Autor Wątek: PSP vs. X-box360  (Przeczytany 4872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
PSP vs. X-box360
« dnia: Maja 14, 2006, 22:44:23 pm »
Nietypowo, co nie?
Więc tak, po kolei. Proszę bez fanboyowycxh "X miażdży PSP" czy w tym stylu. Tak, wiem że to porównywanie dwóch kompletnie innych konsol, ale po kolei.
Więc tak, osoby które posiadają obie konsole, proszę o wypowiedzenie się która z nich przyciągneła was na dłużej.
Ci którzy posiadają tylko jedną, proszę, powiedzcie jakie są najciekawsze gry na tą konsolę (które testowaliście).
Z gory dzięki!

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2006, 22:49:11 pm »
W sumie to masz troche glupi problem. Zalezy, czy chcesz konsole stacjonarna, czy prznosna  :P
Zadaj sobie pytanie, gdzie chcesz grac/ogladac filmy/slychac muzyki- poza domem, czy w nim.
A na Twoim miejscu zastanowilbym sie raczej nad X-boxem 360. W koncu to next- gen, ktory za niedlugo pokaze prawdziwie nex- genowa moc (chociaz moim zdaniem juz ja pokazal).

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2006, 22:55:02 pm »
Ja bym zadał sobie pytanie czy ma telewizor HD.

Na PSP jest masa świetnych gier a przybywa ich bardzo szybko.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 14, 2006, 23:25:26 pm »
grałem tylko na psp ,ale ja bedąc w posiadaniu odpowiedniej sumy pieniędzy bez wahania brałbym 360-tke .Dlaczego ? Ano dlatego , że handheldy są niestety przereklamowane . Wiem bo przez dość spory czas grałem na różnorakich Gameboyach .Kieszonsolki w moim przypadku słuzyły do krótkich 10-15 minutowych sesyjek w czasie przerwy między kolejnymi zajęciami , czekaniem na autobus , czekaniem na obiad:P itp .Stacjonarki zaś idealnie pasują do osób , które lubia długie partyjki (jak np .Oblivion ).Bierz równiez pod uwage ile tytułow na poszczegółną platforme cie interesuje.Ja przed zakupem zawsze sporządzam liste i wg . niej dokonuje wyboru .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 14, 2006, 23:26:30 pm »
HDReady.
Otóż skąd to pytanie. Chcę po prostu zainwestować w platformę która ma lepszą przyszłość i lepsze gry. Skłaniam sę mocno ku X360, jednak chcę się dowiedzieć mn.wi. jakie są teraz najlepsze gry na PSP

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 14, 2006, 23:27:43 pm »
stać cię na HDTV? :shock: tylko pozazdrościć  :)
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Arin

• Pionier
  • *
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2006, 00:14:39 am »
-->jay jay
HD Ready to nie to samo co HDTV.

-->CassSept
Moim zdaniem sam Oblivion bije całą bibliotekę PSP. Po E3 można być spokojnym o wsparcie X360 przez co najmniej rok więc dla mnie osobiście wybór byłby oczywisty. Dodatkowo zawsze możesz sprawdzić najlepsze tytuły z pierwszego Xboxa.
Ponadto widzę, ze masz DS`a, szkoda pieniędzy na PSP bo gier na maszynkę Nintendo Ci nie zabraknie.

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 15, 2006, 00:14:47 am »
obie konsole mam od chwili premier obu.

i jesli mialbym wybierac to sam nie wiem. kazda jest inna. i kazda daje inny fun. inny nie znaczy gorszy.

bywaly dni ze x360 nie wlaczalem przez miesiac a na psp codziennie rr lub ssx. terz po e3 znowu x. masa demek. odswierzam "stare" gry. choc wieczorem juz po calym dniu to nie ma jak rundka w Lumines.

co wybrac? zalezy jaki masz budzet. moze zamiast nowego xboxa i kilku gier. kupic dwie uzywane konsole?

ale jesli juz KONIECZNIE musialbys wybrac co. to kupuj x360. to naprawde potezna konsola. po e3 i po tym co pokazlo sony.wiem ze x36 nie powinno miec kompleksow. pojawilo sie bardzo duzo fajnych gier.a bedzie ich jeszcze wiecej. pozatym na samych demach mozesz spokojnie pociagnac kilka miesiecy

jesli masz jeszcze jakies pytania wal smialo. nie jestem fanboyem. lubie gry a nie konsole i z checia odpowiem na pytania.
sam czekam na eur premiere dslite :D

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2006, 14:48:42 pm »
Dzięki wam, zdecydowałem się na X360. Z tego co patrzę to najlepiej ocenianą grą na PSP jest Lumines, który swoją drogą ma już się wkrótce pojawić na XOLive Arcade :)
Dzięki (można zamknąć topic)

stefan f

• Pionier
  • *
PSP vs. X-box360
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 26, 2006, 01:09:08 am »
Mnie osobiście to gały strasznie męczyły się na PSP. Po godzinie grania widziałem podwójnie. Oprócz RR i Lumines nic mnie nie przykuło na dłużej mimo że soft był 1.5 i można było wszystko pchać. Kupiłem x-a i moje życie zmieniło się o 360 stopni. RR6 w wersji High End, Lumines też ma być.Polecam. :)