Current Gen > Nintendo Switch
Nintendo Switch - temat główny
POK:
Nie miałem na myśli grafiki, tylko zawartość (czyli nowe trasy, postacie itp.).
Na szybko znalazłem taką tabelkę:
WiiU miało 176 gigaflopów dla porównania (choć oczywiście to nie jedyny wyznacznik mocy).
Tegra do NS będzie swoista, więc na razie trudno określić, jaką dokładnie ma moc. Podejrzewam, że ploty okażą się prawdziwe i będzie miała coś koło 500-700 gigaflopów.
Mnichu:
Iras, zwykła Tegra jest wydajniejsza niż GPU w X360/PS3, więc nie powinno być wyzwaniem lekkie ulepszenie wizualne gier z Wii U.
Żeby nie było nieporozumień, nie jaram się tym dziadostwem, chciałem GamCube 2.0 (choć na to nie liczyłem).
Iras:
W temacie Wii U Monia i inne pokemony swego czasu zaklinały, że next-gen, że radeon 4850, że dużo silniejsze od ps360, a teraz pok jak gdyby nigdy nic pisze, że w rzeczywistości było wyraźnie słabsze? To ja teraz też poczekam, aż skończy się zaklinanie i zaczną fakty :lol:
Mrocz:
Nie no konsola spoko. Bajerancka nawet, ale to raczej dla fanów marek Nintendo bo jak ktoś nie jara się Marianem itp to nie widzę sensu kupowania takiej konsolki :D
POK:
--- Cytat: Mnichu w Października 20, 2016, 21:02:24 pm ---Iras, zwykła Tegra jest wydajniejsza niż GPU w X360/PS3, więc nie powinno być wyzwaniem lekkie ulepszenie wizualne gier z Wii U.
Żeby nie było nieporozumień, nie jaram się tym dziadostwem, chciałem GamCube 2.0 (choć na to nie liczyłem).
--- Koniec cytatu ---
Konsola całościowo i tak podobno była odrobinę mocniejsza, z tego co czytałem, bo była oparta o nowszą technologię, no ale na szczegółach się nie znam.
NS jednak bez problemu będzie silniejsze od WiiU. Pytanie tylko, jak bardzo.
Guide: Everything We Now Know About the Nintendo Switch
http://www.nintendolife.com/news/2016/10/guide_everything_we_now_know_about_the_nintendo_switch
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej