Właśnie mi się ściąga demo UFC 2010
Wiadomość scalona: [time]Kwiecień 30, 2010, 08:57:06 am[/time]GRA jest genialna! Pod każdym względem lepsza od UFC 2009, dla mnie to must have
Po pierwsze to znacznie lepsze menu, szybciej działające i lepiej wyglądające. Dalej, wygląd zawodników i aren także uległ na plus poprawię względem 2009, szczególnie areny, które wreszcie przypominają te z gal UFC, a nie ciemną papkę jak w UFC 2009.
Po drugie to animacja zawodników, która jest o niebo lepsza niż w 2009, jest więcej ruchów, animacji. Detekcja kolizji także uległa poprawię i to znacznie, można znokautować zawodnika KAŻDYM CIOSEM(wreszcie!), zawodnicy bardzo naturalnie upadają po KO czy zachowują się przy uderzeniach, mimika twarzy także na plus. Walki bardziej przypominają te z reala, ciosy są bardziej odczuwalne, zawodnicy są jeszcze bardziej zindywidualizowani, trzeba być bardziej czujnym i skupionym, no i wreszcie sędzia może zainterweniować w czasie walki, gdy np. w parterze jesteśmy zbyt pasywni etc.
Po trzecie, gra jest jeszcze bardziej hardcorowa, gdyż system walki został dość znacząco rozbudowany(np. walka przy klatce itd.), jest więcej kombinacji, inaczej się je wykonuję niż w 2009. Sam to pomału odkrywam.
Generalnie ciężko będzie miało EA by tą grę pobić, gdyż dla mnie to najlepsza gra traktująca o sztukach walki na chwilę obecną która mocno zawyżyła poziom.
Idę grać!