Pomijając wąski światopogląd graczy odnośnie tlou2 ,to nie tylko był jedyny powód do zaniżania ocen. Ja mam masę zarzutów do tej gry i takie 4-5/10 to wg mnie adekwatna ocena.
To jest najczęściej wymieniany powód razem z wydarzeniami z początku. Jeśli ktoś z osób, które dają tak niskie oceny, wysili się przynajmniej do ubrania w słowa swojego uzasadnienia, to najczęściej sprowadza się to do tego właśnie. Zapomina się o całej reszcie poza fabułą. Mam rozumieć, że rozgrywka także jest skopana? 5/10 to inaczej "przeciętna" lub "średnia". Czy naprawdę TLoU2 jest grą przeciętną? Poproszę więcej takich średniaków.
Wciskane ideologiczne bzdury w DS23 jakoś specjalnie nie przeszkadzają
Na tyle żeby o nich napisać na forum...
Ekscytować się z tego powodu będą jedynie dziwni aktywiści.
Na razie to ekscytują się tym ludzie, którzy mają z tym problem. Wielu ludzi nawet nie zwraca na to uwagi, bo to tylko oznaczenie toalety (czy nie brzmi to idiotycznie?), czy plakaty. Może po prostu czas zaakceptować to, że świat się zmienia (może dla niektórych za szybko), są ludzie o innych orientacjach czy kolorze skóry i tyle. Mnie boli to tylko wtedy, jeśli wprowadza się to źle/na siłę. Tutaj nic takiego nie widzę.
Koedukacyjne toalety rozumiem (statek w kosmosie, ograniczone zasoby, etc.), to to jest nawet zabawne.

Dobre, nie mam za bardzo styczności z tego typu odmianą w rodzimym języku. Swoją drogą wygląda to jak błąd w tłumaczeniu, a nie poprawna odmiana

. Mam kolegę z pracy obcokrajowca, który podobnie mówi, ale nie chodzi o poprawność

.