Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Multiplatformowe Current Gen / Odp: Wasze oceny gier
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kyokushinman dnia Wczoraj o 16:17:38 »
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Switch)

Grafika: 9+ (jak na możliwości sprzętu to podziw)
Dźwięk: 8+
Grywalność: 9-

+ ogromny różnorodny świat
+ rozgrywka
+ zdolności
+ długa opowieść
+ końcówka
+ oprawa av
+ klimat
+ walki z bossami
+ poziom trudności
+ zagadki
+ eksploracja

- głębiny bez pomysłu, kiepsko wyglądają
- przycinki animacji
- stara mapa (zmieniona, ale mogli bardziej ją przerobić)
- nieme dialogi jak w yakuzie

Ogólnie: 9-

Nie jestem w stanie powiedzieć, która lepsza czy BotW czy TotK.
Obie to fenomenalne gry i trzeba ograć zarówno jedną jak i drugą.
2
Pchli Targ / Odp: Wyprzedaż gier Kyo
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kyokushinman dnia Wczoraj o 15:16:20 »
Dead Island 2 PS5 140zł

Kto chce atakować śmiało.
3
Multiplatformowe Current Gen / Odp: Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zielarz dnia Czerwiec 01, 2023, 12:25:36 pm »
Tak, zaraz po przejęciu przez Sony:

We have that original game development mindset in our hearts, and that’s what we’re now ready, finally ready with the support of Sony, to push forward and show what we can do, and show what PlayStation can do

To by sugerowało, że ich własna gra, choć nie musi to być nowe IP. Według LinkedIn nie mają dużo pracowników, 78 (choć nie każdy mógł zrobić update, ale to działa w dwie strony ;) ).

4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez windomearl dnia Czerwiec 01, 2023, 09:25:19 am »
A to z grą od zera to nie było oficjalne info?
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zielarz dnia Czerwiec 01, 2023, 09:17:29 am »
MGS4 być może będzie w volume 2.

Tego oczekują fani, ale wydaje mi się, że tak nie będzie. Po pierwsze, taki port wymaga grzebania w oryginalnym kodzie, nie bez powodu od 15 lat ta gra jest tylko na PS3. Ktoś sugerował nawet, że nie wiadomo, czy kod źródłowy jest dostępny. Równie dobrze można by zrobić remake, może nawet byłoby łatwiej (ale też koszt byłby większy). Druga sprawa, to osoba, która wypuszczała informacje na temat prezentacji, twierdzi, że MGS4 nie będzie częścią vol.2 ani żadnej innej. Może ewentualny sukces części 1-3 przekonałby Konami do inwestycji.

Dlatego pisałem o Bluepoint jako takie życzeniowe myślenie - oni świetnie radzą sobie z wykorzystaniem starego kodu. Mogliby nawet obyć się bez tego i wykorzystać to co jest na płytach z grą (po części) do ekstrakcji assetów i przełożenia na własny silnik (robili chyba coś takiego przy Demon's Souls). Jestem jednak przekonany, że byłby to długi proces, może nawet na 4-5 lat produkcji. Dlatego może lepiej byłoby zrobić to w całości od nowa, np. na silniku MGSV.

Co ten Bluepoint robi? Niby w Demonach jest słyszalny dźwięk Rexa, ale patrząc na ruch Konami teraz to chyba jednak to nie mgs. Może Remake Bloodborne?
Z drugiej strony była kiedyś plotka, że ludzie od nas robią remaster tj. Ci sami co Dark Souls.

Bluepoint nie robi żadnego remake ani remaster tylko coś nowego od 0. Nie wiadomo tylko czy nowe IP czy kolejna część jakiegoś istniejącego.

Ploteczki były różne. Jedna z tych, które krążyły po sieci razem z remakem MGS3 od Virtuosa (co się potwierdziło), mówiła, że powstaje też remake MGS1 i odpowiada za niego właśnie Bluepoint. Studio nawet teasowało to swego czasu, razem z kilkoma innymi grami (była tam też Castlevania). Bluepoint niby pracuje teraz nad grą od zera, ale można to rozumieć na wiele sposobów, a i mam wrażenie, iż mają więcej niż jeden zespół. Jak dla mnie to studio robi zbyt dobrą robotę, aby totalnie odcięli się od tworzenia remake'ów. Z drugiej strony, musieliby znacznie się powiększyć, a to na razie chyba nie miało miejsca.
6
Multiplatformowe Current Gen / Odp: Street Fighter 6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kyokushinman dnia Czerwiec 01, 2023, 06:30:41 am »

92% na meta.
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez windomearl dnia Maj 31, 2023, 23:11:30 pm »
Bluepoint nie robi żadnego remake ani remaster tylko coś nowego od 0. Nie wiadomo tylko czy nowe IP czy kolejna część jakiegoś istniejącego.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kyokushinman dnia Maj 31, 2023, 22:33:34 pm »
Niech chociaż w tej kolekcji zaleją pikseloze z jedynki jak robi to duckstation i 4k.
Dwójka i trójka to chyba też nie problem aby to poszło w 4k60fps.

MGS4 być może będzie w volume 2.

Co ten Bluepoint robi? Niby w Demonach jest słyszalny dźwięk Rexa, ale patrząc na ruch Konami teraz to chyba jednak to nie mgs. Może Remake Bloodborne?
Z drugiej strony była kiedyś plotka, że ludzie od nas robią remaster tj. Ci sami co Dark Souls.
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Zielarz dnia Maj 31, 2023, 21:54:55 pm »
Trójka jest mega, ale jedynka lepsza.

Dokładnie ;).

Nie no rozgrywka musi być po nowemu bez jaj coś ala piątka.
Jak nie to niech sobie gdzieś ten remake wsadzą.

Też tak myślałem, po to robisz remake żeby gra była bardziej współczesna, nie tylko wizualnie. Poza tym, skoro oryginał ma być dalej zachowany, tym bardziej jest dużo miejsca na zmiany. Niestety, widząc screeny, mam co do tego obawy. Skoro zachowują stary rozkład lokacji, kształt drzew, czy krawędzie urwiska (chyba z betonu odlane od linijki), to raczej po to, aby gra działała po staremu. W notce od twórców było o wiernym odtworzeniu. Do tego nie robi to żadne topowe studio. Stąd moje obawy. Może się mylę, ale daje 95% na to, że nie będzie się praktycznie różnić pod względem rozgrywki od Subsistance. Jakieś drobne usprawnienia może dodadzą, ale za wiele nie oczekuję.

Gdyby za remake odpowiadał Kojima i jego zespół, wtedy pewnie byłoby to coś jak MGSV.

Kolekcja nie robi na mnie wrażenia z tego względu, że mgs 1 to będzie pikseloza a dwójka i trójka raczej nadal w 720p.

Ja na to patrzę w kontekście zachowania tych gier. Najchętniej zagrałbym w oryginały na właściwym sprzęcie, ale nie jest to takie proste. Dlatego z chęcią przyjmę wersje, które pójdą na PS4 i PS5 (a i w domyśle PS6). Niemniej mam nadzieję, że jakieś usprawnienia obrazu będą obecne - przynajmniej rozdzielczość.

Swoją drogą, fajnie gdyby Konami zainwestowało w remastera MGS4. Pewnie byłaby to trudna robota, bo trzeba by masę kodu napisać na nowo, lub sprytnie emulować. Może lepiej byłoby zrobić remake, czyli wszystko od nowa ;). Ciekawe jak by sobie poradził z tym Bluepoint - o efekt końcowy byłby, spokojny.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kyokushinman dnia Maj 31, 2023, 20:43:26 pm »
Trójka jest mega, ale jedynka lepsza.
Nie no rozgrywka musi być po nowemu bez jaj coś ala piątka.
Jak nie to niech sobie gdzieś ten remake wsadzą.

Kolekcja nie robi na mnie wrażenia z tego względu, że mgs 1 to będzie pikseloza a dwójka i trójka raczej nadal w 720p.
Strony: [1] 2 3 ... 10