Bardzo fajny artykuł pojawił się na polygamii i bardzo polecam go przeczytać:
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,6257326,Gry_spolecznosciowe_na_Xboksie_360.htmlTutaj jest link do najlepiej ocenianych gier z XNA:
http://www.xblaratings.com/xna-ratings/menu/order:rating/page:1/limit:25/Ja już mam wybrane z 5 gier, które na bank sprawdzę i coś czuję, że z 2, czy 3 z nich nawet zakupię
: Luty 14, 2009, 15:56:44 pm
Pograłem w triale co wyżej ocenianych gierek (wam też radzę
) i tak:
CarneyVale: Showtime - świetna platformówka z bardzo ładną grafiką i designem, oraz niezłą fizyką. Gra w założeniach jest prosta i zarazem wciągająca. W każdej z plansz staramy się zebrać jak najlepszą ocenę za robienie trików i zbieranie baloników, za co odblokowujemy bonusy i lepsze rangi. Cena to 400mp.
Muszę jeszcze dodać, że gra dostała parę naprawdę wysokich ocen od renomowanych serwisów:
Destructoid - 9/10
GameCritics - 9/10
X360 Magazine UK - 8/10
http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/carneyvaleshowtimeMoja ocena wstępna: 8/10 (cena/jakość: 9/10)
Blow - artystyczna gra logiczna z ładną grafiką i piękną muzyką (tytułowy kawałek jest genialny!
). Najbardziej przypomina Braida, choć w założeniach jest zupełnie inna. Musimy tak ustawić poszczególne wiatraki, aby przeprowadzić bąbelki z jednego końca planszy na drugi. Co tu gadać, gierka konkret, a cena to tylko 400mp.
Ocena wstępna: 9/10 (cena/jakość: 10/10)
Miner Dig Deep - gra z prostą, ale przejrzystą i czytelną grafiką. Mamy w niej na celu schodzenie pod ziemię, zbieranie zakopanych minerałów i przedmiotów, a następnie sprzedawanie je w sklepie i kupowanie nowego wyposażenia (jak np nowy kilof, czy drabinę). Grę urozmaicają kamienne głazy, które mogą na nas spaść gdy kopiemy, oraz lampa na naftę (która się zużywa) dzięki której widzimy przedmioty i głazy pod ziemią. Niezła gierka. Cena to tylko 200mp.
Ocena wstępna: 7/10 (cena/jakość: 8+/10)
Johnny Platform's Biscuit Romp - grafika rodem z Pegasusa, tak samo jak i gameplay (to drugie to akurat plus
). JPBR to staroszkolna platformówka w której musimy dostać się do wyjścia, pojawiającego się po zniszczeniu wszystkich wrogów. Ogólnie nic wielkiego, ale trzeba przyznać, że wciąga, a poziomy są króciutkie przez co nie ma chwili na nudę. Gdyby tylko gra była w takiej grafice jak Braid, to byłby hit. A i odgłos głównego ludka po przejściu każdej planszy jest już teraz jest dla mnie kultowy
Gra kosztuje tylko 200mp.
Ocena wstępna: 6+/10 (cena/jakość: 8-/10)
Blow i CarneyVale: Showtime, to dla mnie must have'y i biją na głowę sporo gier z XLA
Coś czuję, że chyba będę musiał jednak dokupić trochę punktów
A Wy, graliście w coś?
Ps. Przydałoby się zmienić nazwę tematu na: "Gry Społecznościowe", lub "Community Games".
: Luty 15, 2009, 01:38:16 am
Blow zakupiłem jakiś czas temu i powoli sobie pogrywam. Tak jak pisałem wcześniej gra jest świetna, a do tego naprawdę długa
Za 400mp to aż grzech nie kupić
Z ciekawych gier natrafiłem dzisiaj na
Mithra, Episode 1, Chapter 1 i chyba ją zakupię
Jest to typowa przygodówka w starym stylu i artystycznej konwencji. Cena: 400mp.
Krótki opis:
The game?s story takes place on planet ?Gi?, where Tag, our main character, and Vee, the little stranger from a distant world will find they are forced to pair up against a strange race of invaders, bent on destroying the planet. Soon they will find out that there are many forces preparing for the final showdown on both sides!
Players will be able to control both Tag and Vee, and navigate beautiful sceneries, while they solve puzzles and try to save Tag?s home-world. The game is chock-full of story and action-based puzzles, and boasts fantastic settings and a fascinating storyline.
Kilka screenów:
: Marzec 05, 2009, 21:44:37 pm
Jednak nie polecam Mithry. Gra jest fajna, ale straszliwie krótka, a do tego cały czas pochrupuje. Jeśli pozostałe epizody również będą po 400mp to sobie daruję. Co prawda chętnie zobaczyłbym jak historia dwójki bohaterów dalej się potoczy, ale 17zł za niecałą godzinkę grania to kpina (w dodatku niezbyt intensywnego).