GameOnly > Różne

Życiowe sukcesy ludzi z kotem w bloku lub psem na łańcuchu

<< < (112/112)

Leszke:
Staneło sie jest 200
Co dalej, jak dalej
kolejne remastery, remasterów klasyków?

RyoHazuki:
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Wpadła z tydzień temu.
Moja pierwsza platyna w tym uniwersum. Do tej pory miałem wręcz wyrzuty sumienia, że nie wymaksowałem żadnej gry z serii, ale wreszcie to się zmieniło.
Najszybsza, a może i najłatwiejsza Yakuza do wyplatynowania. Zajęło mi to 38h, ale gdybym korzystał caly czas z poradników, to pewnie byłyby z 5h mniej, bo na samych hostessach zeszło mi parę godzin.

Sylvan Wielki:

Diablo 4

9/10 - gra;

8/10 - trudność platyny;

180 godz. - czas potrzebny do wbicia 100%;

W Diabła Czwartego już po premierze grało mi się bardzo dobrze. Teraz, po tych wszystkich sezonach, po dodaniu nowej zawartości i wielu zmianach... pękły setki kolejnych godzin przy grze. Najrzadszym trofeum jest zdobycie 50 poz. postacią HC. Na premierę było to około dwadzieścia godzin grania przy maksymalnym skupieniu - bowiem jeden błąd, jeden Rzeźnik w lochu, mógł pozbawić nas kilkunastu godzin gry. Teraz da się to szybciej wbić, ale też należy uważać. Najtrudniejsze osiągnięcie to ubicie Matki Nienawiści - znacznie potężniejszą wersję Lilith, która wciąż jest najtrudniejszym bossem w grze. Nie wystarczy mieć setnego poziomu, ale należy zdobyć najlepsze przedmioty i ulepszyć je do maksymalnego poziomu, by mieć jakiekolwiek szansę - córa Mefista i tak ma kilka faz i mechaniki natychmiastowo zabijające przeciwnika.  :evil:

Hades

9/10 - gra;

6/10 - trudność platyny;

80 godz. - czas potrzebny do wbicia 100%;

Kapitalny rogalik. Jeżeli chodzi o poziom trudności, to nie jest to Dead Cells, ale są dwa osiągnięcia, przy których grający może mieć problem. Jest to gra z utrudnieniem 16 serc oraz zaliczenie kilkunastu komnat bez straty jednego HP - mnożnik obrażeń musi wynieść 30% w osiągnięciu Ciernie Tanatosa. Wspaniała gra. Czekam na kontynuację.

Fallout 4

8/10 - gra;

4/10 - trudność platyny;

80 godz. - czas potrzebny do zdobycia 100%;

Mnie F4 podobał się już na PS4(Pro). Tak, strzelanie nie jest tu wybitne, a dialogi - jak na grę RPG - pożal się Boże, ale... to piękno eksploracji świata postapo... Grze nie można klimatu odmówić, ma swój urok i wybitną ścieżkę dźwiękową. 60 klatek i usprawnienia graficzne pomogły nowej wersji, choć dalej nie jest to gra śliczna. Gdy przechodziłem ją na bieżącej generacji krzywiłem nosem na durny wymóg budownictwa, a także na kilka błędów w mechanice gry. 100% na bazowym poziomie trudności nie jest niczym wymagającym, a samą grę można zaliczyć na 100% przy jednym przejściu, ale trzeba uważać z wyborami i wczytać pod koniec zabawy dwukrotnie stan gry, by wybrać inne opcje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej