GameOnly > Różne
W co teraz gracie?
RyoHazuki:
Po ukończeniu kampanii świetnego, naprawdę świetnego Anno 1800 (teraz zacząłem bliżej się interesować listopadową premierą Anno 117) i pograniu jeszcze z dobrych 5h, postanowiłem powrócić do Truberbrook, aby wreszcie wyplatynować. Idzie dość szybko i dzisiaj pewnie skończę.
Tak, Hell is Us nadal czeka.
ki_ki:
Ja zacząłem niedawno Cronos The New Dawn, gra nawet mi się podoba, zobaczę co będzie dalej, lokacje w grze nie najgorsze.
RyoHazuki:
Po ponad 40 godzinach skończyłem Test Drive Unlimited 2 na X360.
Z tym skończyłem to nie jestem do końca zadowolony, bo pozostały mi 3 mistrzowskie puchary. Kiedy jednak na nie patrzę, to odechciewa mi się. Niektóre wyścigi czy czasówki były istną katorga, a tutaj takie kwiatki jak czasówka przez całą wyspę. Czuję się mocno wyczerpany ostatnimi dniami z tym tytułem, więc uznałem, że zdobycie wszystkich licencji i wygranie/ukończenie każdego pucharu na 1 i 2 poziomie, będzie wystarczające, aby uznać ten tytuł za ukończony.
Pora na Hell is Us. Tym razem już chyba nic innego mnie nie odciągnie, dzisiaj zainstalowałem, bo zaczynam od blisko miesiąca.
gidek:
Końcówka Silent Hill f - byłem jednym z pierwszych, który negował nowy styl (nie graficzny lecz związany z walką) jednak kiedy już sam się dobrałem do tej gierki to nie mogę się odciągnąć. Niektóre motywy, które się przewijają w grze są tak mocne i psychologiczne, że muszę robić sobie przerwy. Bez większych spojlerów - walka wcale nie jest taka niekomfortowa jak się wydaje i potrafi być intuicyjna oraz wymaga czasem pomyślenia nad zachowaniem przeciwnika aby wyczuć jego cios za to fabuła i klimat... Mniam!
Po Cronos myślałem, że nic mnie nie zaskoczy pod względem klimatu jednak tak jak u RyoHazuki - Hell is Us musi poczekać. Doszedłem do drugiego aktu i po tym jak zacząłem się zastanawiać czy dobrze zrobiłem ewakuując ludzi z ratusza (czy to był odpowiedni moment w fabule) zacząłem grać w naszego polskiego Dead Space x Calisto i tak sobie dalej czeka na rozkminy aż przejdę Silenta albo wrócę za jakiś czas :P
PS: Co nieco na temat gierki Blooberów - troszkę się rozkręca (lecz klimat non stop tak gęsty, że można ciąć siekierą) ale po tym jak się spotyka Opiekuna gra pokazuje swoją drugą stronę i ma jedne z lepszych lokacji np. Szpital (sama historia braci Baryka, Weroniki, Zyberta itd. także zaczyna coraz bardziej odkrywać pewne karty gdzie później łączy się to w całość) :)
Edit: Końcówka Silent Hill f sprawiła, że musiałem zacząć nową grę plus ;D
RyoHazuki:
Skończyłem wczoraj Hell is Us. Dość dobra gierka, z nieźle odjechanym konfliktem zbrojnym pomiędzy dwoma narodami. Za inspirację twórcom, chyba posłużyła wojna w Jugosławii z lat 90, ale to tylko moje odczucia. Inspiracja to mocne słowo w kontekście wojny, ale niech będzie. Końcówka trochę mnie rozczarowała, ale jak na AA było bardzo przyzwoicie.
Od razu zabrałem się za Trails in the Sky 1st Chapter z mojej ukochanej serii jrpg The Legend of Heroes. Klimat dużo lżejszy niż w Hell is Us.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej