UWAGA1: Proszę modów o zmianę nazwy tematu na "Valkyrie Profile:Lenneth"
UWAGA2: Nie grałem w wersję na PS1, tak więc nie pytajie mnie o jakiekolwiek różnice, jak się sprawuje sterowanie na psp, itd.
Tak więc w końcu dorwałem oczekiwaną grę. Jako że zbliża się Ragnarok, a Odyn jest trochę short w żołnierzach, przejmujemy rolę Walkirii Lenneth, któa ma rekrutować zmarłych herosów i wyszkolić ich, aby mogli walczyć po stronie Asgardu.
Pierwsze co się rzuca w oczy to grafika. Bardzo ładne sprite'y, piękne tła. Animacja jest świetna, i nie zaobserwowałem żadnych spowolnień. CGI też wyglądają ślicznie, tak więc graficznie gra jest cudowna. Grałem narazie tylko godzinkę, i przygotujcie się na jedne z najwolniejszych początków w historii gier. Prolog - nieinteraktywne (naciśnięcie któregoś z guzików kończy prolog) 10 minut + 45 minut na wprowadzenie (dostanie 2 członków drużyny, początek pierwszego dungeon'u). Tak więc przygotujcie się na to, dalej z tego co wiem powinno być już lepiej.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Wracam grać.
P.S. Z tego co wiem gra wymaga Firmware 2.6.
...
Trochę pograłem, i Hard Mode nie jest wcale taki hard, w każdym Chapter macie określoną ilość rzeczy, które musicie zrobić (rekrutować wojaków, zwiedzać podziemia, itd.). Czyli na początku każdego rozdziału naciskacie START dopóki już nic nowego nie wyskoczy. Zrobienie wszystkiego w rozdziale 1 zajmuje 13 z dostępnych 24 rozdziałów, resztę radzę poświęcić na pakowanie postaci. A z tego co widzę pakerzy będą mocni.