Autor Wątek: Czy wiecie, jak narodzily sie gry?  (Przeczytany 8854 razy)

Slider

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
Czy wiecie, jak narodzily sie gry?
« dnia: Września 05, 2007, 17:48:05 pm »
Niektórzy z nas pamiętają czasy Spectruma, Commodore i Amigi. Znamy takie tytuły jak Giana Sister, Rick Dangerous, Green Beret, a potem Another World, Dune 2 czy chociazby Flashback.

Ale czy zastanawialiscie sie kiedys, jak narodzily sie w ogole gry "komputerowe"? Czy wiecie kto zainspirowal nasza dzisiejsza pasje?

Jesli chcecie sie tego dowiedziec, zapraszam serdecznie do obejrzenia tego FILMU:
Pong - o tym, jak narodziły się gry

I oczywiscie do dyskusji w tym watku. :)

Tarniak

• Gość
Odp: Czy wiecie, jak narodzily sie gry?
« Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2007, 17:55:08 pm »
Giana Sister, Rick Dangerous,
:!: Swoją drogą, Giana Sisters stawiam dużo wyżej niż Super Mario Bros, te kolorowe czupryny i metamorfoza jak w Super Sayana :).

Ogólnie nie obchodzi mnie zbytnio jak powstawały gry. Wiem, to zapewne mało true, ale jakoś historia PONGa jest dla mnie jak historia Malezji, czyli po prostu jest. :cool:

Slider

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2007, 18:02:48 pm »
:!: Swoją drogą, Giana Sisters stawiam dużo wyżej niż Super Mario Bros, te kolorowe czupryny i metamorfoza jak w Super Sayana :).

Dokladnie! :) Ale z tego, co pamietam, to dragonballową czupryne dostawala wtedy, gdy cos tam specjalnego zebrala, jakos tak :)

Ale tez zawsze wolalem Gianę, niz Mario. Moze sie to wzielo rowniez z faktu, ze generalnie przyjemniej jest grac kobietami. :) Rozmawiamy takze o tym na naszym serwisie. :) Tutaj.

Ogólnie nie obchodzi mnie zbytnio jak powstawały gry. Wiem, to zapewne mało true, ale jakoś historia PONGa jest dla mnie jak historia Malezji, czyli po prostu jest. :cool:

Moze to i sluszne podejscie. :)) Bez stresu czlowiek zyje :))
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2007, 18:04:50 pm wysłana przez Slider »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2007, 18:06:30 pm »

Dokladnie! :) Ale z tego, co pamietam, to dragonballową czupryne dostawala wtedy, gdy cos tam specjalnego zebrala, jakos tak :)

Ale tez zawsze wolalem Gianę, niz Mario. Moze sie to wzielo rowniez z faktu, ze generalnie przyjemniej jest grac kobietami. :) Rozmawiamy takze o tym na naszym serwisie. :) Tutaj.
No tak, jak zeżarła takiego parasolko-kulkowatego-grzybka :).

Zawsze wszystko krytykuję, ale serwis jest zrobiony minimalistycznie, acz przyjaźnie i z całkiem dobrymi pomysłami, vide tłumaczone trailery. To się zawsze komuś przyda. Powodzenia.

b.szym

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2007, 19:26:55 pm »
Giana Sister, Rick Dangerous,

Kurcze, pamiętam te gry jak bym grał w nie wczoraj.
I ta melodia z giany, poezja :).
A microprocesoccer pamiętacie? To dopiero była symulacja :D.

A konsole do ponga miałem w domu, eh ta ruchoma gałka :).
Do tego był dołączony pistolet, strzelało się nim do kwadracików.
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2007, 19:29:09 pm wysłana przez b.szym »

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2007, 19:52:55 pm »
Wystarczy, ze ktos mial RAMBO-klona Atari 2600 i juz wspomina masy/tony kwadracikow na ekranie ;)