Autor Wątek: S-Video, RGB SCART, Komponent...  (Przeczytany 4921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zaboleq

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
S-Video, RGB SCART, Komponent...
« dnia: Grudnia 16, 2005, 16:59:52 pm »
Otoz po zakupieniu ps2(slim) i uruchomieniu kilku gier zauwazylem zabki na krawedziach i ogolnie obraz nie byl dosc ostry.Postanowilem wiec zakupic kabel RGB SCART z pozlacanym koncowkami(miale takze kostke ktore pozwala na podlaczenie kabli video).Pierwsze co mnie zdziwilo to to ze kabel stawia opor przy podlaczeniu(mial jakby wiecej tych zabkow w srodku:P).Ale kabel dziala i niby jakos obrazu sie troche poprawila.Nie wiem jeszcze jaka jakos obrazu bedzie na duzym TV(plaska 29 Grundiga).Kiedys jak mialem DC to wlasnie na takim kalblu(tylko innej firmy ) obraz znacznie sie poprawil.Sam nie wiem;/(moze ten kabel co kupilem jest jakis "dupny"??

JacktheRipper

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 16, 2005, 17:17:30 pm »
Nie wiem w czym tkwi twój problem,z twojej wypowiedzi wynika że wszysko jest ok, a kable optyczne dają jak narazie najlepszą jakość obrazu potem zaczyna się już HDTV :)

zaboleq

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 16, 2005, 17:58:09 pm »
Kable optyczne??

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 19, 2005, 14:07:45 pm »
Ale no zaraz, no kupiłeś kabel RGB, i bardzo dobrze, bo warto było to zrobić. Więc w czym tkwi tak naprawdę problem, bo za bardzo nie widzę wyróżnionego pytania w tamtym poście? RGB to jest najlepszy dostępny patent do current genów - najlbardziej poprawia obraz. Tak mi się wydaje.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 19, 2005, 16:18:02 pm »
Przecież kabel optyczny i koaksialny służy do przesyłu dzwięku :/

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2006, 17:03:39 pm »
też w zasadzie nie wiem jakim kablem lepiej podpiąć ps2 do TV - euro czy s-video, czytałem tyle opini że już sam nie wiem...... a "na żywca" nie miałem okazji zobaczyć, i przekonać się który daje lepszą jakość obrazu. Czy ktoś widział czy są jakies diametralne różnice pomiędzy w/w kablami i na korzyść którego.

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2006, 18:45:07 pm »
Ja czytałem, że RGB jest lepszy od s-video.

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2006, 19:41:22 pm »
najlepszą jakość (na current genach) można uzyskać przez component (obraz wysyłany tylko z lekką utratą jakości, ale nie można wyświetlać 1080p), a na next genach królować będzie już HDMI...