Current Gen > PlayStation 5
Gran Turismo 7
andryush:
Ok, online zweryfikował wszystko w temacie tej gry jak dla mnie :lol: :lol:
System Punktów Osiągów leży i kwiczy (a obok niego fizyka). Cwaniaki wywalają w kosmos wysokość przedniego zawieszenia, żeby obniżyć PO, bo niby osiągi są gorsze i tym samym móc zastosować więcej części silnika podwyższając moc, a co za tym idzie, prędkość maksymalną.
Efekt? Oprócz żyraf jeżdżących po torze mamy czasy okrążeń odstające o 10 sekund od tych uczciwych. Żeby było śmieszniej, proceder ma miejsce w oficjalnych wyścigach codziennych w trybie Sport , a nie jakiejś tam randomowej poczekalni.
Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że paradoksalnie auto wcale nie prowadzi się gorzej ale nawet lepiej niż z normalną wysokością. Fizyka w tej grze to jakaś abstrakcja.
grzeszczu:
--- Cytat: Klosz w Lipca 08, 2022, 09:48:45 am ---Gra zyskala to prawda, ale ja w tej chwili ogrywam WRC 10, ta gra kopie Dirt 2.0 z kazdej strony, Najlepsze rajdy od czasow RBR. Polecam kazdemu!
--- Koniec cytatu ---
Już 9 była genialna. Wpadła nawet platyna, co w moim przypadku zdarza się niezwykle rzadko. Niestety z tego co czytałem to różnice między 9 częścią a 10 są marignalne. Ale i tak sprawdzę na pewno.
Dziwne rzeczy z tą fizyką w GT. Sama praca samochodu na torze wygląda na prawdę wzorowo i ciężko się tutaj do czegoś przyczepić. Można więc chyba założyć, że bierzę się to właśnie z fizyki jaka jest w grze. Dziwią więc kwiatki, że auto z podniesionym zawieszeniem nie zachowują się jak terenówka.
andryush:
--- Cytat: grzeszczu w Lipca 11, 2022, 15:25:20 pm ---
--- Cytat: Klosz w Lipca 08, 2022, 09:48:45 am ---Gra zyskala to prawda, ale ja w tej chwili ogrywam WRC 10, ta gra kopie Dirt 2.0 z kazdej strony, Najlepsze rajdy od czasow RBR. Polecam kazdemu!
--- Koniec cytatu ---
Dziwne rzeczy z tą fizyką w GT. Sama praca samochodu na torze wygląda na prawdę wzorowo i ciężko się tutaj do czegoś przyczepić. Można więc chyba założyć, że bierzę się to właśnie z fizyki jaka jest w grze. Dziwią więc kwiatki, że auto z podniesionym zawieszeniem nie zachowują się jak terenówka.
--- Koniec cytatu ---
Fajnie na poniższym filmie gość właśnie wyjaśnia, że fizyka wysokości zawieszenia działa trochę na opak.
Klosz:
--- Cytat: grzeszczu w Lipca 11, 2022, 15:25:20 pm ---
--- Koniec cytatu ---
Już 9 była genialna. Wpadła nawet platyna, co w moim przypadku zdarza się niezwykle rzadko. Niestety z tego co czytałem to różnice między 9 częścią a 10 są marignalne. Ale i tak sprawdzę na pewno.
--- Koniec cytatu ---
Teraz mozna kupic za grosze, lub dostac w ps plus extra lub premium. Historyczny rajd argentyny to najbardziej wymagajacy odcinek specjalny jaki przejechalem w grze rajdowej w ogole. Gdybys my tutaj dostali zniszczenia z RBR to bym go nie ukonczyl. Nigdy wczesniej sie tak nie spocilem. :D
Za 3mc. ma byc finalna czesc studia pod nazwa "Generations". Od nastepnego roku, licencja w rekach EA...
sieq:
BOŻE JEDYNY... SPLIT w tej grze to jakieś ostatnie niedorobione gówno. Kupiłem specjalnie drugą kierownice tgt2 z tlcm żeby pograć ze znajomymi czy rodziną. Nie da się zmienić żadnych ustawień samochodu/opon/wspomagań. Ostatnio zrobiłem mini imprezkę miało być granie w gt7 a skończyło się ściąganiem na szybko GTS. D R A M A T
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej