ok moja lista życzeń:
- program trwa 45 minut (to dobry czas, można go podzielić na trzy 15 minutowe części główne)
- testy sprzętu - generalnie nie, chyba, że wyszło naprawdę coś nietuzinkowego o czym warto wspomnieć słówko lub dwa, ale nie za dużo - testy są nudne
- newsy, naturalnie na początku programu jakieś 5 - 10 króciutkich njusików (w tle jakaś szybka muzyczka, lektor szybko czyta zapodany mu text, oczywiście wszystko to zgrane jest z materiałem lecącym na wizji - myślę, że metoda taka jak w teleexpresie była by ok, lub ewentualnie szybka zajawka tego o czym będzie się mówić w programie, a potem dopiero rozwinięcie - to było by dobrą informacją dla widza czy warto oglkądać program czyteć nie, lub którą część programu warto danego dnia ogladać)
- ważne, żeby każda część programu była oddzielona jinglem - jakimś lajtowym
- prowadzący, hmmm myśle, ze nie ma sensu pakować na wizję od razu 15 prowadzących tak jak w Gejboksie - stawiam na taką koncepcję - każdy chłopek w programie był by od czego innego i w miarę potrzeby pojawiał by się na wizji - wiesz jeden od materiałów w plenerze (turnieje, etc), dwójka operujaca w studio
- konciki tematyczne - hmmm z tym będzie ciężko, ale warto było by podzielić program (a właściwie dział recenzji) na części poświęcone danemu gatunkowi, który opisywał by odpowiedni fachowiec
jak podzielić taki program hmmm:
- pierwsza piętnastka: drzngiel, przywitanko (5 min), o tym co w programie (w miarę szybko), reszta pozostałego czasu poświęcić na njusy,
- druga piętnastka: drzingiel, recki pogrupowane gatunkowo, naturalnie można by zwiększyć długość recek do 20 minut - wiadomo im więcej tym lepiej
- trzecia piętnastka: jakiś kacik tematyczny (można by np w jednym tygodniu dać kacik rpg, w innym bijatyk, etc) to na jakieś 10 minut, reszta czasu to podsumowanie i zakończenie
- ważne żeby nie lać wody tak jak ma to miejsce w Gejboksie (wiecie, pseudofachowe gadki, itp
- nie tracić czasu na ględzenie o retro
ok na dziś to tyle co ty na to Ojcze??? daj znać!!! czywybrałeś już kogoś do programu??