Autor Wątek: Chciałbym qpić X'a,jestem nowy, proszę o odpowiedzi  (Przeczytany 5210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Inkwizytor

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Chciałbym qpić X'a,jestem nowy, proszę o odpowiedzi
« dnia: Czerwca 15, 2005, 21:07:06 pm »
Zamierzam qpić X'a .

rozważam dwie opcje :

oryginał nie przerobiony ze sklepu
albo
konsolkę przerobioną na allegro.pl np. http://allegro.pl/show_item.php?item=54307483 [ to nie jest żadna reklama ]

mam kilka pytań :
CZy na NIE przerobionej także można odtwarzać mp3 ??
CZy na przerobionej można oglądać DVD ??
CZy znane są efekty uboczne przeróbek [ oprócz utraty gwarancji]
GDzie są najlepsze ofery cenowe nowych konsol ??
CZy opłaca się qpić np. w niemczech albo w Great BRitain ??
CZy po przeróbce konsolka normalnie odtwarza oryginały ??
CZy po przeróbce odtwarza DIVx'y z napisami ??
Czy po wymianie dysku na większy można gry odpalać z dysku
Jak sprawa z awaryjnością konsolki ??
.. no i moze na koniec prosiłbym o kilka rad ogólnie ... :))

Napewno nie jestem jedynym w takiej sytuacji więc prosiłbym o konkretne odpowiedzi.

Z góry dzięki
Prosiłbym o kilka rad w związku normalnym użytkoaniem [konserwacja]
CHCESZ ZOBACZYĆ MÓJ PODPIS - WYŚLIJ SMS NA NUMER 73. . .

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2005, 00:02:42 am »
1. Nie, na nieprzerobionej konsoli nie można słuchać mp3.
2. Naturalnie, służy do tego specjalny program umożliwiający oglądanie bez pilota.
3. Nie spotkałem się z żadnymi, stare chipy uniemożliwiają granie na Live!, ale nowe mają wyłącznik chipa, co umożliwi już zabawę przez Live!
4. Poszukaj na allegro, tutaj także są nówki i to po przystępnej cenie, tak myślę.
5. Myslę, że podliczając wszelkie koszty, bardziej opłaci sie kupić w Polsce.
6. Naturalnie.
7. Naturalnie.
8. Po przeróbce gry można nagrywać także na standardowy dysk, jednak nie ma tu wiele miejsca - zapewni je na pewno dysk co najmniej 40.
9. Awaryjność... Jeśli chodzi o sprzętowe sprawy, to problem ten praktycznie nie występuje. Natomiast jeśli chodzi o sprawy programowe, to jeśli nie będziesz sie bawił i kombinował z dashboardem, plikami itp. nie mając odpowiedniej wiedzy, to możesz "zwalić" Xboxa, ale podkreślam, że tylko w tym przypadku. Jeśli nie będziesz grzebał, nic sie nie stanie. A nawet jeśli, na wielu forach są odpowiedzi na pytania odnośnie tego typu awarii.

Kilka rad... A więc wraz z przeróbką będziesz miał dashboarda z zainstalowanymi programami m.in. do nagrywania gier na dysk, odtwarzania Divx, DVD, muzyki itp. itd. Dzięki temu Xbox będzie praktycznie multimedialnym kombajnem. Jeśli boisz się, że spowodujesz awarię systemową, poszukaj "płytki awaryjnej" do Xboxa - można ją znaleźć w internecie, na allegro itp.

A tak w ogóle to jeśli chcesz rad, wchodź na xbox.makii.pl , a szczególnie na forum (czytaj FAQ). To jest po prostu kopalnia wiedzy na temat Xboxa :)

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2005, 00:02:46 am »
Po kolei:

mp3 - nie wiem
dvd - tak
efekty uboczne - niby laser mocniej pracuje, ale X ma dobry laser, więc można powiedzieć, że efektów ubocznych ZAZWYCZAJ brak
oferty cenowe - najlepiej w specjalistycznych, Saturn w Wawie sprzedaje w takiej samej cenie, w Empiku chyba liczą 50zł więcej;
GB i Niemcy - nie opłaca się, cena w Reichu to 145EUR, u Angoli jeszcze więcej
przeróbka - X nawet ci fruwać będzie, zależy tylko jaką przeróbkę wsadzisz - DivX, napisy - do wyboru, do koloru
dysk - tak, ale chyba trzeba się wspomagać HDLoaderem
awaryjność - mała, zdecydowanie mniejsza niż w PS2; prawdopodobnie nigdy ci nie padnie

Rady - kupuj dobre gry :lol:

Shadowek

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 16, 2005, 08:00:17 am »
Mi bardziej przypadła do gustu odpowiedź DJ'a :P

Player01

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 16, 2005, 09:47:42 am »
Jedynym problemem jest DRE (disc read error) w przypadku orginalnego napedu THOMPSON (wiem bo posiadam), napedy SAMSUNG i inne nie orginalne nie czytaja orginalnych gier. Wiec musisz wybierac pomiedzy jakoscia, a sprawnoscia. Pozatym naped THOMPSONA nie do konca radzi sobie z CD-R i CD-RW (chociaz niektore plytki da sie odpalic). W przypadku odpalania gier z HDD, to w przypadku nowych produkcji trzeba kombinowac, jednak nie jest to tak skomplikowane jakby sie moglo wydawac (w przypadku FORZA trzeba bylo zamienic jezyk w menu M$ na niemiecki, a pozniej znowu na angielski, nie wiem jak to dzialalo, ale dzialalo :D). W wiekszosci  przerobionych XBox'ow jest polskie menu, po ktorym bardzo latwo jest sie poruszac.
Nie przerobiony XBox chyba tez czyta MP3, chociaz nigdy takiego nie posiadalem wiec nie moge dac ci na to gwarancji.

Conker

• Global Moderator
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 16, 2005, 10:03:37 am »
Naucz sie jesli jestes nowy, ze od takich tematow jest dzial "POMOC"

Inkwizytor

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 16, 2005, 19:07:58 pm »
Dzięki wszystkim za podpowiedzi .. napewno ustrzegą mnie przed wpadkami ;))

Do Admina : obiecuje poprawę ;)
CHCESZ ZOBACZYĆ MÓJ PODPIS - WYŚLIJ SMS NA NUMER 73. . .

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 16, 2005, 19:58:23 pm »
Ja mam czytnik Phillipsa i nie lubię grać na piratach z płyty (jak już to z dysku), bo gry jakoś strasznie wtedy klatkują; nie chcielibyscie widzieć jak u mnie chodziło Fable puszczone z takiej płytki. Oryginały jednak rządzą:)

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 16, 2005, 22:15:48 pm »
Cytat: "xelloss"
Ja mam czytnik Phillipsa i nie lubię grać na piratach z płyty (jak już to z dysku), bo gry jakoś strasznie wtedy klatkują; nie chcielibyscie widzieć jak u mnie chodziło Fable puszczone z takiej płytki. Oryginały jednak rządzą:)

Xeeellos, w tym wypadku to klatkowanie zależy raczej od typu płytki, firmy ją produkującej. Ja też mam Phillipsa, a do tej pory śmigają u mnie gry z płytek DVD-R Verbatim, Media-Tech czy Hawk.

Ogólnie Phillipsy i Samsungi są polecane, Thomsony są zazwyczaj odradzane.

Shadowek

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 17, 2005, 07:02:34 am »
Dzięki za porade, już za parę dni będe miał Xboxa z Philipsem , chciałem Thomsona ale jak zobaczyłem te "odrady" to zrezygnowałem :P Zresztą i tak mam zamiar kopiować wszystko na HDD (60GB)  :)

POPRAWKA , 80 :)

sws

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 27, 2005, 16:56:07 pm »
Cytat: "Player01"
Jedynym problemem jest DRE (disc read error) w przypadku orginalnego napedu THOMPSON (wiem bo posiadam), napedy SAMSUNG i inne nie orginalne nie czytaja orginalnych gier. Wiec musisz wybierac pomiedzy jakoscia, a sprawnoscia. W przypadku odpalania gier z HDD, to w przypadku nowych produkcji trzeba kombinowac, jednak nie jest to tak skomplikowane jakby sie moglo wydawac (w przypadku FORZA trzeba bylo zamienic jezyk w menu M$ na niemiecki, a pozniej znowu na angielski, nie wiem jak to dzialalo, ale dzialalo :D).

Z tego co napisałeś niby SAMSUNGI nie czytają oryginałów , BZDURA , czytają bez problemu, jeśli włożysz napęd z PC to nie będzie czytał oryginałów , ale właśnie pecetowe napędy Samsunga dało się łatwo zmusić do czytania oryginałow , flash załatwia wszystko  :cool: , wiem bo kumplowi przerabiałem , wywaliliśmy kapowatego Thomsona .
Co do disc read error , to jak będziesz ściągał sprawdzone wersje nie będzie z tym żadnych problemów ( ja z Forzą nie miałem najmniejszego)
sws