Past Gen > Wii U

Wasze oceny gier na Wii U

<< < (2/14) > >>

POK:
Nie chodziło mi o to czy WiiU jest next genowe, current genowe, czy pół genowe. Pomyślałem, że gry Nintendo są tematem dość hermetycznym i tak mało kto będzie je oceniał, więc może lepiej żeby wszystkie oceny i opinie były uszeregowane w jednym temacie, zamiast dawać je do multiplatform, gdzie jedną grę na WiiU będzie dzielić 10 na inne konsole i PC. Przynajmniej gdy ktoś będzie się zastanawiał nad kupnem WiiU i gier na nie, to będzie mieć wszystko podane na tacy, bo w przypadku WiiU w grę i tak będą wchodzić tylko exy (wystarczy spojrzeć na podobny temat w dziale Wii). Natomiast w przypadku X1 i PS4 spora część tytułów będzie się pokrywać.

Nigdy nie twierdziłem, że WiiU będzie się równać z konkurencją. Ja traktuję Nintendo jako osobną gałąź rynku, o z góry określonej specyfice. Prawdziwa walka toczy się pomiędzy Sony i Microsoftem (no i może pecetami). Nintendo od dawna stoi z boku. Nie wiem czy znajdzie się na tym forum osoba, która potraktuje WiiU jako główną platformę do grania. Ludzie (przynajmniej w Polsce i na tym forum) kupują obecnie konsole Nintendo dla kilku czy kilkunastu gier, których próżno szukać gdzie indziej. Więc może dobrze żeby te gry były ocenione i opisane w jednym miejscu, poza resztą stawki. Wydaje mi się, że tak jest dla wszystkich wygodniej. Kto ma gdzieś Nintendo i ich gry, ten w ogóle nie musi odwiedzać tematu, natomiast osoba zainteresowana ma wszystko pod ręką, jasno i przejrzyście.

Kyokushinman:
Mam zamiar kupić Wii U także może nawet moje oceny się pojawią :angel:.

POK:
Na pewno nie zaszkodzą ;)

A wolałbyś żeby Wii U miało osobny temat do ocen (jak teraz), czy żeby wszystkie next geny miały jeden ujednolicony temat?

Magiq:
Ja podzielam zadanie POKa i identycznie do tego podchodzę

Kyokushinman:

--- Cytat: POK w Lipca 02, 2013, 19:54:13 pm ---Na pewno nie zaszkodzą ;)

A wolałbyś żeby Wii U miało osobny temat do ocen (jak teraz), czy żeby wszystkie next geny miały jeden ujednolicony temat?

--- Koniec cytatu ---
Mi to POK obojętne tak jak jest też może być.
Ja osobiście bym zrobił jeden dział z ocenami gier na wszystkie stare i nowe konsole nawet pieca też tam można byłoby wrzucić. Zresztą i tak mało kto z forum odwiedza dział z ocenami, wolą opinie nastolatków, fanoboyów z serwisów zagranicznych i nie tylko a szkoda bo doświadczony gracz jest w stanie dużo lepiej ocenić giere.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej