Autor Wątek: Gry na dysku- problem.  (Przeczytany 4890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Gry na dysku- problem.
« dnia: Czerwca 24, 2005, 21:14:07 pm »
Posiadam X-box'am ze standardowym dyskiem. Mam na nim wgrane Halo 2 i demo PGR2. Posiadam program do usuwania i wgrywania gier z plyt. Jednak gdy wlaczam program, jest napisane, ze na dysku nie ma zadnych gier. Moge jednak wgrac gre z plyty, ale tych 2 gier ktore mam na dysku (obie dzialaja) program nie wykrywa, a co za tym idzie nie mozna ich skasowac (konkretnie to chce skasowac tylko PGR'a 2). Grzebalem na dysku X-box'a ale nie mam innego programu do usuwania gier. Jak teraz moge usunac PGR'a 2 i jak zrobic abym widzial w tym programie jakie gry mam wgrane na dysk?

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 24, 2005, 21:16:10 pm »
a nie mozesz skasowac gry po podlaczeniu do PC i w Total Commander po prostu jej usunac????albo jakis menager plikow na konsoli tez powinien ci usunac te gre

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 24, 2005, 21:26:36 pm »
Jeszcze nie mam mozliwosci podlaczenia X-box'a do PC;ta, a wykrecac dysku z konsoli narazie nie zamierzam :) jak bede mial juz kabel i karte sieciowa to podlacze X-box'a i zobacze.

BTW
Czy jesli internet podlaczony mam do jednej karty sieciowej, a X-box'a podlacze kablem crossowanym do drugiej karty sieciowej w tym PC to bede mogl grac na X-box Connect> Czy moze potrzebuje karty sieciowej z dwoma wejsciami?

sws

• Obywatel
  • **
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2005, 17:08:14 pm »
Stary bardzo proste to że masz gry na hdd i program Ci ich nie widzi to jest tylko jedna przyczyna , używasz hdd loadera , który musi mieć każdą grę w swoim katalogu czyli HddLoader na dysku E lub F (jeśli masz odblokowany) , ale nawet jeśli będziesz miał gry w katalogu HddLoader to muszą mieć nazwy: PxGame01 , PxGame02 , a u Ciebie jest najprawdopodobniej wrzucone jako Halo2 , i dlatego Hddloader tego nie rozpoznaje .

Co do drugiego pytania to właśnie tak trzeba zrobić , aby grać przez Xbox connect , czyli 1 siecówka podłączona z netem , a 2 sieciówka podłączona z Xbox-em kablem crossowanym  , istnieje też prostrza możliwość przez XBMC można grać bezpośrednio podpinając X-a do netu .
sws

Shadowek

• Kapitan Żbik
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2005, 17:14:23 pm »
[SWS]A jak to podłączyć ?  :? No wiesz jeśli połącze X'a kabelkiem do sieciówy i PC to innej to raczej nie będzie tego widziało << Potrzeba to jakoś połączyć chyba ale czym? :oops:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2005, 23:19:56 pm »
A czy jest taka mozliwosc ze jakas karta sieciowa nie bedzie wspolgrac z moim PC i z X-box Connect?

sws

• Obywatel
  • **
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2005, 00:42:56 am »
Karta sieciowa jaka jest potrzebna to zwykła tania 10/100 może być z chipsetem realtek np jakiś Planet . A jeśli chcesz się łączyć z xboxem musisz użyć jakiegoś klienta FTP , Total Commander w zupełności wystarczy . Jeśli chcesz to zawsze mogę opisać dokładniej jeśli nie masz pojęcia jak się wbić na hdd Xboxa , lub coś nie wychodzi.
A na początek proponuję zajrzeć na : http://xbox.makii.pl/ jest tam to bardzo dobrze opisane , każdy początkujący powinien sibie dać radę .
sws

Shadowek

• Kapitan Żbik
Gry na dysku- problem.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 28, 2005, 09:34:30 am »
Thx, odrazu sobie ściągnąłem Gentooxa :)