Mając lat kilkanaście czytałem i zachwycałem się Secret Service (miałem napisać w skrócie SS, ale zabrzmiałoby bo co najmniej niestosownie).
Był tak taki kącik, bodaj
Kombat Korner to się nazywało i prowadził go niejaki Marcin Kamil Górecki alias Gulash.
Co prawda mialem mu za złe, że na kilka zrzutów przy recenzji VF Drugiego w kilku umieścił swojego ulubieńca Liona, ale co tam
No i konsolowy, skromny, bo skromny, ale jednak dający frajdę kacik.
Później było Neo Plus, które wg mnie miało najlepsza oceniaczkę jaka widziałem - rzetelna, przejrzysta. No i PE, które kupuje bodaj od 4tego numeru.
Z rzetelnością wiadomo jak to jest. Redaktor swoje, naczelny swoje, przez co wychodziły mało profesjonalne akcje typu Star ocenia bodaj FF X, ale w recenzji napisał, że gry jeszcze .... nie przeszedł.
Niemniej to było lata temu.
Teraz w dobie YouTube lubię obejrzeć materiały na Zagrajnik tv. Jędrzej ma wadę wymowy, ale (co istotne) publikuje ciekawe materiały. Na tyle ciekawe, że sensownie wybronić skrzynie potrafi (lootbox). Gorąco polecam. Świetny był też jego materiał o
Skyrim. Lubie również arhn.eu. Arhon to bardzo rzetelny facet. To jak bezceremonialnie obił (aż mi szkoda było) PSX Classic i jak wygrał potyczkę z Chmielarzem .... klasa. No i jako jeden z nielicznych napisał o tekturach 4k na One X. Profesjonalista.
Ekipa TVGry, tez ma ciekawe materiały. Z zagranicznych MxR Mods. Chłopak publikuje zabawne materiały o modach do kultowego
Skyrim zarabiając na tym krocie. No i chyba mój ulubiony recenzent Karak z ACG. Na rodzimym poletku NRGeek i quaz tez są bardzo w porządku.
Choć nie podoba mi się to, ze niemal wszyscy odpuścili sobie klasyczne ocenianie gier, bo nagle okazało się (taka durna moda), że ludzie nie widzą co to 10/10.