Dzięki, Ryo. Dalej jednak mam kilka pytań. Co to jest za firma i czy ma jakieś doświadczenie w branży growej? Czy Microsoft decydował o tym, że to właśnie ta firma ma być dystrybutorem, czy raczej ta firma "wyskoczyła" z takim pomysłem? Piszesz też że gry będą po 2 stówki - a co ze "starociami" pokroju DOA3 czy Halo?
Z góry dzięki za odpowiedź.
wiec tak: firma ta na dzien dzisiejszy sprowadza Xbox'y i gry na niego do sieci sklepów Media Markt..ceny konol jak i gier sa na chwile obecną wręcz zaporowe (149zł za Classic Hit, 259 za nowosc i 1299 za Xboxa z dwoma grami) - jednak ceny te z dniem 23 pazdziernika ulegną radykalnej obniżce...
co do linka, ktory podal thirian to jest to wlasnie ta firma - tylko tak jak pisalem wczesniej - tym co tam jest(ceny i gry) radze sie nie sugerowac bo po premierze ceny spadna a gier będzie zapewne multum...
Co do tego czy Microsoft decydowal o tym kto bedzie u nas dystrybutorem.. Oczywiscie ze tak - wydaje mi sie ze był jakis przetarg albo coś i wlasnie wygrała go ta firma(podobnie jak z dealerami samochodwymi)...troche szkoda ze to nie Microsoft Polska nie bedzie dystrybutorem no ale lepszy rydz niz nic...Oficjlany dystrybutor daje duzo plusow: oficjalne sponsorowane przez M$ turnieje(np. Halo 2), mozliwosc wyjazdu najlepszych graczy na Word Cyber Games, oryginalny serwis Xbox'a itp - dlatego nie jest zle...
Co do Xbox Live - to pamietajcie ze oficjlane pojawienie sie Xboxa w naszym kraju wcale nie oznacza pojawienia sie Polski na liscie krajow obslugujacych "Lajwa"
np. Xbox jest oficjlanie w Grecji ale juz na liscie krajow z obsluga XBL Grecji nie ma;/ Fakt ze Polska ma prawie 40 mln mieszkanow a Grecja niespelna 10 - no ale tutaj bardziej M$ interesuje nie liczba ludnosci tylko struktura sieciowa w danym panstwie..a wiecie jak jest u nas;/
no nic trzeba poczekac do 23 pazdziernika i wejsc na
www.xbox.com - jezeli Polska sie pojawi wsrod krajow do wyboru to juz będzie dobrze