GameOnly > Kultura
Polska muzyka - kicz i tandeta ??
jay jay:
Słyszy się opinie ,że w polskim radyju to albo Maryja nawija albo Mandaryna fałszuje . W Empiku głownie pop gwiazdki typu Alicja Janosz , Blog 587627 czy Tokio Hutel okupują sklepowe półki. Polskie kanaly tematyczne także morduja nas tandeta z każdego kata , albo hip hop albo explosiooooooooon przez całe lato :lol: :lol: :lol: .Co to jest ?? Co za cymbał tych szmir słucha i czy stać nas na lepsze, ambitniejsze nuty ?
Pako:
No niestety w takich czasach żyjemy. W radio puszczają tandetną muzę, szczególnie już w radiu eska. Całkiem dobre radio, jeżeli nie najlepsze to radio bis. Jay jay- ja też zawsze sie zastanawiam, kto tego słucha? Najgorsze są te przeróbki starych hitów. Ludziom jednak to się podoba, wystarczy posłuchać jakie mają dzwonki w komórkach. A właśnie inna sprawa jest kto kupuje te dzwonki, tapety, wygaszacze z tych serwisów co oferują je za grubą kasę. Świat się komercjalizuje i zaczyna rządzić kicz i tandeta.
jay jay:
Ponad 5 tys na forum a nikt sie nie przynaje do sluchania Mandaryny czy innych trendy kawałków . Może to kosmici manipulują rynkiem ??
Mtau:
Jest pare polskich, fajnych zespołów, np. Dżem albo Kult. Ale to tylko wyjątki od reguły, polska muzyka jest niestety niskich lotów
kenchi:
Faktycznie porażka na całej linii. Ostatnio wypełnialiśmy ankietę w szkole odnośnie muzyki. Jak mi potem koleżanka pokazała wyniki (robiła projekt z WOKu) to aż mi się niedobrze zrobiło. Jakieś Disco Polo i temu podobne. Wystarczy udać się na pierwszą lepszą imprezę i kalectwo słuchowe gwarantowane. Nic tylko zapuścić coś klasycznego. Ostatnio moi rodzice cały czas katują Złote przeboje radio Warszawa czy coś takiego. Stare dobre kawałki lat 70 i 80.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej