Autor Wątek: Lineage 2 - Goddess of Destruction f2p  (Przeczytany 9337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ghostie

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 16
Lineage 2 - Goddess of Destruction f2p
« dnia: Grudnia 06, 2011, 02:16:41 am »
Moze ktos bedzie zainteresowany bo Lineage2 w momencie wejscia dodatku Goddess of Destruction w EU i US przechodzi na system f2p. NC Soft ktory zajmowal sie gra na tych kontynentach "oddal" europejska wersje firmie Innova ,ktora otwiera serwery juz w Srode.

Nowy dodatek zmienia prawie wszystko w L2 i jest najwiekszym z wydanych (a bylo ich sporo :p) i tak naprawde mozna to nazwac Lineage 2.5.
Zmieniono wiekszosc lokacji, nudny grind na poczatku zastapiono questami dzieki ktorym w moment wbijamy 40+, zjebane questy na zmiane profesji teraz robi sie w moment. Zmniejszono leveling curve wiec expi sie 4x szybciej. Ogolnie cala gra przynajmniej na poczatku jest bardziej casualowa.

Linki do serwera EU.
https://eu.4game.com/lineage2/play/     
https://forum.4game.com/forum.php

Info o GoD.
http://www.lineage2.com/en/game/patch-notes/goddess-of-destruction/

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
Odp: Lineage 2 - Goddess of Destruction f2p
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2011, 14:40:37 pm »
Niestety nie jest to juz stary dobry lineage, bardzo duzo sie zmienilo, w tym w wiekszosci na gorsze.
Do tego nie ma subclass laczonych jak na paru dobrych prywatnych serwerach, ktore poprawialy klasy.

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 06, 2011, 16:28:31 pm »
Questy na zmianę profesji zjebane? Toć to była zajebista sprawa, że trzeba się było trochę pomęczyć, żeby ulepszyć postać.

No nic, kolejna gra, którą trzeba ogłupić i uprościć.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 07, 2011, 00:15:23 am »
Questy na zmianę profesji zjebane?
Czy przypadkiem w quescie na zmiane profki nie trzeba bylo uderzyc raz daggerem Baium'a, ktory spawnowal sie raz na 7-10 dni? Czyli trzeba bylo koczowac pod drzwiami i klepac sie war targetami cale dnie?
Jesli tak, to bardzo dobrze, ze to zmienili.
Na szczescie reszta questa byla dosc prosta.

Ghostie

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 07, 2011, 11:37:25 am »
Niestety nie jest to juz stary dobry lineage, bardzo duzo sie zmienilo, w tym w wiekszosci na gorsze.
Do tego nie ma subclass laczonych jak na paru dobrych prywatnych serwerach, ktore poprawialy klasy.

Jak dla mnie to wiekszosc zmian jest na plus. Ile mozna grac w ta sama gre... od 7lat kazdy update to bylo dodanie hlvl lokacji/skilli/itemow i jakies pierdoly ,a teraz zmienila sie cala gra i z tego co widac ludzie to polubili. Do tego wreszcie ktos kompetentny zajmuje sie EU.

Questy na zmianę profesji zjebane? Toć to była zajebista sprawa, że trzeba się było trochę pomęczyć, żeby ulepszyć postać.

No nic, kolejna gra, którą trzeba ogłupić i uprościć.

Zajebista sprawa ? Co bylo w tych questach takiego fajnego i meczacego ,bo jak dla mnie to byly niepotrzebnie dlugie, monotonne i zjadaly za duzo ciezko na poczatku nafarmionej adeny lol. Mowie o tych na 1-2 profke bo akurat te na 3 powinny zostac hardcorowe zeby najslabsze ogniwa odpadaly.

No niestety ale casual mode w naszych czasach zaczyna byc norma.

Questy na zmianę profesji zjebane?
Czy przypadkiem w quescie na zmiane profki nie trzeba bylo uderzyc raz daggerem Baium'a, ktory spawnowal sie raz na 7-10 dni? Czyli trzeba bylo koczowac pod drzwiami i klepac sie war targetami cale dnie?
Jesli tak, to bardzo dobrze, ze to zmienili.
Na szczescie reszta questa byla dosc prosta.

To byl quest na subki z tego co pamietam ,a reszta tez nie byla taka prosta bo byly 4RBki w ToI do zabicia. :P

Nie mowie ,ze gra jest swietna i wszystkie zmiany sa strzalem w 10 bo napewno tak nie jest.
Wszelakie uproszczenia w niektorych miejscach ciesza ale mam odczucie ,ze troche przegieli i czasem powinno sie dostac od gry kopa w dupe zeby sie nie zanudzic.
Zrobienie z ~35klas postaci tylko 8 to chyba najwieksza porazka bo to bylo cos wyrozniajace L2 od tych wszystkich "wojen klonow".

Zobaczymy jak to bedzie wygladac, gra startuje dzisiaj po poludniu i ja sobie napewno "odkryje L2 na nowo".  :roll:

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 07, 2011, 20:04:58 pm »
Zajebista sprawa ? Co bylo w tych questach takiego fajnego i meczacego ,bo jak dla mnie to byly niepotrzebnie dlugie, monotonne i zjadaly za duzo ciezko na poczatku nafarmionej adeny lol. Mowie o tych na 1-2 profke bo akurat te na 3 powinny zostac hardcorowe zeby najslabsze ogniwa odpadaly.

No tak, lepiej, żeby zmiana profesji polegała na zagadniu do odpowiedniego NPC i już. Albo inaczej! Niech się automatycznie zmienia po osiągnięciu 20 czy 40 lvl (nie wiem czy to limity też zmienili).

Miałem 3 postacie i za każdym razem wykonanie questu na profesje to była fajna odskocznia od nudnego ubijania milionów mobków i czyhania na drop z szansą 0,01% na wypadnięcie.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 07, 2011, 20:28:57 pm »
Ja tam gralem na rate 35x ;p, ale nawet to bylo dla mnei za malo. NPC'owanie w L2 w wiekszosci bylo nudne, trainy byly troche ciekawsze, prawdziwy fun zaczynal sie na PVP i na Siege'ach.
Malo gier ma tak dobre pvp jak L2 mialo.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2011, 22:22:08 pm »
Panowie WTF?

Chciałem sobie przypomnieć stare dobre czasy z L2 podczas przejścia na f2p i co? I mi to gówno wyciąga 20fps w miastach na kompie gdzie Wiedźmin 2 na ultra sobie pływa jak ryba w wodzie.

Low, medium, high, jeden ch**. Gra działa tak jakby nie mogła  :-?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 12, 2011, 14:24:54 pm »
Za czasów Chronicles 4 i 5 gra mi chodziła tip top na maks ustawieniach, a teraz to nawet szkoda gadać. :lol:
Myślałem, że teraz od czasu do czasu zagram sobie w L2, ale chyba przełożę to na nieznany mi termin w przyszłości. :P