Autor Wątek: Gratosiwe Klasyki  (Przeczytany 7844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morden

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 27-04-2006
  • Wiadomości: 178
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« dnia: Października 27, 2006, 12:05:11 pm »
Maly prezent dla forumowiczow. Dwa ciezkie DOSowe klasyki ktore obecnie posiadaja status freeware. Sciagac i grac. Specjalie przygotowalem mile paczki. Limited Edition :)

Ugh!

http://www.megaupload.com/?d=GFQ8SFFR

Journey to the West

http://www.megaupload.com/?d=8RLMBXIV

Gry sa male a serwer MegaUpload nie ma litosci. Jesli ktos ma ochote wrzucic to do siebie, prosze bardzo. Nie mialem czasu wrzucac pliku na inne darmowe serwery, wiec jesli ktos moglby przerzucic gdzies jeszcze, bylo by milo.

Dajcie znac czy paczki poprawnie dzialaly. Zrobilem dla nich intra. Testowane na '98 SE i XP + XP SP2, ale nigdy nic nie wiadomo.

P.S. - Gry bez problemow chodza pod WinXP i wszystkimi wczesniejszymi. Jedyny problem podczas odpalania w trybie okienkowym to dzwiek, ale jeszcze nie slyszalem by komus brak dzwieku w takim na przyklad Ugh! przeszkadzal.

Hubi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 24-03-2005
  • Wiadomości: 5 104
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #1 dnia: Października 27, 2006, 15:24:39 pm »
Wszystko fajnie, tylko z megaupload nie da sie za darmo sciagac. Trzeba trafic akurat, gdy malo osob bedzie cos zasysac, a w niektorych przypadkach jest to niemozliwe.
Wiec jesli ma ktos to juz na kompie, lub jesli Ty bedziesz mial czas Morden, to prosilbym o wrzucenie tego na www.rapidshare.de

Master_666

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 24-07-2005
  • Wiadomości: 20 684
  • Reputacja: 194
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2006, 15:38:06 pm »
Masz tu sposób na pozbycie sie limitu: (jedyny limit to limit ścągania po 500MB musisz odczekać półtorej godziny czy ileś tam):

FIREFOX
1. W pasku adresu wpisujemy about:config
2. Klikamy prawym klawiszem myszki na jakimś wpisie, wybieramy "Dodaj ustawienie typu>>Łańcuch (string)"
3. W oknie, które się pojawia wpisujemy: general.useragent.override
4. W kolejnym okienku wpisujemy:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
5. Restartujemy przeglądarkę. W tym momencie nasz Firefox przedstawia się światu jako Internet Explorer z zainstalowanym spyware o nazwie Alexa.

OPERA
1. W pasku a..dresu wpisujemy about:config
2. klikamy special
3. wklepujemy w wszystkie okienka oprócz pierwszego
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
4.zapisz

INTERNET EXPLORER
Dajemy Uruchom wpisujemy "regedit"

Wchodzimy w ten klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Internet Settings\5.0\User Agent]
Jeżeli jakiś klucz nie istnieje to tworzymy go.
Powinna tam być wartość "(Domyślna)", kliknijcie na nią prawym, dajcie Modyfikuj i wklejcie tam
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

Hubi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 24-03-2005
  • Wiadomości: 5 104
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2006, 15:51:16 pm »
Cytat: "Master_666"
OPERA
1. W pasku a..dresu wpisujemy about:config
2. klikamy special
3. wklepujemy w wszystkie okienka oprócz pierwszego
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
4.zapisz

Te about:confing wpisujemy poprostu do paska? Bez zadnego adresu? Bo mi wyskakuje jakis blad.

Master_666

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 24-07-2005
  • Wiadomości: 20 684
  • Reputacja: 194
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2006, 15:57:08 pm »
tak tam gdzie piszesz naprzykład www.gameonly.pl =p Wtedy ci sie conf opery otwiera

Iras

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 25-04-2006
  • Wiadomości: 26 797
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2006, 16:20:56 pm »
U mnie w Operze 9.02 wszystko jest jak być powinno, a mimo to na megaupload "All download slots (500) assigned to your country (Poland) are in use. Please try again later"  :?

Master_666

  • PIERESTROJKA
  • *****
  • Rejestracja: 24-07-2005
  • Wiadomości: 20 684
  • Reputacja: 194
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2006, 16:35:28 pm »
Włąśnie u meni w operze ten sposób nie działa, a mojemu kumplowi tak =)  Za to u mnei w firefoxie oraz IE wszystko łądniutko działa.


Macie tu linki do megauplod prosto dop ścągnięcia! Pamiętajcie kto pierwszy ten lepszy!!!
UGH!

http://www59.megaupload.com/files/56022fc1b4063f92527a0174e07c28d5/Ugh.zip

The Journal

http://www57.megaupload.com/files/f3deca5011dada030a99868d37ed1eff/JourneyToTheWest.zip

Hubi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 24-03-2005
  • Wiadomości: 5 104
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #7 dnia: Października 28, 2006, 16:58:12 pm »
Sciagnalem The Journal i po wlaczeniu pojawia sie plansza tytulowa. Nic sie nie dzieje, ale gdy ja wylacze pojawia sie opcja unpack. Gdy w nia klikam przenosze sie do sciagnietego folderu i tak mozna w kolko. Chodzi o to, ze za nic nie moge wlaczyc gry.

Morden

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 27-04-2006
  • Wiadomości: 178
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #8 dnia: Października 30, 2006, 06:50:12 am »
W okienku unpack sprecyzuj do jakiego folderu ma sie to rozpakowac. Po rozpakowaniu w folderze ktory podales MUSI pojawic sie folder "JourneyToTheWest". Potem gre odpalasz przez West.exe

Hubi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 24-03-2005
  • Wiadomości: 5 104
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #9 dnia: Października 31, 2006, 19:37:09 pm »
Udalo mi sie rozpakowac, ale nie potafie wlaczyc gry. Po wlaczeniu nowej gry pojawia mi sie plansza, w ktorej moge wpisywac cyfry. Co tam trzeba napisac?

setezer

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 08-05-2005
  • Wiadomości: 3 469
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #10 dnia: Października 31, 2006, 20:27:25 pm »
Hmmmm.... Wciskasz Enter do oporu, a potem F1. (odpala ci się w fullscreen?)

Morden jesteś Bogiem! UGH! Pamiętam jak kilka lat temu grałem w to u kumpla, razem na zmianę rozkminialiśmy kolejne poziomu. Można było szału dostać (specyficzna gra).

Morden

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 27-04-2006
  • Wiadomości: 178
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 01, 2006, 06:58:18 am »
Hubi'emu chodzi o Journey To The west. Gra jest zlamana. Wpisz jakiekolwiek cyfry. Tytul jest freeware, wiec mozna powiedziec ze to legalny hack.

siudym

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 07-05-2005
  • Wiadomości: 3 122
  • Reputacja: 6
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 01, 2006, 23:07:20 pm »
Matko ile ja w Ugh! na amidze się zagrywałem (wiele lat temu) :shock:

Morden

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 27-04-2006
  • Wiadomości: 178
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 02, 2006, 16:09:21 pm »
Nie tylko ty. Dlatego dalem te paczuszki. Dobry klasyk nie jest zly. Szczegolnie zadowolony jestem z wypuszczenia Journey to the West. Gre posiadam od parunastu lat w oryginale. Juz jakis czas temu oficjalnie przeszla do freeware wiec puscilem i ja z obejsciem zabezpieczenia.

Mikes

  • Łajka
  • *****
  • Rejestracja: 30-08-2005
  • Wiadomości: 7 687
  • Reputacja: 0
  • Ej.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 02, 2006, 17:59:32 pm »
Ugh to ten taksówkarz-jaskiniowiec? :lol:
OMFG ile ja w to grałem na infie w podstawówce, masakryczna gra xD

Hubi

  • Marynarz z Potiomkina
  • *****
  • Rejestracja: 24-03-2005
  • Wiadomości: 5 104
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 02, 2006, 18:44:02 pm »
Ktorymi przyciskami sie steruje w Journey to The West  :oops:

Morden

  • Towarzysz
  • ***
  • Rejestracja: 27-04-2006
  • Wiadomości: 178
  • Reputacja: 1
Gratosiwe Klasyki
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 03, 2006, 09:11:13 am »
Uzyj klawiatury numerycznej by dostac sie do opcji i zmien ustawienia, bo domyslne sa dosc niewygodne. Szybko wyczujesz ktora opcja co robi. Na upartego moglem przetlumaczyc krzaki, ale nie myslalem ze ktos bedzie mial z tym problem ;)

Domyslne ustawienia przewidziane sa dla dwoch graczy, dlatego znajduja sie na skrajnych koncach klawiatury. Do tej gry dobrze miec pada podlaczanego pod LPT lub przemapowac klawisze pada na klawisze klawiatury.