Do mnie przyjeżdżają fizjo, raz czasami 2 razy w tygodniu. Za dwie godziny zostawiam im 190zł. Z tego co wiem to mają kilka takich małżeństw do których jeżdżą regularnie. Z samych tych wizyt domowych mają około 2400 na czysto na rękę.
Inny mój kumpel, ponieważ jest pasjonatom fizjo, w klinice miał długie kolejki za zapisy, bo był świetny. Ja jako trener zacząłem podsyłać mu mnóstwo klientów z siłowni, tak samo moja koleżanka trenerka. Od ponad roku, a pewnie i dwóch już ma własną klinikę i zatrudnia dwie albo i 3 osoby. 27 lat, Wieliczka.
Wielu fizjo pracują tez jako trenerzy personalni, często jako specjalistyczni trenerzy medyczni. 100-150zł za godzinę pracy jako trener.
Inna sprawa, ze mam koleżankę co mało się rozwija jako fizjo, przyjęła prace w przychodzi i 8h dziennie podłącza prądy i pole dla emerytów. Męczy się już tak wiele lat i marne perspektywy na podwyżkę.
BTW czasami trzeba zacisnąć zęby i pracować na wielu etatach. Wszystko to inwestycja w przyszłość. Ja też kiedyś jako trener pracowałem po 18h dziennie. Dużo jednak się nauczyłem, zdobyłem doświadczenie, wyrobiłem markę, setki zadowolonych klientów, którzy polecają mnie znajomym, żonom, córkom, rodzinie.