Ok, wczoraj zacząłem i na razie jestem pod wrażeniem. Początek, cały ten prolog, wydawał mi się trochę chaotyczny, lecz szybko właściwa rozgrywka mnie wciągnęła. Animacje ładne, grafika bardzo ładna jak na 4 lata a przerywniki filmowe są po prostu świetne. Jestem zaskoczony jak bardzo dobrze prezentuje się mimika twarzy postaci. Na razie jestem w drugim rozdziale i pewnie kawał drogi przede mną, ale już zauważyłem kilka rzeczy, które mi nie tegens za bardzo. Checkpointy są trochę słabe. Gdzieś się nie uda czegoś zrobić i w sumie zaczynamy ponownie zdecydowanie za wcześnie. Sterowanie jest też trochę dziwne. Brak bloku utrudnia mi zabawę, ale to może dlatego, że sobie nie poczytałem tutoriala w grze.
Mam w związku z tym pytanie do osób, które w grę grały i przeszły. Nasza postać dysponuje trzema rodzajami ataku - zwykły, szybki na odległość i mocny, ale wolny. Przy szybkim i mocnym wokół postaci pojawia się niebieska lub żółta poświata. To samo dzieje się u przeciwników jak nas atakują. I znowu nie wiem jak blokować te ataki. Czerwona poświata oznacza, że atak jest nie do zablokowania, więc robię uniki, ale wydaje mi się, że żółte i niebieskie da się blokować. Ktoś ma odpowiedź na to pytanie?