No jak to jest, że jedna z najlepszych gier na PS4, nie ma swojego tematu
Co sądzicie o tej gierce, przez wielu jest niedoceniania, a według mnie, to jedna z lepszych gier arcade od lat. Porównania do Stardust jak najbardziej na miejscu, ale Resogun to krok dalej. To co w tej grze wyprawia się na wyższych poziomach to jakaś orgia dla oczu. Rozgrywka w pewnych momentach jest cholernie trudna, ale satysfakcja po zaliczeniu jeszcze większa. Dla łowców trofeów, platyna nie jest trudna do zdobycia, trochę wprawy i dosyć szybko wpada, sam z początku myślałem, że nie dam rady, ale szybko załapałem wszystkie zasady i w końcu wpadła.
IMO najważniejszy jest dopalacz, sprawne jego wykorzystywanie sporo pomaga w trudnym sytuacjach, a i do niszczenia sporych grup wrogów. Do bossów także się nadaje, ponieważ wychodząc z dopalacza, specjalna osłona niszczy pobliskie rakiety itp. Jak opanowałem dopalacz, opanowałem i grę, to i platyna wpadła.
Czasem uruchomię najwyższy poziom trudności, ale tam jest maksymalnie przejebane. Każdy zniszczony wróg staje się "rakietą", tak więc, omijanie tego badziewia jest cholernie trudne. Osobiście zaliczyłem tak tylko pierwszy poziom, specjalnie dla platyny.
Czekam na DLC, genialna gra !!