Prehistoria gen > Nintendo DS
Nastepca GBA
mrpiki:
Ma mieć coś czego będzie brakować PSP...
Conker:
Ostatnio pojawila sie fotka (nie byla prawdziwa, ale nie w tym rzecz), na ktorej widniala konsola ze slotem na gry z GBA i czytnikiem plyt do GC. Myslicie, ze takie kombo by sie przyjelo?
Miazga:
--- Cytat: "Cronoz" ---Ja wysilę się na dłuższe dywygacje. Następca GBA powinien:
Być zbliżony wyglądem do normalnego GBA- wygodnie jest mieć dłonie rozstawine po obydwu stronach konsolki. Przyciski dałbym: A, B, X, Y, spusty dwa L i R (z Z rezugnujęmy bo konsolka byłaby za gruba), zwykły krzyżak, start i select. Oczywiście jakoś pięknie zgrane. Plus dodałbym jakoś bajerancko pod ekranikiem suwak do nasilenia podświetlenia (jeszcze on-off, wyjście do słuchawek, i jeden konkretny port do łączenia z innym nextGBA i nextGCN). Uff... Ekranik oczywiście poziomy, no bo jaki inny? Chyba Nintendo nie jest głupie, żeby robić pionowy (ale żem podświadomie Nokię wyzwał, a macie!). Moc nextGBA to ja się nie znam, ale będzie około PSX, a może jak N64, bo w moc GCN nie wierzę ;). Nośniki gier i oprogramowania (super by było kupić offica na GBA i klawiaturę podpiąć ;) ), na płytkach wsuwanych do tyłu ubudowy (bez demontażu całej konsolki!). To tyle, założę się iż w 50% będzie tak jak napisałem... Debeściak ze mnie :P
PS. Wcale nie mam przecieków u Nintendo :lol:
--- Koniec cytatu ---
Cronoz- zgadzam się z Tobą w 90%- te 10% to office i klawiatura- kiepski pomysł. Reszta bez zarzutu ;)
Wyjdz na rynek krakowski bez ciuchów (zeby zwrocic na siebie wieksza uwage) i wywrzaskuj ile sił w gardle Twoją koncepcje nt. nastepcy GBA. Moze akurat Shigeru będzie sie tamtędy przechadzał i wywierając na nim wrazenie zostaniesz wessany do firmy? :lol:
otto:
Nastepca Gba. Boję sie o niego. Że zostanie zdetronizowany. Przez Psp lub inne cholerstwo. Tak jak N64. Ale bądźmy dobrej mysli.
Do rzeczy. sorry Cronoz, ale wg mnie programy i klawiatura - to raczej by wypaczyło charakter konsolki. Od tego są palmtopy. Wg mnie najlepszymi dodatkami byłyby filmy, mp3 oraz mozliwośc łączenia z internetem w jakis uproszczony sposób, ale to dosyc śliski temat. Może tak samo wypaczyć konsolkę. Ale Shigeru i tak wymysli coś, że nam szczęjki trzeba będzie przykręcać. :D
szaluk:
Następca gba z wygladu powinien go przypominać, nie powinien mieć żadnych bajeór typu mp3, itd. Powinien mieć przynajmniej 2 wejścia na kartridże. I mógłby mieć standartowo coś w stylu pogoshell'a.
A tak poza tematem jestem tu nowy i cześć wszystkim.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej