Od maja do wczoraj, tj. 11 lipca przybyło trochę gierek. W moim przypadku trochę, to mało napisane, bo z reguły tyle gier w ciągu 3 miesięcy to nie kupuję. Trochę mnie poniosło tym razem.
Final Fantasy - kolekcja 6 klasycznych gierek. Nie ukrywam, że kupiłem dla samej 6. 3 przeszedłem na początku roku w wersji 3d, 2 mam od lat na PSP nadal w folii, więc brakowało mi 1, 4, 5 i 6. Gdybym chciał kupować każdą z osobna to wydałbym zapewne koło 800-1000, aby były to zadowalające mnie stany. Tą kolekcję kupiłem w promocji za ułamek tej ceny.
Tunic - grałem kilka lat temu w gamepass. Bardzo mi się podobała, ale z drugiej strony denerwowała. Abonament mi się kończył, więc przeszedłem gdzieś połowę. Teraz mogę bez pośpiechu rozkoszować się przygodami liska.
The Last Worker - dawno nic nie kupowałem na PSVR2.
The Precinct - tegoroczna nowość, ponoć bardzo udana mniejsza gierka.
Trek to Yomi - kiedyś przeszedłem i od tego czasu była na mojej liście do kupna. Pojawiła się okazja, to łyknąłem.
Cygni: All Guns Blazing - nowa gra od Konami. Do tego shmup. No to wziąłem.
Clair Obscure: Expedition 33 - tak, tak. Gra roku, dekady, itd. Nie trzeba nic więcej dodawać. Może jedynie tyle, że to nie jest tytuł na 10, ale bardzo dobra pozycja.
Legacy of Kain Soul Reaver 1&2 Remastered - w czasach PS1 grałem może z 30 minut po czym wymiękłem i wyłączyłem. Lata mijały, gra zaczynały zyskiwać status kultowej. Uznałem, że lepszej okazji już nie będzie, aby zweryfikować te wszystkie opinie.
TLoZ: Echoes of Wisdom - przypomniałem sobie, że wyszła taka gra. Nabyłem, może kiedyś sprawdzę o co tyle szumu.
Dave the Diver - gdzie nie spojrzę to każdy chwali tego indyka. Dobra, to może najwyższy czas przekonać się samemu.
Baldur's Gate 3 - wiedziałem, że to wydanie jest wielkie, ale jak je zestawiłem z innymi pudełkami, to dopiero wtedy widać ten ogrom. Kiedy kurier przyniósł karton, to myślałem, że w gratisie znajduje się cegła albo encyklopedia. Nic z tego. Tylko to pudełeczko.

Tak. Wszystkie pudełka są ustawione w tej samej linii. To od Baldura to prawdziwe monstrum.
P.S.
Zamówiłem jeszcze 3 gry w LRG - Red Matter 1&2 na PSVR2 oraz Gex Trilogy na PS5. Jednak dopiero się produkują i zapewne otrzymam pod koniec roku.