Autor Wątek: Najlepsze oferty  (Przeczytany 5620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Najlepsze oferty
« dnia: Czerwca 04, 2005, 21:30:46 pm »
Ee... dobrze czytacie - ja, wielki fanboj Nintendo (:P), pomyśąlałem tak sobie ze może tak dla jaj kupię Ps2 :P
Gdzie sa najlepsze oferty, jak gdzie najlepiej kupić PeeSa2? (poza Allegro)

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2005, 22:55:54 pm »
moim zdaniem najlepiej w media markt, sam tak zrobilem
a)nie ma zadnych problemow z gwarancja, chocbys wyrzucil konsole przez okno
b)cena nie jest zla - 599 zl

Don

• Gość
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2005, 23:53:43 pm »
I możesz liczyć na jakąś fajna ofertę - wystarczy, że zagadasz z kierownikiem stoiska (MM i inne duże sklepy dostają masę materiałów od dystrybutorów - np. oryginalne gry w wersji dla prasy). Sam tak dostałem PS2 (990 zł) plus Memory Card (140 zł przecenione na 100 zł) z  darmową  grą Devil May Cry 2 (wersja limitowana "not for sale" w fajnym kartonowym pudełku).

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 05, 2005, 09:23:30 am »
Czy jak się laser zepsuje poza gwarancją, a nie będę mieć gwarancji to da się wymienić laser? Ile to kosztuje?

Don

• Gość
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:17:39 am »
Lasery same z siebie nie siadają. Chyba, że:
a) piracisz,
b) (w przypadku PS2, a nie PStwo) grasz w mocno zakurzonych, zapylonych  pomieszczeniach - wtedy cały syf ładował się za pomocą wiatraczka do środka i osadzał się na laserze powodując uszkodzenia.  Najlepiej konsolę trzymać  za szybką w jakimś przytulnym segmencie dla sprzetu audio - video, dostęp kurzu jest wtedy mocno ograniczony. Lub co jakiś czas  (raz na dwa tygodnie) odkurzaczem (ustawionym na małe obroty) przejechać po otworkach wentylacyjnych konsoli - z przodu oraz z tyłu obudowy.

PS: Nie radzę czyścić własnoręcznie oczka układu laserowego - jest zbyt  delikatny i patenty denaturat plus wacik "nie dają rady" (a dawały w czasach PSX)

PPS: Koszt nowego lasera to około 250 zł. Musisz uważać, bo często są to  części regenerowane przez domowych specjalistów prowadzących "warsztaty naprawy".

lesiu

• Towarzysz
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:24:23 am »
Ja polecam Ultime oferte z grą niespodzianką na początku myślałem że ta gra to będzie jakiś stary zużyty crap, Ale dostałem nowiutką Fife Street (bez instrukcji i bez opakowania) a teraz musze ją opchnąć <:

Blotniaks

• Towarzysz
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:36:08 am »
Najsmieszniejsze ze takich gier nie mozna sprzedawac.....Coz to jest Polska... Widac nawet Ultima zaczyna sobie nieczysto jechac.
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:37:54 am »
Don, lasery ps2 potrafią zdechnąć same z siebie. A nowy laser mozna dostac za 150, 250 to z montazem zaplacisz (chyba ze donowi chodzilo od razu z montazem :D.

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

GenzoChan

• Towarzysz
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:51:23 am »
A ja w tym zestawie dostałem Ratchet and Clank w platynie. Pudełko i instrukcja były :D Oczywiście w folii  :wink:

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 05, 2005, 14:23:57 pm »
Cytat: "Blotniaks"
Najsmieszniejsze ze takich gier nie mozna sprzedawac.....Coz to jest Polska... Widac nawet Ultima zaczyna sobie nieczysto jechac.

Wszystko można sprzedać, wystarczy pudełko dvd, okładka z netu i można postrać się chociażby wymienić.

Don

• Gość
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 05, 2005, 16:50:35 pm »
Cytat: "Ako"
Don, lasery ps2 potrafią zdechnąć same z siebie. A nowy laser mozna dostac za 150, 250 to z montazem zaplacisz (chyba ze donowi chodzilo od razu z montazem :D.

Jaaasne... Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z takim "samoczynnym zdechnięciem". Jeśli nie będziesz się stosował do wskazówek, to zwykle na początek siada jedna z wiązek odpowiedzialna za czytanie któregoś rodzaju nośnika (dvd lub cd) - wtedy to sygnał aby zanieść konsolę do czyszczenia układu laserowego (pomaga w 90% przypadków).  A cena to policzona razem z montażem.

Cytat: "Blotniaks"

Nie znam oferty Ultimy, ale jak lesiu napisał - jeżeli gra jest dodawana bezpłatnie (jako tytuł niespodzianka) dla osób kupujących konsolę, to wszystko wydaje się OK.

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:03:29 pm »
Niekoniecznie, jeżeli kupując konsolę masz dostać grę (folia), a sprzedawca propnuje Ci inną grę (wersja promo, bez okładki) to nie do końca jest ok.

Don

• Gość
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:12:53 pm »
Cytat: "FAX"
Niekoniecznie, jeżeli kupując konsolę masz dostać grę (folia), a sprzedawca propnuje Ci inną grę (wersja promo, bez okładki) to nie do końca jest ok.

No tak, ale jak taki zestaw kosztuje tyle samo co "goła" konsola to jest OK.

Blotniaks

• Towarzysz
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:18:57 pm »
Z twojej strony Don jest to ok, ale w swietle prawa wersji promo itp (czyli wlasnie bez okladek,pudelek) nie mozna sprzedawac. A widac ze ultima to czyni no podarowuje nam.... Coz to jest Polska tu nigdy nie bedzie normalnie :(
Blotniaks twoj przyjaciel jak go widza dziewczyny jezdza inaczej

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 05, 2005, 21:33:58 pm »
Chyba kupię od blotniaksa bo zestaw całkiem dobrze wygląda, PS2 z padem, memorką MGs2 i MGS3 oraz EyeToy (z play1).
A mam pytanie (eee... lamerskie chyba), na PS2 można grać w gry z PSOne i oglądac filmy DVD?

Tarniak

• Gość
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 05, 2005, 21:46:48 pm »
Cytat: "CassSept"
Chyba kupię od blotniaksa bo zestaw całkiem dobrze wygląda, PS2 z padem, memorką MGs2 i MGS3 oraz EyeToy (z play1).
A mam pytanie (eee... lamerskie chyba), na PS2 można grać w gry z PSOne i oglądac filmy DVD?

Tak można i, tak można. Filmy DVD - najlepsza jakość na kablu RGB, ale wtedy ekran "zachodzi" zielenią (zabezpieczenie Macrovision) i potrzebne wynalazki specjalne jak Action Replay albo DVD Region X ewentualnie pozostaje przylutowanie jednego kabelka na płyte główną, albo montaż modchipa.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Re: Najlepsze oferty
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 09, 2005, 21:42:39 pm »
Cytat: "CassSept"
Ee... dobrze czytacie - ja, wielki fanboj Nintendo (:P), pomyśąlałem tak sobie ze może tak dla jaj kupię Ps2 :P
Gdzie sa najlepsze oferty, jak gdzie najlepiej kupić PeeSa2? (poza Allegro)

Kto dla jaj kupuje sobie konsolę za 600 zeta??

Ganon

• ZMP-owiec
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 09, 2005, 21:46:21 pm »
Ja tam mam Pstwo i jestesm szczesliwy jak cholera, i zal mi tych wszytskich co sie skazuja na jedna konsole. Nie poczujesz smaku current-genow z jedna platforma u boku. Po prostu. Nie pograsz w najlepsze tytuly...
Roma Roma Roma
core de' sta citta
unico grande amore...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
Najlepsze oferty
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 09, 2005, 21:57:13 pm »
lol, a po co mam czuc smak current genow ? :lol: kazdy wybiera to, co mu odpowiada. Rownie dobrze moge powiedziec, ze nie majac wszystkich current genow, nie poczujesz ich smaku.  :lol:
@UFO, nie odczytuj wszystkiego doslownie  :roll: