Past Gen > Xbox 360
oceny gier na X360
Kyokushinman:
CM:DiRT 2
grafika: 9- (jedne z najładniejszych wyscigów tej generacji, kolory prawie wylewają się z ekranu)
dźwięk: 7
grywalność: 7+
wady:
- model jazdy arcade
- beznadziejny klimat (typu Grid)
- dialog hej ktoś tam po zakończeniu wyścigu
- mało tras rajdowych
- dużo beznadziejnych evantów np. przejedz trase rozwalając bloczki dodające sekundy
- kolorystyka taka sama przez cała gre (dominuje pomarańcz)
- pojazdy buggy (tragedia, zresztą nie tylko tutaj, ale we wszystkich wyścigach)
Ocena ogólne: 7+ (dobra gra, ale do starych Colinów ta gra jak i jej model jazdu się nie umywa)
POK:
Batman: Arkham Asylum
Grafika: 8
Dźwięk: 8
Długość: 9
Grywalność: 8+
Całość: 8+
Świetna, rozbudowana gra z ciekawą fabułą (choć miejscami nieco naciąganą) i niezłym klimatem. Polecam :)
LukeSpidey:
--- Cytat: POK ---Batman: Arkham Asylum
--- Koniec cytatu ---
Nikogo chyba nie trzeba namawiać na tą grę. :D
Słaby ten, co w to nie zagrał. 8)
Kyokushinman:
Lost Planet
grafika: 7+
dzwięk: 7
grywalnośc: 7+
Wady:
- monotonia
Ogólnie: 7+ ( dobra gra, warto przejść)
DiRT 3
Grafika: 8+ (Bardzo dobra, teksturki to poziom tych z dwójki, natomiast jeśli chodzi o wykonanie samochodów i tras to według mnie Dirt 2 wygląda jednak lepiej, kolorystyka też na korzyść poprzedniczki, tutaj mamy wszystko stonowane (chociaż rajd Kenii o zachodzie słońca daje rade).
Dźwięk: 8- (Odgłosy samochodów brzmią nieźle, a kawałki podczas meny lub wczytywania są lepsze niż w dwójce)
Grywalność: 7+ ( Model jazdy wdaje się lepszy niż w dwójce, samochód jest cięższy i bardziej trzyma sie drogi (do starych Colinów jednak daleka droga), dodatkowo w opcjach możne pare rzeczy ustawić według własnego uznania. Od razu polecam wyłączyc linie pomocniczą i ABS ( jest to tylko automatyczne hamowanie wozu przed ostrym zakrętem przez konsole). Skoro model jazdy lepszy niż w dwójce to dlaczego taka sama ocena za grywalnosć? A więc, jedną z wad psujących zabawe jest hamulec nożny, który jest strasznie czuły i zbyt mocny, normalnie jak w formule 1 (pędzisz na złamanie karku naciskasz i auto stoi he he). Druga rzecz to lokacje dla tras rajdowych, których jest mniej niż w Dirt 2 (Chorwacja, Maroko, Malezja, Chiny, Baja w Kalifornii), mamy tutaj tylko Kenie, Michigan, Finlandie i Norwegie. Co prawda odcinków dla tych tras jest 3 razy więcej, ale większość z nich to takie gdzie czas przejazdu mieści się poniżej 2 min bądź maksymalnie dochodzi do 3 min (tych już jest mniej). Co prawda zdarzeją się odcinki ponad 3 minutowe, ale takie to można policzyc na palcach jednej ręki i są to tylko trasy na czas (w wyscigach WRC tak długich brak) super samochodami ( batmobile i inny odśnieżacze nie pasujace do tych tras, chociaż do śniegu w Norwegii jeszcze sie nadają he he). Dodatkowo te trasy się dużo od siebie nie różnią (troche pozmieniane zakręty, gdzie indziej hopka, inne warunki atmosferyczne czy pora doby, do tego droga szeroka i długa jak autostrada itp). Mamy także rallycross (które sprawują lepsze wrażenie niż w dwójce i tych zawodów jest zdecydowanie więcej) oraz wspomnianą jazde na czas, natomiast reszta to popierdółki typu palenie gumy, drifty, rozwalanie pudeł itp. Nie miałem okazji niestety przetestować tej gry na kierownicy, bo wydaje mi się, że ten tytuł skierowany jest bardziej do posiadaczy kierownic niż padów.
Wady:
- krótkie odcinki rajdowe
- zbyt mało lokacjii
- nieciekawe trasy (no, ale co można zobaczyć na trasach 2 czy 3 minutowych)
- hamulec nożny
- model jazdy, chociaż jest wyraźnie lepiej to jednak nie jest to co dawne Coliny
- czasówki na trasach rajdowych samochodami typu pług
- brak efektu śniegu na szybie
- kamera ze środka gorsza niż w DiRT 2
- loadingi
- beznadziejne zawody typu palenie gumy, rozwalanie pachołków itp.
- lektorzy
Ocena ogólna: 8= (Komu podobał się DiRT 2 to tym bardziej spodoba się DiRT 3. Ja jednak oczekiwałem czegoś więcej coś na wzór starych Colinów czy WRC. Niestety osobu mojego pokroju mogą się zawieść tym tytułem. Sama gra jest jednak lepsze niż DiRT 2, ponieważ tutaj wszystkiego jest zdecydowanie więcej oraz model jazy uległ solidnej poprawie.
Asassins Creed
Grafika: 8+ (nawet teraz fajnie się prezentuje)
Dźwięk: 7 (grałem w naszą wersje, ale nie dali rady, o ile dialogi głównych postaci mają w miare dobrze podłożone wokale to już głupie powtarzające sie głosy ludzi wypadają śmiesznie a na dodatek nie wszystko działa poprawnie, dlatego że w grze możemy usłyszeć wydobywający się z tłumu język niemiecki czy francuski)
Grywalność: 7+ (gra na początku wieje nudą mimo to jednak poźniej potrafi się rozkręcić)
Wady:
- zbyt powtarzalne zadanie
- monotonia
- powtarzejące się polskie okrzyki
- nudny początek
- misje poboczne
Ogólnie: 8= (Dobra gra, dla fanów Asassyna jedyneczka jest obowiązkowa o ile jej wcześniej nie przeszli)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej