Current Gen > PlayStation 4
Horizon: Zero Dawn
POK:
Też myślę, że możemy nie dostać nowego bohatera, a przydałby się, bo to zawsze powiew świeżości. Tak jak napisał Zielarz, w drugiej części nie będzie już tego zachwytu nowym światem. Na pewno dużo da przeskok na następną generację, ale i tak twórcy będą musieli wykazać się kreatywnością, jeśli chcą by dwójka została tak ciepło przyjęta, jak pierwsza część.
Sylvan Wielki:
Jeżeli przyłożą tak, jak przy Killzone - Killzone Dwa, to nie będzie co zbierać z graczy. Na innego bohatera bym raczej nie liczył. Aloj dobrze wypadała. Z drugiej strony Łiliam w NioH również i co .... :sad:
Zielarz:
--- Cytat: POK w Marca 05, 2019, 22:20:08 pm ---Też myślę, że możemy nie dostać nowego bohatera, a przydałby się, bo to zawsze powiew świeżości. Tak jak napisał Zielarz, w drugiej części nie będzie już tego zachwytu nowym światem. Na pewno dużo da przeskok na następną generację, ale i tak twórcy będą musieli wykazać się kreatywnością, jeśli chcą by dwójka została tak ciepło przyjęta, jak pierwsza część.
--- Koniec cytatu ---
Nowy bohater już nie ma zbytnio sensu (no dobra ma, ale o tym za chwilę), tym bardziej, że jednak 10 milionów ludzi grę ma, więc spora część z tej liczby kupi też dwójkę i znany bohater jest potrzebny. A zaskoczyć wciąż może, w końcu Aloy może poznawać inne tajemnice, czy części świata. Jedynie nie będzie to już taki poziom co w pierwszej części.
Zmiana bohatera może co prawda dać zupełnie inną jakość. Świat jest już znany, więc tu za wiele nie zrobią, ale historia osobista, wątki postaci powiązanych - jest tu spore pole do popisu na zupełnie inną historię. Ta ścieżka może więc nie być wcale zła, zależy od pomysłu na to jak dalej poprowadzić Aloy. I w zasadzie już nawet mam jeden - naturalnym rozwinięciem, biorąc pod uwagę tematykę jedynki, było by zrobić z bohaterki matkę.
POK:
Chodzą ploty, że gra wyjdzie na PC i ma być to nowy trend exów od Sony. W sumie wydawanie gier exów na PC po kilku latach od premiery nie jest takie głupie, szczególnie że PS4 najlepsze lata ma już za sobą. A jak ktoś ogra Horizona na PC i zobaczy zapowiedź drugiej części na PS5, to może go to nawet skusić do zakupu konsoli. No i da się trochę na tym zarobić. Co o tym myślicie?
VaaKo:
Plotki, plotkami, nie widzę problemu jeżeli będzie to wyglądało właśnie w ten sposób, o którym wspomniałeś, czyli koniec "żywota" konsoli, wchodzimy w nową generację, to zaróbmy sobie trochę zwłaszcza, że Sony przyda się zawsze dodatkowy zastrzyk gotówki.
Natomiast w moim odczuciu, i jakby to się zakończyło na pewno w moim przypadku, gdyby Sony miało taką politykę jak Microsoft, czyli wydajemy w tym samym czasie na konsoli i PC, to na pewno będzie to u mnie koniec dla konsol, ponieważ nie żyję marką, a miliona klamotów też mi nie potrzeba jeżeli jest taka możliwość.
Dla mnie w dzisiejszych czasach jedynym argumentem, który stoi za zakupem konsoli, to jej wyjątkowa biblioteka gier, w czym Sony radzi sobie jak dotąd bardzo dobrze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej