Unli Święte Słowa, jeszcze raz świe.. jeszcze raz św... Fifa stawia na widowiskowość co jest według mnie autentyczną prawdą.
Po pierwsze.
Gra już na 'normalnej' prędkości jest dla mnie przebrzydłym arcade. Ludzie ile ja sobie zepsułem nerwów grając na tym poziomie szybkości, to nawet nie śniło się to filozofom. FIFA 11 dopiero na wolnym tempie pokazuje swój pazur i urok. (ubol dzięki!!!) Akcje plecie się bardzo przyjemnie, w stylu Pro Evo 2010. Dodane bajery, jak intensywność tempa gry pod prawą gałką, fajnie zrealizowane zwody są chlebem powszednim tej kopanki. Wszystko sprawia przyjemne wrażenie i na dobrą sprawę taka jest dzisiejsza FIFA, jednak nie wyobrażam sobie grania w nią z żywym kumplem (koło mnie), gdyż po prostu takowych nie posiadam. ;D
Wszyscy wychowani są na PRO EVO. Chcecie sprawiedliwej oceny dla FIFY11? Na wolnym ustawieniu ta gra ma ode mnie mocne 9!
Co do PESa.
Każdy PES cierpi na braki licencyjne, to stawia tą serię na gorszej pozycji, stąd takie oceny. ;/ Trzeba jednak nadmienić, że PES 2009 i 10 bardziej były grami nastawionymi na swobodną sielankową kopaninę, ale przyjemność z gry była na dobrym poziomie. Jaki zaś jest PES2011?
K*rwaaa to najlepszy PES jaki powstał do tej pory. Całkowity Reebot Serii!!, reset, odnowa, nadeszło upragnione oświecenie dla panów z Konami. To nie jest przyjemna gra, to jest automatyzm według mnie. Można to porównać do samochodu pozornie biednego, ale jak już do niego wejdziesz, to upierdala ci połowę stopy swoją rajcownością. Dla mnie jest to 'techniczny orgazm' , a ludzie którzy twierdzą, że jest w niej mnóstwo przypadku, to ma dla nich dobra radę.
Nauczcie się grać, dziękuje.
Moja subiektywna ocena co do PES'a? 9
FIFA 11: 9
PES 11: 9
Wybierzcie sami, gdyż obie gały są świetne. Osobiście jestem minimalnie za PES'em, gdyż nie ma to jak z kumplem pograć na dwóch z piwkiem przy boku. Reboot serii powiał niesamowitą wprost świeżością i dlatego taka, a nie inna ocena z mojej strony.