Nigdy się nie chwaliłem, ale pierwotnie pomysł Wojny Prasowej był mój - przekazałem go na ręce Ćwikusa i Palliego, którzy rozkręcili cały projekt. Ba! Sam napisałem jedną z wojen pod pseudonimem, w wolnej chwili
Jeśli chcecie przywrócić ten pomysł, to w sumie świetna myśl - ale zaproponowane przeze mnie założenia, jak i zmiany jakie wprowadziliście, już nie wystarczają. Musicie poszukać jakieś innej drogi, żeby WOJNA PRASOWA była podobnie jak Gameonly nazwą kojarzącą się z czymś bardzo dużej jakości. To musi być w pełni profesjonalne przedsięwzięcie, z którym liczyć się bedą obie gazety. Czytajcie od deski do deski nowe numery, czytajcie posty na temat nowych numerow na forum PE i NEO i szukajcie rozwiązania. Ja proponuje przyjąć założenie: piszemy wojne prasową, żeby podzielić się z czołowymi gazetami swoimi przemyśleniami, jak sprawić by były lepsze - przelać doświadczenie zebrane w Gameonly właśnie w ten tekst. Pokazać prasie drukowanej, że ze słowem Gameonly trzeba sie liczyc
Nie widze sensu w gnojeniu obu gazet, raczej podkreslaniu ich najwiekszych zalet, ocenianiu ktora w danym miesiacu odwalila lepszą robotę - macie ku temu podstawy! Gazety ukazuja sie raz na miesiac, wy aktualizujecie GO codziennie. Sami najlepiej wiecie, o czym sie obecnie mowi w branzy, jakie sa gorace tematy, jakie wiadomosci powinny sie znalezc w pismie, a o nich zapomniano. Badzcie surowi, ale zarazem tworczy - dlatego uzylem slowa RADA. Jesli bedziecie gnoic jedno z pism - droga wolna, ale od razu pokazujcie, jak mozna bylo danego bledu uniknac, gdzie zabraklo idei.
To tylko kilka luznych przemyslen od osoby, ktora zawsze patrzyla z zaciekawieniem na Wojny Prasowe, a pozniej stracila do nich szacunek. Czas to zmienic chlopaki
Aha - nigdy nie oceniajcie pism w kategoriach: PSX EXTREME w tym miesiacu bylo lepsze od neo, bo maja recke Mariana 92000, kiedy NEO PLUS nie. Trzeba uwzglednic obsuw czasowy - obie gazety sie pojawiaja w roznych terminach no i dodajcie conajmniej tygodniowa granice bledu, kiedy pismo sie drukuje.
P.S
A mysleliscie zeby obok wojny prasowej napisac, co slychac w innych branzowych pisemkach? Jakbyscie sie dogadali z nimi, to moze by was wpisali na prenumerate w zamian za informacje o nowych numerach na stronie glownej i opinie