Sylvan, Forza jest gra efektowna na pierwszy rzut oka, ale z kazdym kolejnym spojrzeniem wychodza na wierzch kolejne sztuczki i babole ktore coraz bardziej irytuja. Ewolucja, szkoda tylko ze ta ewolucja trwala 3 generacje. Nie mozna dac FM6 wiecej niz 8 i to jest optymistyczna nota, gdyz tak na prawde zasluguje na 7/10.
Efektywny to jest Burnout, ewentualnie N4S, Forza jest, rzekłbym, klasyczna.
Szermierka słowna w materii ocen, jest jałowa. każdy bowiem indywidualnie ocenia dany produkt. Ja przykładowo nie oceniłbym po kilku godzinach takiego GT Pięć, ponieważ byłoby to niesprawiedliwe i krzywdzące dla gry. Wiemy jakie GT ma mozolne początki, a GT Pięć z tymi standardami i ślamazarnością na dzień dobry sytuacji nie polepsza. Dlatego oceniłem ją po ok 40 godzinach gry.
FM Sześć zresztą doskonale broni się sama. I wypada to obiektywnie uznać, nie na zasadzie własnego widzi mi się.
Na gamerankings na ponad pięćdziesiąt recenzji ma praktycznie same 9/10 i sporo 8/10. Średnia 88.63%
http://www.gamerankings.com/xboxone/112918-forza-motorsport-6/index.html źródło.
I należy przypomnieć, że gra ociera się juz o tasiemiec. To już szósta odsłona serii, a wciąż zbiera takie noty. Gdyby to była pierwsza część cyklu, zapewne stałaby obok GT.
Gwoli ścisłości, AC, PC mają gorsze oceny. O DC z grzeczności nie wspomnę, ponieważ to świetna gra, tylko wyszła kilka miesięcy na wcześnie.
Natomiast na metacritic FM ma średnią 87%, a od użytkowników 8.0.
Rzecz jasna jak dana gra zbiera świetne noty na XO/PC, to "kogo interesują recki....nie macie własnego zdania", ale niebieskie pachołki zanim od foliowały U4, to juz wszędzie czytało się "GOTY, GOTY 11/10, patrzcie jaka średnia".
Nawet nie chce pisać co byłoby gdyby jakis zielowy wpadł na GO do tematu Dc i napisał "meh, w sumie pograłem u kolegi kilka okrążeń, to miasto wcale nie takie łał, gdzie wy tu 11/10 grafe macie, model jazdy taki se, 7/10".
Ja nikomu nie bronię mieć własnego zdania, Klosz, jak dla mnie możesz nawet 4/10 dac, masz prawo do tego, ale pod względem zawartości trzeba przyznać, że FM Sześć robi wrażenie - różnorodne tryby, kariera tak długa, że całe Dc można splatynować i całe PC wraz z AC i Dc startu nie mają.