Autor Wątek: Genji: Dawn of the Samurai  (Przeczytany 6512 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wozek

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Genji: Dawn of the Samurai
« dnia: Grudnia 26, 2005, 19:14:45 pm »
Ktoś grał ?
Ciekawy tytuł czy następny niewykorzystany pomysł i potencjał .
Gra zainteresowała mnie już kilka tygodni temu . Śledziłem każdą nowinkę  , screeny i trailery(dużo ich nie było) ... zapowiadało się ciekawie .
No ale właśnie .
Gra wyszła już jakiś kawałek czasu temu i CISZA .
Sam chętnie bym sięgnął po tą pozycje ale ... po 1 brak $$$ no i brak czasu ( szkoła a przez czas świąteczny walcze z SotC na HardTime i Burnout4 na 100% ) .
Czekam na opinie !

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2005, 22:52:14 pm »
kup sobie OPSM tam jest demko(w polskim wydaniu) ja właśnie grałem w to demko, grafika podobno świetna mi się nie podobała muza też miała być świrtna, ja ją wyłączyłem(nienawidzę tych klimatów) ale gameplay.. ech.. to jest coś. Nie ma zbyt wielu ciosów co dla mnie jest plusem bo nie mam zamiaru uczyć się kombinacji 15 przycisków żeby odpalić speciala.
A moc Kamui.. ech, mistrzostwo

piterek_21

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2005, 23:36:29 pm »
Siemasz :) Mi sie gra podobała,klimacik ma dobry,fajną muzyke momentami,grafa na przyzwoitym poziomie,gra jest bardzo kolorowa,to mi sie w niej podobalo...Tyle że jak dla mnie za krótka i za prosta,to są moim zdaniem wady...No i jakiejś skomplikowanej fabuły też nie ma jeżeli lubisz sie starsznie zagłębiać w wątki fabularne..Sterowanie i walki intuicyjne.Orginału ja np bym nie kupił bo jakbym mial wydac np 140 zl na allegro czy tam cos kolo tego to wolałbym kupic np PRO 5 w które grałbym 100 razy dlużej :)
PES 5 :)

Wrobel

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2005, 01:11:48 am »
Ja grałem tylko na Playstation Exp.POdobała mi się - fajne postacie, dobre sterowanie no i niezła rzeźnia.Jednak nic więcej powiedzieć nie mogę.

PEOPLE = SHIT

Gambit

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2005, 19:48:51 pm »
Rewelacja. Podobał mi się bardziej niż Devil May Cry 3. Klimat wylewa się z tv strumieniami.

Wrobel

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2005, 23:15:00 pm »
Gusta,gusta - uważam,że z tym lepszym klimatem niż DMC i ogólnie lepszą grą troszkę przesadziłeś,ale masz o gustach nie dyskutujemy:)

PEOPLE = SHIT

Gambit

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 28, 2005, 09:58:13 am »
Wrobel --> Zgadzam się. Gusta są różne. Mnie faktycznie bardziej spodobał się Genji. Tak pod względem opowiedzianej historii, jak i klimatu (ach ta japońska ścieżka dźwiękowa). Ponadto grałem w te dwie gry jedna po drugiej (najpierw DMC 3, potem Genji) tak więc miałem bezpośrednie porównanie.

Jednak to, że twierdzę iż podobał mi się bardziej niż DMC, nie jest jednoznaczne z tym, że jest grą lepszą.

Wrobel

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 28, 2005, 20:36:04 pm »
Fakt.Widzisz Gambit ja uważam,że DMC jest lepsze ale ze 100% werdyktem się wstrzymam do czasu jak zagram w Genji.Spedzilem mnóstwo czasu przy demku na PSE i było fajnie ale lepiej bawiłem sie przykładowo przy demku DMC 1 dołączonym do Code Veronica X - z tąd moja opinia.

PEOPLE = SHIT

theplayer

• Pionier
  • *
genji
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 29, 2005, 17:02:36 pm »
Hm, nie przesadzaj, cena nie jest az tak duza :D

http://www.ceneo.pl/162721#productLevel

Ale w ogole ceny sa niezle w niektorych miejscach (porownywarka CENeo niezle w tym pomaga :D):

http://www.ceneo.pl/Gry_PlayStation2

selene

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 31, 2005, 12:10:06 pm »
Gra calkiem fajna, ale stanowczo za krotka. Czekam na druga czesc :P