GameOnly > Kultura
Gazety, magazyny, fanziny...
Tarniak:
Chciałem zapytać Was drodzy forumowicze co czytujecie w wolnych chwilach? Mam na myśli głównie magazyny o treściach "niekonsolowych". Sam sobie czytuję głównie miesięczniki lub periodyki muzyczne: Teraz Rock, Garaż, Pasażer. Z tygodników to tylko Wprost + Przekrój/Newsweek jak coś ciekawego się trafi. Czasami przysiąde przy Piłce Nożnej, ale to raczej od swięta jak nude zabija... W dobie Internetu i TV rzadko sięgam po gazety (głównie z powodów finansowych w fuzji z brakiem czasu [ale chyba sam się tym usprawiedliwiam]) ale jeśli jestem odcięty od mediów to zakupuję Wyborczą (bo niby co? Nasz dziennik? Fakt? Kto to napędza :cry: ?).
_invictus:
ja w wolnych chwilach czytuje m.m.s."komandos", ziny 'united blood' 'krzyk to za mało' [RIP], 'tatuaż' [nawet mój tatuaż tam był uwieczniony:)] , coraz częsciej 'fotografia' , linux magazine, czasami mi w łapy wpadnie 'wprost' i 'polityka'....wiecej prasy nie pamiętam ;)
Derek:
Tak jak napisałeś w dobie internetu czytanie gazet jak dla mnie jest zbędne. Powiedz mi co jest w gazecie czego nie znajdziesz w internecie. Można i sobie tłumaczyć czytanie gazety jako odpoczynek od całego rtv. Jednak ja gazet jako takich nie kupuje, nie mówie że konkretnie nie mam z prasą styczności bo i jak się jakiś ciekawy artykuł trafi to i przeczytam.
Tarniak:
Ale pytałem nie tylko o gazety, ale też magazyny, periodyki, miesięczniki i różne fanziny.
_invictus:
zauważ , że czytanie na ekranie szkodzi oczom..... i bynajmniej nie dlatego że w głównej mierze promieniuje - tylko dlatego że.... tekst jest płaski.... tak, gazety i książki mają w czasie druku mikrowtłoczenia , co wzrok 'zauważa' [masło maślane :)] i tworzy to niejako głębię ostrosci większą = wzrok się mniej męczy [psuje]
....a poza tym - ten zapach nowiutkiej prasy.....ehhhhh i w połaczeniu z 'posiedzeniem'
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej