Też to zauważyłem, trochę mnie to zaniepokoiło, oby nie zeszli z drogi realizmu.
Wiadomość scalona: [time]Luty 20, 2011, 10:42:12 am[/time]Widzę że mało tu wieści o samej grze, to ja dodam parę info:
"Helios, który chyba każdy już wie jaką pełni rolę, zamieścił dzisiaj na oficjalnym forum Codemasters kolejnego screena z serii "Pocztówki z linii frontu" (pozostałe zdjęcia z tej serii można znaleźć w poprzednich newsach). Tym razem jest to coś specjalnego, ponieważ przedstawia on występującą w grze porę nocną, która wyraźnie wygląda znacznie lepiej niż miało to miejsce w Dragon Rising. Zdjęcie zostało zrobione z wersji na konsolę Xbox 360, a więc na komputerach takie sceny będą wyglądać zapewne jeszcze bardziej okazale.
Ważna informacja, która także dzisiaj została przekazana przez Tima Browne - głównego projektanta gry, jest taka, że tryb Hardcore w Operation Flashpoint: Red River w końcu nie będzie posiadał absolutnie żadnych elementów HUD (wyjątkiem ma być informacja o zaznaczeniu jednostki z grupy oraz wywoływane menu, bez których rozkazywanie podległym żołnierzom byłoby po prostu niemożliwe), łącznie z okienkiem czata oraz kompasem, które w poprzedniej części serii pojawiały się na ekranie bez względu na poziom trudności. Z tego powodu, w trybie Hardcore od teraz nie będzie można rozmawiać za pomocą klawiatury, a rozkazy będą przekazywane wyłącznie głosowo, co wymagać będzie znajomości języka angielskiego. Zrekompensować mają to jednak ulepszone i liczniejsze odpowiedzi głosowe (jak np. Tak, Nie, Przyjąłem, itp.) żołnierzy, możliwe do wybrania z podręcznego menu. Przy graniu na takim poziomie trudności zalecane jest jednak zainwestowanie w słuchawki z mikrofonem, o ile się ich jeszcze nie posiada, i korzystanie z wbudowanego czata głosowego.
Przypominamy też, że gra pozwala teraz na dowolne włączanie i wyłączanie poszczególnych elementów HUD. Aby jednak nie było za łatwo, ilość możliwych opcji będzie jednak zależeć od wybranego poziomu trudności."
I na koniec screen z wersji na PS3 w trybie Hardcore.
Źródło:
http://www.ofp2.pl/