Past Gen > Multiplatformowe Past Gen
Dead Space 3
Ryo:
--- Cytat: Kert w Lipca 11, 2015, 17:40:45 pm ---Kampania co-op różni się całkowicie od singlowej, czy to to samo z przemodelowaną rozgrywką i lokacjami (łącznie z "psychiczną jazdą") na potrzeby kooperacji dwóch postaci ?
--- Koniec cytatu ---
Powiem Ci, że nie mam pojęcia bo sam nie sprawdzałem i nie czytałem nic na ten temat. Po lokacjach wnioskuję, że całą grę można przejść w co-op (nawet Bench ma z dwóch stron miejsce do zalogowania) no i są misje i pomieszczenia dostępne tylko w co-opie. Ciekaw jestem tych "zwidów", bo głośno było na ten temat przed/zaraz po premierze.
Kert:
Nauczyłem się na przykrym przykładzie o zjebanym systemie zapisywania gry w DS3. Odpalam dzisiaj celem dokończenia misji Conning Tower z lokacji, gdzie zrobiłem jedyne dostępne w menu "save & quit", a gra z każdej opcji: "continue story" i "continue from the last save" cofa mnie przynajmniej z godzinę gry do tyłu do największego kotła z dwoma regeneratorami w kolejce. No japierdole. Doczytałem i kwestia leży w checkpointach, bo "save & quit" ponoć jedynie zachowuje inwentarz (to się okaże, jak dotrę do warsztatu, czy nic nie poznikało przy okazji), a progres zapisywany jest na zasadzie punktów kontrolnych. Nie oczekiwałem opcji szybkiego zapisu stanu gry, ale cała stacja pośrednia w kolejce, łącznie z misją poboczną nie ma checkpointa, aż nie do wiary. A mogli po prostu zostawić zapisywanie stanu w warsztatach/punktach zapisu z poziomu samej gry. Cóż, podirytowany stwierdziłem, że tyle dzisiejszej przygody z DS3 xd
Ryo:
Ja się jakoś na początku o tym przekonałem na szczęście. Jest tak jak piszesz - "Progress saving" to zapis stanu gry, "save&quit" wybierane z menu to zapis inwentarza i wyjście z gry. Jest jeszcze w trakcie rozgrywki automatyczne "Inventory saving" w niektórych momentach. Zwracaj uwagę na góry prawy róg ekranu, jaki masz komunikat. No trzeba wyrobić sobie nawyk, że wyłączanie gry dopiero po "Progress saving";]
Chciałbym chyba normalne save pointy jak w poprzedniczkach, bo po ostrej jatce, czerwonym RiG i braku apteczek ujrzenie save pointa to łzy szczęścia :)
Kopersztyk:
Moje trzecie podejście do tego tytułu - i chyba ostatnie bo jestem w 15 chapterze. Gra mi się w to bardzo przyjemnie, ale sieka jest naprawdę niekiedy nieprzeciętna. Klimat pierwowzoru gdzieś uleciał, ale nie bawię się źle - po prostu to nie jest to, co oczekiwałem. Graficznie jak na ps3 naprawdę jest ładnie i Visceral się postarało - nawet dziś nie wygląda to źle. Bardzo dobra gra, ale słaby Dead Space.
Ryo:
Do 6-7 chaptera chyba było bardzo spoko i mocno w stylu Dead Space. Potem już większe nastawienie na strzelanie. Ale ogólnie po fali hejtu jaka się wylała na ten tytuł, nie było do końca aż tak źle. Być może dlatego, że byłem przygotowany co się święci. No i słuszne podsumowanie a'la MGSV:
--- Cytat: Kopersztyk w Stycznia 24, 2019, 20:16:40 pm ---dobra gra, ale słaby Dead Space.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej