Past Gen > Multiplatformowe Past Gen

Arcade Stick

(1/24) > >>

Patosław:
Nie wiesz jaki sprzęt będzie dla Ciebie najlepszy? Chcesz się pochwalić na czym grasz obecnie ?
Ten temat będzie dla Ciebie dobrym miejscem.

Sylvan Wielki:
+ za .... o kurde. Fail .... No nic, kolega "świniak", już "nie doceni" nikogo. A tak na poważnie.

Ja posiadam kilka. Zacząłem je - powiedzmy - kolekcjonować, jeszcze przed kolekcjonowaniem zegarków, czy butów (nie, monety się nie załapały , ani znaczki).

Jednym z pierwszych przedstawicieli tego segmentu kontrolerów, był model Asciiware.

Wygląda on tak : http://www.oneswitch.org.uk/IMAGES/1/AGS/large-asciiware-500.jpg

Wbrew pozorom , bardzo dobry AS. Jeden jegomość, używając go wygrał nawet prestiżowy turniej w stanach (w Tekken bodajże). Obecnie kosztuje grosze - 69zł.

Kolejny zakup (takie to nawet dwa mam), to namco AS. http://stashbox.org/50357/d9ea_1.JPG Świętna robota. Niestety już nie produkowany, ale można go dostać z drugiej ręki. Choć za jednego dałem cenę dwóch pizz lepszej jakości, drugi mnie znacznie drożej wyszedł, to obecnie nawet używane są .... dość kosztowne.

Ich panowanie przypadło w Polce po tym jak ten zabawny gracz Ryan Hart powiedział, że do Tekken , to tylko AS i nagle każdy w naszym rodzimym kraju stwierdził coś oczywistego, że w mordobicia, to tylko na AS winno się grać. Ludzie zaczęli mnie torpedować z prośbami o odsprzedanie ich - jak pisałem , ciężko dostępny, a ja posiadam bliźniaki.

Mam jeszcze jeden custom (sticki robione na zamówienie, od gałki, poprzez wizualizację). To już spory wydatek - co najmniej 300, 400zł - ale .... koreańska precyzja i niezawodność to wynagradzają.

Do VF5 kupiłem natomiast Virtua Stick High Grande. http://www.play-asia.com/paOS-01-49-en-70-1rjw.html

Kawał niebywale solidnej, jak i porządnej maszyny. Ogromny, ciężki (trudny w transporcie do kolegi na nockę przy Tekken), ale to klasa sama w sobie. Kiedyś niezbyt tani, lecz teraz można go kupić za lekko powyżej 169zł. A opłaca się jak mało co.

Miałem niekłamaną przyjemność grania z kilkoma osobami z forum we wszelakie mordobicie. Nie każdy używa AS, jednak ja osobiście polecam zakup takowy każdemu graczowi.
Sanwę, albo coś z Hori, na początek. Nie zawiedziecie się. Może i na początku trudno się przyzwyczaić, ale z czasem każdy stwierdzi, iż zwykły DS, to tylko forma zastępcza.

A. I jeszcze jedno. O ile na sprzętach Sony brak AS jeszcze jakimiś bólami przejdzie (DS'ki są bardzo dobre do mordobić), to o tyle granie na podstawowym padzie na innych konsolach (GC, DC, x, x0), to katorga.

Ale i tak klawiatura w tej materii na dnie jest ....

Bardzo dobry temat. Rozwinie się.

grisza1010:
Ja przy vf5 zacząłem używać limitkę VF5 Hori Fighting Arcade Stick. Ogólnie stick solidny. Jednak ma minusy, np masakrycznie niska wytrzymałość przycisków.

Jeszcze jak był na poziomie 350 zł, udało mi się wyrwać nówkę sztukę za 220 zł (notabene potem sprzedałem za 400zł :D).

Ogólnie gra na samym początku była zerowa...skill jakby gdzieś wyfrunął. Ale z tygodnia na tydzień wchodziły odruchy i większość kombinacji. Wszystko to kwestia przywyczajenia.

johnny23:
Chciałbym sobie sprawić jakiegoś Arcade Sticka tylko nie wiem jaki. Wajchy dawno nie trzymałem w łapie. Dotychczas grałem na padzie i nie narzekałem, ale... chciałbym spróbować AS. Mógłby ktoś coś polecić (model, gdzie zamówić), nie chce od razu jakiś drogich egzemplarzy (dopiero będę się uczył tym grać).
W skrócie, nie musi to być AS z najwyższej pólki, ma być przede wszystkim solidny.

grisza1010:
Ale szukasz do Xboxa czy do playa?

jeżeli do xboxa= to tutaj jest o wiele trudniej niż w stosunku do ps3. I jedyny AS ogólnie dostępny to ten od VF czyli:

VF5 EX2 Arcade Stick Hori.

Natomiast w przypadku ps3, masz przeróżne i nawet nie wiem czy ok byłby czasem ten który dorzucają do tekkena 6.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej