-05-2005
  • Wiadomości: 3 469
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 09, 2006, 19:39:51 pm »
Cytuj
łaśnie kończę Legend of Zelda:Link in the past(Chyba tak to sie pisze)

Chyba jednak nie tak :P, A Link to the past :). Powiedz gdzie konkretnie jesteś, bo gra wymiata! Spokojnie łyknęłaby A- gdybym miał chęć ją zrecenzować, ale takiej chęci brak, bo:
a) musiałbym pograć na oryginalnym carcie
b) musiałbym wydać na takowego ok. 40-50zł

Najlepsze emu imo:
NES - FCE Ultra, Virtua NES
SNES - Snes9x (pod Win, bo zsnes jest dosowy :/)
GB/GBC - rew (rules!)
GBA - visual boy advance
Megadrive - gens (choć mi nie działa obecnie, ale kiedys odpalałem ecco the dolphin)

Eeee :]

JarotY_na_ZawszE

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 19-08-2005
  • Wiadomości: 131
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 09, 2006, 20:03:20 pm »
dajcie jakies linki do dobrego emu advanca i snesa na pieca bo zadnego dobrego dorwac nie moge

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Kącik emulacji
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 09, 2006, 20:21:43 pm »
link do emu na snes masz na poczatku tematu:]

Słowik

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 10-10-2005
  • Wiadomości: 289
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 09, 2006, 20:27:13 pm »
a jesli chodzi o advance'a, to poszukaj sobie (chyba umiesz?) 'visual boy advance'. slyszalem, ze dobry jest ;)
klimat jak artysta

JarotY_na_ZawszE

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 19-08-2005
  • Wiadomości: 131
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 09, 2006, 20:27:20 pm »
o siema :oops:  nie zauwazylem to do jakiegos advanca dajcie

setezer

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 08-05-2005
  • Wiadomości: 3 469
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 09, 2006, 20:33:12 pm »
O TUTAJ MASZ hehe :}, przepisz kodzik i zasysaj. Pamietaj o skasowaniu romu po 24h, najlepiej wogole nie graj bo CBŚ cię zgranie.

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Kącik emulacji
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 09, 2006, 20:33:20 pm »
www.gogle.pl - i wpisz "visual boy advance" - masa linkow jest:]

Turrambar

  • ZMP-owiec
  • ****
  • Rejestracja: 28-01-2006
  • Wiadomości: 317
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 15, 2006, 15:16:47 pm »
mam problem z emulacja MAME na PSA.
pobralem emu ze strony http://ps2emu.dcemu.co.uk/ps2mame.shtml
nastepnie pobralem romy (Mortal Kombat 1, MK2, Street Fighter Alpha 3)
w linku macie dokladnie takiego SFA3 jakiego wrzucilem na plytke z kompilacja:
http://www.romnation.net/srv/roms/24999/mame/Street-Fighter-Alpha-3-US-980904.html
wypakowalem pliki na dysk, do folderu "roms" wrzucilem nierozpakowany plik sfa3 nastepnie zedytowalem samplegamelist i wpisalem sfa3[i zostawilem ten dziwny prostokacik]. pozniej zmienilem nazwe samplegamelist na gamelist.
calosc wypalilem za pomoca nero zmieniajac ocpje iso na "tylko iso 9660". nagralem plyte z zamknieciem sesji.
po wrzuceniu plytki do konsoli wgrywa sie emulator, mam po prawej liste gier do wyobru, ale jak wybiore i klikne START,  to program zawiesza sie na ekranie z napiesem (o ile dobrze pamietam): "loading rom: nazwa gry".
czy komus dziala to emu? moze wybralem zle gry?
probowalem uruchamiac gry z wylaczonym dzwiekiem, ale to nic nie dalo.

fenris

  • Przodownik pracy
  • *****
  • Rejestracja: 16-09-2005
  • Wiadomości: 549
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 15, 2006, 15:23:57 pm »
Pewnie ża tak :)
Na pc głownnie snes, n64 i gba :]
Na makaronie w nesa i amige :D

Turrambar

  • ZMP-owiec
  • ****
  • Rejestracja: 28-01-2006
  • Wiadomości: 317
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 15, 2006, 20:39:04 pm »
jesli ktos uruchomil emulator MAME na PS2 (i odpalil gre), to prosze o dokladny opis jak tego dokonal, bo jesli
Cytat: "fenris"
Pewnie ża tak
odnosi sie do mojego problemu, to taka odpowiedz jest niesatysfakcjonujaca
 :mrgreen:

fenris

  • Przodownik pracy
  • *****
  • Rejestracja: 16-09-2005
  • Wiadomości: 549
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 15, 2006, 20:51:54 pm »
Nie do twojego problemu ;) tylko do tematu :)

mario546

  • Pionier
  • *
  • Rejestracja: 10-02-2006
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 17, 2006, 22:38:27 pm »
Emulator mame na PS2 obsługuje tylko gry z lat 80tych na nim nie odpalisz  (Mortal Kombat 1, MK2, Street Fighter Alpha 3).

Turrambar

  • ZMP-owiec
  • ****
  • Rejestracja: 28-01-2006
  • Wiadomości: 317
  • Reputacja: 1
Kącik emulacji
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 17, 2006, 23:05:29 pm »
tak tez podejrzewalem  :cry:
a jest gdzies lista kompatybilnych gier?

mario546

  • Pionier
  • *
  • Rejestracja: 10-02-2006
  • Wiadomości: 2
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 19, 2006, 06:00:25 am »
link do listy gier z lat 80tych
http://www.pcemulators.co.uk/mamev1info.html

Kraken

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 19-09-2005
  • Wiadomości: 141
  • Reputacja: 0
Kącik emulacji
« Odpowiedź #23 dnia: Września 03, 2006, 09:23:04 am »
Ja polecam emulatory Jaguara (choć czasami baardzo kapryśne) - Alien versus Predator jest ŚWIETNY !! Jeśli ktoś nie miał okazji zagrać to musi nadrobić zaległości.
  Ze stronek ze starymi romami to polecam ROM World
 http://www.rom-world.com/.

Lukay

  • Pionier
  • *
  • Rejestracja: 07-11-2006
  • Wiadomości: 23
  • Reputacja: 0
  • Kyokushin lvl 8kyu
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 09, 2007, 09:37:59 am »
gram na emu Snesa, Nesa, Atari 2600, Cps1, Cps2, Segi już nie pamiętam jakiej xD.
Problem mam tylko z Jaguarem, bo żaden emu nie chce mi działać i nie moge pograć w AvsP.


Tarniak

  • Gość
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 09, 2007, 11:54:04 am »

alibaba

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 17-02-2007
  • Wiadomości: 205
  • Reputacja: 0
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 12, 2007, 17:20:51 pm »
Jakie są minimalne wymagania sprzętowe aby gry z n64
działały płynnie ?

jay jay

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 25-03-2005
  • Wiadomości: 4 740
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #27 dnia: Października 09, 2007, 20:40:26 pm »
mam problema . Znalazłem gre perełke z tej stronki http://snesorama.us/board/showthread.php?p=3851 , pobrałem ePsxe 1.5.1 , 1.6 , Xebre , Bleem i ... nic  :-? :-( :x
Pliki są kuzwa aa . X_x  Skompresowałem pozniej wypkowałem wrzuciłem na emu i nadal lipa ._.
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.


mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

setezer

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 08-05-2005
  • Wiadomości: 3 469
  • Reputacja: 1
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #28 dnia: Października 09, 2007, 22:02:49 pm »
Cytuj
mam problema . Znalazłem gre perełke z tej stronki http://snesorama.us/board/showthread.php?p=3851 , pobrałem ePsxe 1.5.1 , 1.6 , Xebre , Bleem i ... nic  :-? :-( :x
Pliki są kuzwa aa . X_x  Skompresowałem pozniej wypkowałem wrzuciłem na emu i nadal lipa ._.
Dobrze Ci tak... piracie!

Kliknij TUTAJ. To powinno Ci pomóc i zagrasz w tę grę bez żadnych problemów.

piraNja

  • Obywatel
  • **
  • Rejestracja: 19-10-2006
  • Wiadomości: 71
  • Reputacja: 0
Odp: Kącik emulacji
« Odpowiedź #29 dnia: Października 15, 2007, 15:20:34 pm »
mam problema . Znalazłem gre perełke z tej stronki http://snesorama.us/board/showthread.php?p=3851 , pobrałem ePsxe 1.5.1 , 1.6 , Xebre , Bleem i ... nic  :-? :-( :x
Pliki są kuzwa aa . X_x  Skompresowałem pozniej wypkowałem wrzuciłem na emu i nadal lipa ._.
Ze strony hostingu (bandago czy jak to sie tam nazywa) musisz sciagnac jeszcze merger.
Jest na stronie z plikiem. Ale prosciej zrobisz robiac iso Twojego oryginalu;)
BTW: Ta gra jest świetna. Najlepsza na psx'a chyba.

Edit: Mam dobry dzien i Ci poszukalem dokladnie :lol: :lol: :lol:
http://www.badongo.com/fm/2194947/bat    <-tym polaczysz te pliki .aa i .ab
Edit2:Jeszcze pass: http://www.emulatorworld.com
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2007, 15:24:17 pm wysłana przez piraNja »