Grę dzisiaj rano skończyłem, nawet bardzo dobrze się bawiłem, raczej będę chciał dokończyć misje poboczne których nie zrobiłem za pierwszym podejściem, w sumie podtrzymuje to co napisałem w innym poście. Grafika w grze jest nie najgorsza, mechanika walki bardzo dobra, chyba nawet lepsza niż w pierwszej części, na pewno ma to też wpływ na nowego głównego bohatera, którym całkiem inaczej się gra, dla mnie na plus, zawsze to jakiś powiew świeżości w ogóle zauważyłem ze kamera w tej części jest bardziej dopracowana. Cały czas mam uczucie żeby wejść do kolejnego obszaru żeby wyeliminować kolejnych przeciwników. Warto wspomnieć też o bossach w grze.
Z tych ciekawszych które zrobiły na mnie wrażenie to będzie chyba Cetus tak pozatym to cała lokacją z dyskoteką w podziemi jest nawet fajna i Kurtyzana Kitsune. Jeśli chodzi zaś o drugą część gry to mamy starego bohatera z wcześniejszych części Ryu Hayabuse, w sumie szkoda ze nie pojawiły się nowe lokacje, tylko mamy niestety replayability
Grę można sprawdzić dla samego gameplayu jak ktoś lubi slashery, fabuła nie najgorsza, w następnym roku ponoć ma być DLC, także liczę na nowe lokacje, raczej sprawdzę, grze daje 8 z minusem.